Door |Geüpdatet op: 17 juli, 2016|3.3 min leestijd|

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat loop je altijd te klungelen met je koffer. Want ja, al je nieuwe zomerkleding, die leuke open schoentjes en tientallen boeken moeten natuurlijk wel met je mee. Hier begint het probleem al: niet alles kan mee. Je wilt namelijk niet boven het toegestane bagagegewicht zitten, want voor alle extra kilo’s betaal je veel te veel. Dat geld kun beter uitgeven op je vakantiebestemming. Er zit dus maar een ding op: een selectie maken. En als die selectie dan eindelijk gemaakt is, komt gelijk probleem nummer 2 de kop opsteken, want ondanks de zorgvuldige selectieprocedure, is het dicht doen van de koffer nog altijd een grote uitdaging. Je kunt er op gaan zitten en het ding dan proberen dicht te ritsen óf je partner om hulp vragen. Oké, dan is het moment van wegen aangebroken.. en als de koffer te zwaar is, dan begint het hele riedeltje gewoon weer opnieuw. Dus hoe fijn is het als je alles kunt meenemen naar je heerlijke vakantieadres? En nog veel fijner: zelfs tassen vol met souvenirs en andere hebbedingetjes mee terug kunt nemen?! Dit is een van de voordelen die je hebt als je met de auto op vakantie gaat.

Met de kinderen op vakantie

Zoethoudertjes voor op de achterbank

Dozen met boeken, je hele zomergarderobe (niets selectie maken, inladen die hap) en zelfs het favoriete speelgoed van de kinderen, het kan allemaal mee. Erg prettig, want zo hoeven zij zich ook niet te vervelen en voorkom je geklier op de achterbank. Om het verder leuk te houden tijdens de autorit mogen de klassieke autospelletjes zoals, woorden maken van nummerborden of het spel ‘ik ga op reis en ik neem mee’ ook niet ontbreken.

Genieten van het adembenemende uitzicht tijdens een stop

Vrijheid is het grootste voordeel

Een ander bijkomend voordeel van een autovakantie, is dat je alles lekker op eigen tempo kunt doen. Je kunt dus spontaan een stop maken als je langs een prachtig meer rijdt of als je even wilt genieten van een adembenemend uitzicht. Vaak doorkruis je ook meerdere landen voordat je aankomt op de eindbestemming. Probeer tijdens een koffiestop eens een van de specialiteiten van het land. Een overheerlijke apfelstrudel in of een lekkere chocolade crêpe in, zijn daar namelijk het allerlekkerst.

De leukste souvenirs kopen
Houd ruimte over voor souvenirs

Slim is wel om van te voren nog een beetje ruimte over te houden. Zo kun je tenminste ook nog wat mee terug nemen: macarons en flessen van die heerlijke wijn uit Frankrijk of misschien wel een schattig flamenco jurkje uit Spanje. Is Italië het land waar je deze zomer je vakantie doorbrengt, dan neem je misschien wel allerlei spannende pasta’s mee om thuis uit te proberen. Stouw die kofferbak maar vol, want hier geen probleem met overgewicht. Het enige problematische overgewicht waar je misschien mee te kampen kunt krijgen zijn die paar extra pondjes bij jezelf ;). Maar ja, wat maakt het uit? Vakantie draait immers om genieten en daar horen die wijntjes en lekkere gerechtjes nou eenmaal bij. Bovendien zijn die pondjes na een paar bezoekjes aan de sportschool zo weer verdwenen.

Camping La Sirène, Argelès sur Mer, Languedoc - Rousillon, Frankrijk

Geen sleurhut, maar een luxe stacaravan

Wie dit wel ziet zitten, maar bij een autovakantie nog steeds denkt aan een sleurhut achter de wagen, met een wc-rol in de hand over de camping, op zoek gaan naar een openbaar toilet om daar vervolgens je behoefte op te doen, heeft het mis! Dit hoeft namelijk al lang niet meer: tegenwoordig zijn campings niet alleen uitgerust met standplaatsen en bungalowtenten maar ook met de meest luxueuze stacaravans. Nog steeds niet overtuigd? Een overnachting in een prachtig hotel of comfortabel appartement behoort ook tot de opties.

Makkelijk met de auto op vakantie

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
17 juli, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Erik 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Leuk artikel, het is altijd even kijken wat je mee moet nemen!

  2. AutoRoadShow 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Wij gaan ieder jaar met de auto op vakantie. Heb je geen onzin zoals maximaal bagage, geen honderden euro aan vliegtickets en je bent veel vrijer in waar je heen gaat.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.