Door |Geüpdatet op: 05 juni, 2015|2.7 min leestijd|

Na nog geen 3 uur vliegen stap ik alweer uit het vliegtuig en sta ik op Griekse bodem: Zakynthos it is! Deze kant van Griekenland, de Ionische eilanden, ken ik eigenlijk nog helemaal niet, maar de Griekse zon doet in ieder geval al goed zijn best. Tja, een goed begin is het halve werk zeggen ze wel eens…

Ik verblijf in de grootste badplaats van Zakynthos, Laganas. Naast een fijn strand is het met een behoorlijke barstreet ook een plek waar je ’s avonds oneindig veel vermaak vindt. Dit terwijl andere badplaatsen, zoals Argassi en Kalamaki, een stuk rustiger ogen. Het is dus maar net waar je zin in hebt, want je kunt hier alle kanten op.

Uitzicht Zakynthos

Dé manier om het eiland te ontdekken is tijdens de eiland tour. Deze, maar ook veel andere leuke activiteiten, kun je overigens gewoon ter plaatse bij de reisleiding boeken. De ervaren, Nederlandssprekend gids Carine woont al jaren op Zakynthos en weet je alles te vertellen en deelt deze informatie dan ook vol enthousiasme.

De eerste stop in Lithakia, waar je het Aristeon olijvenmuseum bezoekt. Nouja, het is niet allen een museum want de productie is hier nog dagelijkse kost. Logisch ook, want met ongeveer 2 miljoen olijfbomen op Zakynthos is het serious business. De eerste pers olijven schijnt zelfs tegen rimpels te helpen. Ik geloof er niets van, al besluit ik toch maar een klein flesje te kopen. Je weet maar nooit…

eiland tour Zakynthos

In Macherado is er een korte stop in de ‘Holy Church of St. Marva’. Na een heftige brand is deze nu weer grotendeels opgebouwd, maar de sfeer is er absoluut niet minder op geworden. Het naastgelegen houtsnijwinkeltje is eveneens erg leuk; je ziet nog echt hoe ambachtswerk hier heel normaal is. Het lokale leven is ook zeker in het dorpje Louchas te vinden, waar oude bouwwerken en kronkelende steegjes je toch gelijk dat Griekse vakantiegevoel geven. Althans, mij wel! In Kabi is vervolgens een koffiepauze waar je eigenlijk het lokale, zoete gebakje gewoon moet proberen. Caloriearm is het zeker niet, maar lekker is een understatement. Het prachtige uitzicht over de hoge kliffen krijg je er hier gratis bij!

Scheepswrak Zakynthos

Het hoogtepunt van de dag is voor vele toch wel een bezoek aan het balkon van Zakynthos met hét beroemde scheepswrak. Ook al moet je even in de rij staan voor een foto, het is de moeite waard. Anafonitria is ook weer zo’n typische plek; je gaat terug in de tijd en er hangt zo’n serene rust die je enkel alleen op vakantie lijkt te vinden. Zelf vond ik Bochali erg interessant. Het uitzicht hier wordt ook wel ‘het balkon van Zakynthos’ genoemd. Met een panoramisch uitzicht over Zakynthos-Stad is hier geen woord aan gelogen. Zelfs het vaste land van Griekenland schittert op de achtergrond!

Zakynthos - stad

Mijn bezoek aan Zakynthos is helaas weer bijna ten einde, maar gelukkig mag ik nog even in Griekenland blijven. In slechts 20 minuten vlieg ik door naar buureiland Kefalonia.

To be continued…

p.s. wil je alvast het aanbod van Zakynthos bekijken? Klik dan hier

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
05 juni, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.