Door |Geüpdatet op: 22 april, 2021|2.3 min leestijd|

Vakantie als medicijn! – Weg met die sleur

Vakantie als medicijn! Zo waren we nog nooit eerder zo hard toe aan vakantie, rust en ontspanning. Want dit is dé manier om alle stress van je af te laten glijden en weer nieuwe energie op te doen is natuurlijk genieten van een welverdiende vakantie. En een zelfverkozen lockdown op een warme bestemming doet zeker wonderen.

Dus dit jaar meer vitamine D, eco resorts, slow travel en is het reisgezelschap belangrijker dan ooit!

Vitamine D – De zon als medicijn
Medicijn - Vitamine D

In de winter schijnt de zon minder fel en daardoor hebben veel mensen een tekort aan vitamine D.  Ons lichaam maakt deze vitamine namelijk zelf aan door ultraviolette stralen uit het zonlicht. Een vakantie naar een zonnige bestemming kan ervoor zorgen dat jouw lichaam weer wat vitamine D kan aanmaken. Hierdoor krijg je zeker die langverwachte energyboost. Natuurlijk wel altijd goed blijven smeren, zodat je huid goed beschermd blijft!

Slow travel – Lekker lang(zaam) op vakantie
Slow travel, medicijn

Vliegen met coronaregels is voor sommigen misschien te veel gedoe. Volgens de nieuwe reistrends is reizen geen snel tussendoortje, maar willen we het liefst minimaal twee weken achter elkaar op vakantie: onthaasten = key. Dus in plaats van zoveel mogelijk te doen in korte tijd, nemen mensen liever de tijd om een bestemming echt te ervaren: slow travel.

Ecoresorts – Meer sustainable op vakantie
Ekies all Senses

Duurzame vakanties worden steeds populairder.  En bewust en sustainable reizen was de laatste jaren al steeds meer in trek, maar deze trend zal in post-coronatijd alleen maar verder toenemen. Dat wil zeggen: we willen meer verantwoord reizen met respect voor cultuur en natuur. Dit doen we door een bestemming op een duurzame manier te ontdekken en te overnachten in eco vriendelijke/ groene accommodaties.

Familie- en vriendentripjes – Geniet van gezelschap
Vakantie - friends

Als er iets is wat we tijdens de verschillende lockdowns hebben moeten missen, dan is dat wel gezelligheid! Ideaal reisgezelschap tijdens je post-coronavakantie? Vrienden en familie natuurlijk! Je hebt ze de laatste tijd al te vaak moeten missen. Dus meer dan ooit gaan we samen met vrienden en familie voor Quality time. 

Vakantie als medicijn – heel veel voordelen

Het is niet alleen fijn om op vakantie te gaan en te genieten van een andere omgeving, warme temperaturen en een fijn hotel of appartement. Vakantie is ook een medicijn! En dit zijn de voordelen voor je gezondheid:

  • Vakantie verlaagt je stressniveau
  • Vakantie is goed voor je gezondheid
  • Vakantie maakt je gelukkiger
  • Vakantie is bevordert je creativiteit
  • Vakantie is goed voor je relatie

Dus boek nu je vakantie, rust uit, geniet en Create Memories!

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?
22 april, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.