Door |Geüpdatet op: 20 mei, 2015|3.2 min leestijd|

Het is overduidelijk. Ontkennen heeft geen zin meer. Ik ben verliefd op Griekenland. Stapelverliefd zelfs op “mijn” mooie Griekenland. Dit land heeft alles voor mij wat ik in een vakantieland zoek en ik denk dat velen zich kunnen vinden in mijn gevoel. Degenen die dit nog niet zo voelen, ga ik nu proberen te overtuigen :).

Een paar weken geleden had ik een werktrip naar Santorini ingepland staan. Omdat ik vind dat je het nuttige altijd met het aangename moet proberen te combineren, was het plan snel geboren om er een weekendje Kreta aan vast te plakken. Een vriendin overgehaald om mee te gaan, wat niet moeilijk was, en het plan was definitief.

Vrijdag 24 april vliegen we, ’s ochtends vroeg, naar Heraklion. Daar worden we vrolijk opgewacht door onze reisleiding en lokale agent. Na even bij gekletst te hebben, pakken we de auto en rijden we naar Sun Club Olympia in Chersonissos. Een appartementencomplex wat in het hoogseizoen druk wordt bezocht door jongeren, maar in het voor- en naseizoen heerlijk rustig is. We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaar en Gina, de hond.

Veel mensen denken bij Chersonissos aan feestende jongeren. Ik ga niet ontkennen dat dit in het hoogseizoen niet zo is, maar in het voorseizoen zitten deze jongeren nog braaf op school. Daarnaast heeft Chersonissos zó veel meer te bieden. Het is lunchtijd als we aankomen, de auto in en op zoek naar een leuk tentje waar we een hapje kunnen eten. Op 5 minuten afstand ligt Koutouloufari, een mooi bergdorpje met een wirwar van kleine straatjes. Dit is wat ik zoek als ik in Griekenland ben. Griekse salade, Saganaki, Tzatziki, wijn en natuurlijk de zon. Onze eerste lunch is al gelijk een succes!

Piskopiano Koutouloufari

De avond brengen we door in oud-Chersonissos. Een plein, op de berg boven Chersonissos, vol met Griekse restaurantjes. Het is er nog heerlijk rustig. Dat vind ik het voordeel van vroeg in het seizoen op vakantie gaan, want de Grieken hebben dan nog echt de tijd voor een gesprek. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod en we drinken hier de lekkerste Raki, namelijk Rakomelo. De dagen er op genieten we van het strand in Malia, de winkels in Agios Nikolaos en het heerlijke Griekse eten. Het weekend vliegt voorbij. Maandag is het tijd om afscheid van mijn vriendin te nemen, zij pakt het vliegtuig naar huis en ik pak de boot naar Santorini.

20523399-Web1 - cut

Na een paar uur varen naderen we de haven Santorini. Van ver zie ik al de typische Griekse witte huisjes. Ik heb zin om dit eiland te gaan ontdekken. Voor het eerst zet ik voet op dit eiland. Aangekomen in Hotel La Mer Deluxe & Spa kijk ik mijn ogen uit. De kamer is prachtig, de zwembaden zien er heerlijk uit en over het eten in het restaurant maak ik me ook geen minuut druk. Wat een prachtig hotel. Ook het eiland is werkelijk een pareltje. De kerkjes met blauwe koepels, de witgekalkte huisjes en het prachtige uitzicht op de Caldera (krater) doen me echt versteld staan.

Oia - Verliefd op Griekenland

De highlights van Santorini zijn toch zeker de dorpjes Oia en Fira. Kleine straatjes, pleintjes, vele winkeltjes en restaurantjes maken deze plaatsjes een ware trekpleister. Maar het hoogtepunt van beide plaatsjes is toch echt het uitzicht. Als tip wil ik meegeven om zeker de zonsondergang in Oia te gaan bekijken. Zoek een plekje op een terras, loungemuziekje op de achtergrond, fototoestel in de aanslag en standje relax modus aan. Dit noem ik vakantie vieren!

Ik kan nog veel meer tips benoemen, maar de beste tip is om het zelf te gaan ervaren. Santorini is het bezoeken meer dan waard!

Wat is jouw reden om verliefd op Griekenland te zijn?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?