Door |Geüpdatet op: 12 september, 2017|1.8 min leestijd|

Een paar jaar geleden had ik al het geluk om te ontdekken dat er meer in Bulgarije is dan alleen het bekende Sunny Beach, dat vooral bekend staat om het mooie uitgestrekte zandstrand. De plaatsjes, hotels en gastvrijheid van de locals verbaasden mij; deze kant van Bulgarije had ik nog niet eerder gezien. Nu heb ik Bulgarije opnieuw bezocht en ben ik opnieuw regelrecht van de ene verrassing in de andere gevallen. Hierbij mijn top 3 verrassingen in Bulgarije op een rij!

Uitgestrekte stranden

Ik begin met nummer 3, to keep the best for last. Op nummer 3 staan de stranden. Ik wist inderdaad dat de stranden mooi waren, maar dat ze zo breed, met zulk fijn zand zijn, blijft elke keer weer een verrassing om te zien. Bij veel hotels zijn de ligbedjes en parasols op het strand gratis. Het grootste voordeel: de zee is 95% van de tijd enorm rustig; ideaal als je met de kids de zee in wil en niet weggespoeld wil worden dus!

Groen, groener, groenst

Wat me zelfs nog meer verbaasde is hoe groen het in Bulgarije is. Vanaf Obzor zijn we een stukje noordelijker gereden met een huurauto en het is daar echt enorm groen. Zoveel bossen en bomen!  Je kunt er boswandelingen maken en het moet zeer de moeite waard zijn om het binnenland in te gaan met een excursie met een jeep. We zagen zelfs een vosje de weg oversteken en kwamen ook een schildpad tegen! Dat wist je niet over Bulgarije toch?

En de nummer 1 verrassing……

Mijn absolute nummer 1 verrassing, een plek waar ik nog niet eerder was geweest was een fantastisch stadje. Vanuit ons hotel in Sunny Beach reden we met een typisch toeristentreintje (mijn guilty pleasure) in tien minuutjes een schiereiland op. Welkom in Nessebar!! En omdat foto’s meer zeggen dan 1000 woorden. Kijk en oordeel zelf.

Wat is jouw mening over Bulgarije na het lezen van dit artikel? Ook zo verrast en verbaasd?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?