Door |Geüpdatet op: 12 augustus, 2014|2.1 min leestijd|

Kun jij zonder internet op vakantie? Tegenwoordig heeft iedereen wel Wifi thuis of internet op zijn smartphone. Jammer genoeg heb je hier niets aan als je eenmaal de grens over bent. In het buitenland is je huidige abonnement niet meer actief en kun je niet even snel een appje sturen (of het kost je heel wat geld).

WiFi op vakantie

Tegen betaling
Accommodaties spelen hier slim op in. Steeds meer hotels en appartementen bieden Wifi of vast internet aan tegen betaling. Helemaal onderaan de lijst met filters in onze Zoek&Boek op onze website kun je deze aanbieders gemakkelijk vinden. Na het kopen van een kaartje, krijg je beperkte tijd toegang tot het internet. Zo kun je snel even je e-mail checken met je laptop of tablet. Voor je smartphone kun je vaak tegen betaling ook wat extra’s toevoegen aan je huidige abonnement, maar het handigst is natuurlijk gewoon gratis internet!

Gratis Wifi in je hotel
Ruim 650 accommodaties in het aanbod van Sunweb bieden inmiddels gratis Wifi op de kamer aan. Mocht je veel op je kamer zijn, is dat natuurlijk ideaal. Het complete aanbod (meer dan 1900 zonvakanties) met Gratis internet in hotels vind je in onze Zoek & Boek. Zo kun je iedere dag gemakkelijk het weer bekijken en het thuisfront via social media op de hoogte houden.

Wifi finder App
Wil je tijdens je dagtripjes graag lokaal internetten, dan kun je de app Wi-Fi Finder downloaden. Deze app weet in meer dan 145 landen zijn weg te vinden naar de aanwezige Wi-Fi hotspots. Dan kun je ook eens ergens anders gaan zitten in plaats van de McDonald’s. Voordat je op reis gaat, download je alvast de offline database. Vervolgens kun je op vakantie offline zoeken naar wifi spots.

Download WiFi finder voor Android en iPhone (ook voor tablet)

Wifi finder Scannen
wifi finder app Openbare wifi spots dichtbij
wifi app Filter de resultaten


Scannen

De omgeving wordt gescand via GPS en alle netwerken binnen je bereik (dus ook beveiligde) worden getoond. Ook de signaalsterkte is zichtbaar.

Openbare wifi spots dichtbij
De zoekradius van deze functie is iets groter. Alle netwerken in je nabije omgeving worden weergegeven, ook die niet direct in je bereik zijn.

Zoeken op bestemming
Heb je een trip gepland en zoek je een Wifi spot voor de pauze? Dan kun je gemakkelijk zoeken of er in een bepaalde buurt Wifi beschikbaar is.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
12 augustus, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.