Door |Geüpdatet op: 11 september, 2016|5.2 min leestijd|

In verschillende tijdschriften heb ik foto’s voorbij zien komen van de meest gefotografeerde hotspots van Zakynthos. Ik dacht steeds weer: deze foto is vast bewerkt of er is een filter overheen geplaatst. Afgelopen week heb ik met eigen ogen mogen zien dat deze foto’s niet bewerkt zijn. Zakynthos is werkelijk zo mooi als je kunt zien op internet en in vakantiecatalogussen! Ik raad een vakantie naar dit eiland iedereen aan!

Afgelopen week ben ik samen met mijn vriend tien dagen naar Zakynthos geweest met Sunweb. We verbleven in Alykes, een plaatsje aan de noordoost kant van het eiland. We sliepen in een appartement van Garden Village. Het was niet groot, maar het was heel schoon en alles wat we nodig hadden was aanwezig! We hebben ons goed vermaakt deze dagen. Ben je benieuwd naar wat we hebben beleefd?

Een boottocht maken? Echt een aanrader!

Zakynthos-stad

Voor wie Zakynthos vanaf de zee wil zien, is het zeker de moeite waard om een boottocht te maken. Je kunt kiezen uit verschillende trips. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om mooie baaientocht te doen. Deze hebben wij gemaakt. Je vertrekt vanaf de hoofdstad, Zakynthos-stad, en maakt een tocht van zo’n zeven uur. Tijdens deze trip vaar je naar het bekende scheepswrak toe. Ook stop je bij de mysterieuze blauwe grotten om deze van dichtbij te bekijken. Bovendien krijg je de mogelijkheid om in deze grotten te zwemmen. Als je een snorkel hebt, neem deze dan mee! Je kunt er visjes zien zwemmen in het heldere water. Wil je de visjes van dichtbij zien? Neem dan een leeg flesje mee, gevuld met broodkruimels. Als je het flesje onderwater leegt, komen de vissen op je af.

Deze tocht is niet de enige tocht die je kunt maken. Je kunt namelijk ook kiezen voor de Kaiki boottocht. Deze tocht duurt ongeveer een halve dag. Tijdens deze trip kun je ook een aantal blauwe grotten bewonderen en kun je de schildpadden spotten voor de kust van Laganas. De beroemde Caretta Caretta schildpadden keren jaarlijks terug naar het eiland om eieren te leggen. Ben je een echte romanticus? Dan kun je ook kiezen voor de Sunset cruise. Je kunt genieten van de ondergaande zon terwijl je op het water dobbert onder het zuidelijkste puntje van het eiland.

Een auto huren? Goed idee!

Shipwreck

Voor een paar tientjes per dag kan je een auto huren bij één van de vele verhuurbedrijven of via Sunweb. Je hebt de mogelijkheid om op je eigen tempo het eiland te ontdekken. Wij hebben ook een auto gehuurd. We zijn eerst naar Agios Nikolaos gereden, een klein dorpje met een schattig haventje aan de noordkant van het eiland. Voor de kust van het dorpje ligt een eilandje dat je van dichtbij kan zien. Je kunt er wat drinken of lunchen bij één van de restaurantjes aan het water. Daarna zijn we naar het noordelijkste punt van het eiland gereden. Er staat een grote vuurtoren die dit punt kenmerkt. Je hebt er een wijd uitzicht over de zee en over de westkust van het eiland. Ook kun je vanaf deze plaats de enorme villa zien van Eddie Murphy.

We zijn onze tocht vervolgd door de bergen en hebben het wereldberoemde shipwreck van Navagio beach vanaf de bovenkant bekeken. De zee is adembenemend mooi in de baai waar dit schip ligt. Vele Chinezen stonden samen met ons klaar met een camera om een foto te nemen van de mooie baai. Nadat we dit prachtige uitzicht hebben vastgelegd, zijn we doorgereden naar Zakynthos-stad. Onderweg kwamen we een olijfoliefabriek tegen die je kunt bezoeken. In Zakynthos-stad kan je over de boulevard wandelen en heerlijk lunchen bij verschillende restaurants.Ook kun je ervoor kiezen om de oude gebouwen van Zakynthos-stad te bekijken of een bezoek te brengen aan één van de musea of kerken in de stad.

Schildpad

Vervolgens zijn we doorgereden naar Vasilikos. Langs de weg naar Vasilikos kun je het bekende banani beach bezoeken. In Vasilikos zelf, zit een opvangcentrum voor schildpadden. Je kunt hier allerlei informatie krijgen over de schildpadden die op en rond het eiland leven en uiteraard schildpadden bekijken. Toen wij daar kwamen, waren er twee schildpadjes van een dag oud. We mochten ze vasthouden, een droom die uitkwam! Vervolgens zijn we weer teruggereden naar ons appartement en hebben we nog een duik genomen in het zwembad.

Trek gekregen? Proef de Griekse keuken!

Westkust

De Grieken weten wel wat lekker eten is! Mijn favoriete Griekse gerechten zijn stifado, moussaka en saganaiki met garnalen. Waar kunnen ze deze gerechten beter bereiden dan in het land zelf?! Als je de mogelijkheid hebt, is het zeker de moeite waard om te gaan eten bij restaurant Anatolikos in Alykes. Je kunt de Griekse keuken proeven aan een tafeltje, pal aan het water. We hebben meerdere keren bij dit restaurant gegeten en werden steeds weer verrast. Een ander restaurant waar je lekker kunt eten in Alykes is Fishαλίδα. Zoals de naam van het restaurant al zegt, serveert men hier vooral verse vis. Bij dit restaurant kun je ook een tafeltje aan het strand krijgen.

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan?

Grote olijfboom

Andere eilandbezoekers hebben ons nog een andere tip gegeven. Zo is het ook leuk om de eilandtour te doen. Tijdens deze tour kom je erachter wat kenmerkend is voor de Griekse cultuur op het eiland. Je bezoekt een verborgen klooster en je komt meer te weten over het echte Griekse leven in het Vrachionasgebergte. Tijdens deze tour maak je een stop bij de olijfoliefabriek die net al noemde. Je kunt bij de fabriek zuivere olijfolie proeven en je kunt een foto maken bij de oudste olijfboom van het eiland.

Heb je nog geen plannen voor de vakantie maar wil er toch nog even tussenuit? Pak dan nu je laptop en boek een reisje naar Zakynthos. Op dit prachtige, groene Griekse eiland is van alles te beleven voor jong en oud. Niemand zal zich er vervelen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 september, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. pietje puk 08 augustus, 2019 at 10:51 am Beantwoorden

    Wat is dit voor reclame, totaal niet kritisch. Die mooie baaientoch hebben wij gedaan. Een afrader om deze met Sunweb te doen!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.