Door |Gepubliceerd op: 07 oktober, 2021|3 min leestijd|

Op vakantie in de wintermaanden is altijd een goed idee. Natuurlijk wil je wel naar een plek waar het warm is in december. Want wat extra zonuren in de donkere maanden is altijd een goed plan. Wat ik stiekem een voordeel van zon in de wintermaanden vind, is dat het vaak niet al te heet is waardoor je ook nog goed een activiteit kunt plannen, zoals hiken of watersporten. Benieuwd waar in Europa het warm is in december én de benen kunt strekken? Ik deel je mijn favorieten! 
 

Waar is het warm in december? Ga voor het eilandleven!  

Het ultieme vakantiegevoel krijg ik altijd van een eiland. Gewoon, omdat het vaak compact is en je dus in theorie sommige eilanden in je vakantie volledig kunt verkennen. Zelf ben ik eerder op Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria geweest, dus de Canarische eilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen charme, ook als het gaat over activiteiten die je kunt doen. Op Gran Canaria kun je bijvoorbeeld geweldig duiken en canyoning doen. Terwijl Tenerife juist weer uitermate geschikt is om te klimmen en windsurfen. Voor de echte avonturiers is Lanzarote een aanrader, daar kun je namelijk deltavliegen. Waar je ook op vakantie gaat in december, op deze eilanden is er genoeg te doen en is het warm in december.  

Tenerife Winterzon - sunweb

Op vakantie in december naar de zon 

Naast de Canarische eilanden kun je ook op het vasteland heel veel fijne plekken ontdekken voor een vakantie in december. Zo ben ik persoonlijk groot fan van bijvoorbeeld Egypte in december. Door de lokale cultuur, architectuur en natuur heb je direct dat vakantiegevoel te pakken. En wist je dat je er geweldig kunt duiken? In de winter kent Egypte temperaturen tussen de 20 en 30 graden waardoor het een perfecte winterzonbestemming is. Benieuwd naar nog meer fijne winterzon bestemmingen? Kijk dan deze blog over verrassende winterzon bestemmingen 

Egypte - Sharm el Sheikh

Waar in Europa is het nog meer warm in december?  

Ben je minder van het hiken, duiken of zeilen, maar ga je liever op winterse stedentrip naar een warm land in december? Ook dat kan! Mijn tip zou zijn om dan richting Zuid-Europa te gaan, dus bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Dat zijn meer dan prima plekken om op vakantie te gaan in december. Wat dacht je bijvoorbeeld van Barcelona, Sevilla, Valencia of Lissabon? Of ga op Griekse of Italiaanse tour naar de zon. In deze steden leven ze wat langzamer dan wij gewend zijn, dus je hebt dat vakantiegevoel direct te pakken. Wat je ook kiest, het is allemaal goed. Het gaat er niet om waar het warm is in december, want dat is in elk van deze steden zo. Het enige dat jij hoeft te doen is een keuze maken. Wil je naast Barcelona nog meer bekijken? Check dan deze tips over de Costa Brava 

Barcelona - Park guell

Reistips voor een vakantie in december met zon 

Ga je op vakantie in december naar de zon? Zorg dan wel dat je wat extra zonnebrand bij je hebt. Het kan op sommige plekken in december namelijk nog 20 en 30 graden zijn in de winter, dus wees daarop voorbereid. December is wat mij betreft trouwens een perfecte tijd om te reizen want je komt letterlijk opgeladen terug. Je sluit het jaar af op een fijne warme vakantieplek in Europa en hebt frisse energie bij terugkomst. Waar ga jij deze december heen op vakantie? Bekijk deze winterzon bestemmingen en reis de zon tegemoet!  

Hi! Ik ben Lisa, één van de bloggers van Sunweb. Reizen, schrijven, hiken en fotografie zijn mijn grootste passies. Met veel liefde schrijf ik daarom inspirerende blogs over de mooiste bestemmingen en geef ik jou mijn reistips mee. Zodat jij, net zoals ik, kunt genieten van een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven!
07 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter