Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|1.7 min leestijd|

Een droomplek waar je met een open mond vol ongeloof staat te staren naar het kristalheldere water, witte stranden en een handvol wandelende zeeschildpadjes die op zoek zijn naar een broedplek.

Op ongeveer zes uur vliegen van Amsterdam ligt Kaapverdië. Een parel omringd door een azuurblauwe Atlantische Oceaan. Dit Atlantische paradijs bevindt zich op 450 km van de West-Afrikaanse kust. Het land doet je denken aan Caribische eilanden, maar de vliegprijzen zijn aanzienlijk lager en de zon schijnt hier zo goed als elke dag. Er zijn brede en kilometerslange zandstranden om te ontspannen. Door de zeewind heeft Kaapverdië ideale omstandigheden om watersporten uit te oefenen. De baai van het pittoreske vissersdorpje Santa Maria staat in de top 5 beste bestemmingen ter wereld om te surfen. Alleen al op het eiland Sal zijn er maar liefst 39 duikplekken en vele oude scheepswrakken te ontdekken.

Kaapverdie

De kust is een belangrijke broedplek voor zeeschildpadden. Met leerzame excursies is er de mogelijkheid om zeeschildpadden te voeren en verzorgen. Naast deze prachtige diertjes zijn er in Kaapverdië tropische vogels en vele soorten reptielen te spotten, waaronder de hagedisachtige Kaapverdische gekko.

Buiten ontspannen op de zandstranden is er ook de mogelijkheid om de ontspanning op te zoeken door te drijven op de zoutmeren van Pedra Lume. De veel kleurige bassins liggen in een krater van een vulkaan welke nog steeds in gebruik zijn.

Kaapverdie

De kleurrijke markten van Assomoda op het eiland Santiago zijn zeker het kijken waard. De markt toont een kleurenspel van vele verschillende groente, fruit en traditionele lekkernijen. Om verder onder te dompelen in de Afrikaanse cultuur is het Mardi Gras feest zeker een aanrader. De straten van het eiland São Vicente vullen zich elk jaar met prachtige carnavalsoptochten die niet onder doen van de carnavalsfeesten in Brazilië.

Kaapverdië is een niet alleen een originele, maar zeker weten ook een bijzondere bestemming waar nog veel meer te ontdekken is. Het zal in ieder geval heel veel mooie vakantiefoto’s opleveren.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 augustus, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter