Door |Geüpdatet op: 11 februari, 2015|2.5 min leestijd|

Afgelopen oktober ben ik samen met mijn collega op Cyprus geweest voor een werkbezoekje (mij hoor je niet klagen!). We hebben daar eerst de zuidwestkant van dit gastvrije land ontdekt waar Kirsten al alles over heeft laten weten.

Toen Kirsten naar huis vloog had ik echter nog wat dagen de tijd en Cyprioot Christos raadt me aan Zuidoost Cyprus te bezoeken. Ik laat me graag verrassen, dus we gaan op pad!

In de auto vertelt Christos me dat de hier gelegen plaatsen; Larnaca, Ayia Napa en Protaras de mooiste stranden van Europa hebben (aldus ook alle Cyprioten die ik daarna nog heb gesproken).
Als we aankomen in Ayia Napa aangekomen valt me echter eerst iets heel anders op; wat een gezellig centrum! Gezellig druk en van alles wat aanwezig. Zo zijn er Cypriotische tavernes, Chinese restaurants, Engelse pubs …. Wat hoger in het centrum gelegen zijn ook diverse barretjes en pubs en mooie clubs; voor ieder wat wils dus!

En dan gaan we een kijkje nemen bij het strand. Je denkt dat Cyprus bijna geen zandstranden heeft? Fout! Hier op Zuidoost Cyprus liggen ze bijna allemaal. Diverse baaitjes en strandjes wisselen elkaar in rap tempo af. En ook als niet-Cyprioot durf ik wel te zeggen dat de stranden hier inderdaad prachtig zijn.

Strand Zuidoost Cyprus

We maken een pitstop bij Hotel Napa Plaza in het centrum van Ayia Napa. Dit moderne hotel beschikt over een goed restaurant waar we samen met de eigenaar even genieten van een lekkere lunch. Van diverse mensen hoor ik dat Ayia Napa de laatste jaren in positieve zin veranderd is, het is dus niet meer hetzelfde plaatsje als vroeger. Een ontdekking waard!

cyprusrestaurant

Dan is het al weer (te) snel tijd om door te rijden naar, het net iets rustigere, Protaras. Het eerste wat me opvalt; die prachtige stranden! En al die stranden hebben toch nog z’n eigen kenmerken. Zo is er een strand waar je fantastische watersporten kunt beoefenen en een waar het heel rustig is met rustige zee dus voor snorkelaars ideaal. En als dat nog niet genoeg is kun je hier ook nog stranden vinden met prachtige rotsformaties.

Kustlijn Zuidoost Cyprus

Als ik nu terug kijk op mijn bezoek aan Cyprus kan ik zeker zeggen dat ik heel verrast ben, door de diversiteit, de gastvrijheid, het prachtige weer en gewoon het hele sfeertje. Zo had ik vorige week Christos aan de telefoon die me wist te melden dat het zelfs nu al weer 22 graden is en het zonnetje schijnt (help ik wil er nu al weer heen!)

Omdat deze plaatsjes in Zuidoost Cyprus weer zo anders zijn dan de plaatsen die we al aanboden, is het echt een aanrader om ook eens Zuidoost-Cyprus te ontdekken. We hebben daarom Larnaca, Ayia Napa en Protaras toegevoegd aan ons aanbod op Cyprus!

Ben jij wel eens in het zuidoosten van Cyprus geweest?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?