Door |Geüpdatet op: 07 oktober, 2021|2 min leestijd|

Op vakantie in de wintermaanden is altijd een goed idee. Natuurlijk wil je wel naar een plek waar het warm is in december. Want wat extra zonuren in de donkere maanden is altijd een goed plan. Op zonnige bestemmingen is het in december vaak nog lekker warm, maar nog goed genoeg voor een fijne activiteit. Benieuwd waar in Europa het warm is in december én de benen kunt strekken? Lees verder voor onze favorieten! 

Lekker weer in december op de Canarische Eilanden  

Het ultieme vakantiegevoel? Dat krijg je op een eiland. Op de Canarische Eilanden is een subtropisch klimaat en geniet je dus het hele jaar door van de zon. In december is het er gewoon nog rond de 20 graden, heerlijk. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Op Gran Canaria kun je bijvoorbeeld geweldig duiken en canyoning doen. Terwijl Tenerife juist weer uitermate geschikt is om te klimmen en windsurfen. Voor de echte avonturiers is Lanzarote een aanrader, daar kun je namelijk deltavliegen. 

Zonvakantie Egypte in december

Naast de Canarische eilanden kun je ook op het vasteland heel veel fijne plekken ontdekken voor een vakantie in december. Egypte bijvoorbeeld! Door de lokale cultuur, architectuur en natuur heb je direct dat vakantiegevoel te pakken. En wist je dat je er geweldig kunt duiken? In de winter is het in Egypte tussen de 20 en 30 graden waardoor het een perfecte winterzonbestemming is. 

Warme stedentrip in december

Ben je minder van het hiken, duiken of zeilen, maar ga je liever op winterse stedentrip naar een warm land in december? Ook dat kan! Reis af naar zuid-Europa, bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Dat zijn meer dan prima plekken om op vakantie te gaan in december. Wat dacht je bijvoorbeeld van Barcelona, Sevilla, Valencia of Lissabon? Of ga op Griekse of Italiaanse tour naar de zon. In deze steden leven ze wat langzamer dan wij gewend zijn, hier kom je dus zeker tot rust. Wat je ook kiest, het is allemaal goed. 

Plein in Barcelona met palmbomen en felle zon

Foto: plof neer op een van Barcelona’s fijne pleinen en geniet van de winterzon

Reistips voor een vakantie in december met zon 

In december naar de zon? Neem dan wel gewoon je zonnebrand mee! Op sommige plekken kan het in december namelijk nog 20 en 30 graden zijn in de winter, dus wees daarop voorbereid. Waar ga jij deze december heen op vakantie? Bekijk deze winterzon bestemmingen en reis de zon tegemoet!  

Hi! Ik ben Lisa, één van de bloggers van Sunweb. Reizen, schrijven, hiken en fotografie zijn mijn grootste passies. Met veel liefde schrijf ik daarom inspirerende blogs over de mooiste bestemmingen en geef ik jou mijn reistips mee. Zodat jij, net zoals ik, kunt genieten van een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven!
07 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.