Door |Geüpdatet op: 13 juli, 2016|2.3 min leestijd|

De zomervakantie is net begonnen, maar je hebt nog niets geboekt. Wat ga je doen? Blijf je thuis en ga je leuke uitstapjes maken zodra het troosteloze weer dat toe laat? Óf vertrek je heel voordelig naar de zon voor een lekkere week ontspanning?

Ook leuke dingen doen kost geld!Festival thuis

Eén en één is twee, dus natuurlijk kies je het liefst voor de laatste optie. Maar hoe voordelig is dat nu en is thuisblijven niet goedkoper? Eerlijk is eerlijk. Als je ervoor kiest om jezelf een week lang in huis op te sluiten, dan is dat natuurlijk goedkoper. Maar kom op je hebt vakantie, dus ga je eropuit. Een drankje hier, een terrasje daar, misschien wel een tof festival. Vergeet dan ook niet gelijk die nieuwe fancy outfit erbij op te tellen, dus reken maar uit.

In het buitenland liggen de prijzen vaak lagerTerrasje

Thuisblijven hoeft dus echt niet goedkoper te zijn dan een zalige week vol zon, zee, strand en ijskoude cocktails. Vooral niet als je bij Sunweb een super scherpe last minute boekt. En ga je naar een bestemming als Kreta of Turkije, waar het prijsniveau een stuk lager ligt dan in Nederland, dan is je wijntje daar bijna de helft goedkoper dan die op het terras in Nederland.

Lekker lokaal
Lokaal eten op vakantie

Ook uit eten gaan is op deze bestemmingen een lachertje: pak je in plaats van de grote toeristencentra de kleine straatjes achteraf, dan ben je vaak nog geen € 15,- kwijt voor een lekker lokaal voor-, hoofd- en nagerecht. Daar kun je in Nederland vaak alleen maar een burgertje of een halve kip van kopen, met een paar (biologische) frietjes ernaast.

Op avontuur of een zongebruinde body?Escursie op vakantie

Wil je eropuit om je zonovergoten vakantiebestemming te ontdekken? Dat kan. Houd er dan alleen rekening mee dat het wel wat extra kosten met zich meebrengt als je een excursie boekt of met een huurauto op pad gaat. In de ruil hiervoor, kom je dan wel thuis met een bak vol verhalen. Maar is je budget niet zo groot en wil je het vooral lekker voordelig houden, zorg dan voor een goedgevulde playlist op je smartphone, een setje beach ball en een flinke fles zonnebrand; dan heb je verder toch eigenlijk niets anders meer nodig?

zonnen

Boek een scherpe aanbieding naar de zon

Bij Sunweb hebben we iedere dag scherpe aanbiedingen. Schrijf je daarom hier in voor de ideale deal of kijk op onze website.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 juli, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.