Door |Geüpdatet op: 30 september, 2019|2.7 min leestijd|

De mooiste tijd van het jaar is nog mooier in de bergen. Dorpen die eruit zien alsof ze direct uit een sprookje komen, vallende sneeuwvlokken en prachtige lampjes. Geniet van speciale kerstdiners na een geweldige dag op de piste met je vrienden en familie. Sunweb geeft je de beste tips over hoe je Kerstmis op de hellingen kunt doorbrengen.

In de meeste wintersportplaatsen draait het allemaal om kerstavond. Met verschillende koren die de mooiste kerstliederen zingen en meer activiteiten in de stad. Probeer lokale gerechten en vier feest met de locals. Breng een ochtend door op de piste en ga ’s middags lekker het dorp in. Op sommige plaatsen is het marktplein dé plek voor het echte kerstgevoel. Met warme choco, glühwein, verse chocolaatjes en andere heerlijke snacks uit dat specifieke land. Op deze kerstmarkten kun je handgemaakte sieraden, kleding en andere specialiteiten uit de regio kopen. Gebruik deze markten om jouw eigen chalet, kamer of appartement te decoreren en bereid jezelf voor op een gezellige avond.

Wat moet je allemaal precies weten over wintersport in de Alpenlanden?

Oostenrijk

Kerstvakantie Sunweb

Frohe Weihnachten! In veel families in Tirol is het een traditie om koekjes voor en tijdens Kerstmis te bakken. De meest traditionele creatie is ‘zelten’. Kerstbrood met gedroogd fruit, noten en deeg. Heb je het nog niet geprobeerd? Dan mag je dit niet missen! Iets anders wat Oostenrijkers graag doen, Is gelukstekens kopen voor hun naasten. In de dagen voor kerst en oud en nieuw kun je buiten supermarkten in Oostenrijk marktkraampjes vinden met geluksbrengers zoals klavertjes 4, varkens en schoorsteenvegers. Koop er een en je ervaart veel geluk volgens de lokale bevolking.

Frankrijk

Joyeux Noël! Er zijn verschillende manieren om Kerstmis te vieren in Frankrijk. Maar het grootste deel van de Franse bevolking zal thuis zijn met hun gezin. De meeste Fransen gaan naar de kerk op kerstavond. Voor en na de kerk wisselen de Fransen meestal geschenken uit en eten ze vaak tot diep in de nacht. In sommige dorpen in de Alpen begint Kerstmis al op 6 december. Als je geluk hebt, word je bestemming de hele week ’s avonds verlicht.

Italië

Buon Natale! Een traditionele Italiaanse kerst is met het gezin, maar de dorpen in de bergen worden ingericht zoals je nog nooit eerder heb gezien. Probeer naar een kerstmarkt te gaan met geroosterde hazelnoten, muziek en je kunt zelfs een toneelstuk van de geboorte van Jezus zien. Wist je dat sommige Italianen een andere feestdag vieren dan kerst? Maar ook op 25 december plaatsvindt? Het wordt Saturnalia genoemd en mensen vieren dat de dagen langer worden. Geniet jij van kerst in Italië?

Kerstvakantie Sunweb

Zwitserland

Frohe Weihnachten / Joyeux Noël! Kerstmarkten, schaatsbanen en een dorp dat eruit ziet als een sprookje met de kerstverlichting. Zwitserland is echt prachtig tijdens in de winter. Tijdens deze week kun je de fondue niet overslaan. Met Zwitserse kaas en je beste vrienden of familie is dit echt de keuze van het diner voor de Zwitsers. Sneeuw, geweldig eten en een prachtige omgeving. Kerstmis in Zwitserland is magisch.

Welke magische plek kies jij voor jouw witte kerst?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
30 september, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.