Informatie m.b.t. het coronavirus

Alles over zon- en wintersportvakanties

Veilig & voorbereid jouw vakantie tegemoet

Alles volgens de COVID-19 regelgeving

Update 16 Juni 2021

Op dinsdag 11 mei 2021 hebben de Nederlandse autoriteiten bevestigd dat sommige bestemmingen open zullen zijn voor reizen. In navolging van de richtlijnen van de overheid heeft Sunweb tot en met 28 mei een aantal geplande vakanties geannuleerd. Bekijk hier welke vakanties dat zijn. Dit doen wij op volgorde van vertrekdatum. Uiterlijk twee weken voor vertrek nemen wij contact met jou op om je reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren.

Deze maatregelen hebben impact op ons allemaal en wij hopen dat iedereen gezond is en blijft. Op deze pagina leggen we uit dat er alleen vakanties kunnen worden uitgevoerd naar gebieden die door onze autoriteiten de code groen of geel hebben gekregen en wat wij eraan doen om dan veilige vakanties aan te bieden. Ook lees je wat er gebeurt als jouw vakantiebestemming code oranje of rood heeft ten tijde van jouw vakantie en in welke gevallen jij jouw vakantie kunt omboeken.

Alleen vakanties naar groene of gele gebieden

Momenteel voeren wij alleen auto- en vliegvakanties uit naar vakantiebestemmingen met code groen en geel. We volgen hiermee de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, te raadplegen op www.nederlandwereldwijd.nl. Voor ons is het belangrijkste dat elk aspect van jouw vakantie veilig en volgens de coronamaatregelen verloopt. Daarom bieden we enkel bestemmingen aan die de juiste maatregelen treffen en ervoor zorgen dat je geniet van een veilige en comfortabele vakantie. We laten de keuze aan jou, als je besluit niet te gaan dan kun je tot zes weken voor vertrek je vakantie kosteloos omboeken. Als je de optie ‘Flexibel omboeken’ hebt gekozen, dan kan je tot twee weken voor vertrek je vakantie omboeken. 

Vakanties naar oranje of rode gebieden 

Wanneer jouw vakantiebestemming uiterlijk twee weken voor vertrek een oranje of rood reisadvies heeft, nemen wij contact met je op om de reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren. Je ontvangt dan een corona voucher of, indien je geboekt heb met de ‘Geldteruggarantie’, ontvang je binnen 14 dagen je geld terug. Lees hieronder meer over onze garanties, waaronder de geldteruggarantie
 
Wil je eerder dan twee weken voor vertrek je reis wijzigen, dan bieden wij je graag de mogelijkheid om jouw vakantie om te boeken. Ga hiervoor naar Mijn Sunweb en kies voor ‘vakantie omboeken’. Dit kan standaard tot zes weken voor vertrek. Wie tot twee weken voor vertrek wilt omboeken, kan de extra flexibele omruilservice bijboeken voor €20 per persoon.  

Vragen over je vakantie?

Uiteraard begrijpen we dat je vragen hebt over je vakantie, vooral of deze doorgaat of niet. Wij zullen je altijd op tijd informeren en laten uiterlijk twee weken voor vertrek weten als jouw vakantie niet door kan gaan. Als je ons een bericht hebt gestuurd, dan kan vanwege de hoge drukte onze reactietijd langer zijn dan je van ons gewend bent. Wij vragen daarvoor je begrip, we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees ook de meestgestelde vragen (FAQ) voor zonvakanties en voor skivakanties.

Boek met vertrouwen dankzij Covid Comfort!

Op een veilige manier reizen naar jouw ideale vakantieadres is nog nooit zo belangrijk geweest. Bij al onze vakanties kunnen we dit vanwege onze samenwerkingen verwezenlijken. 

Flexibel en gratis omruilen

Als je merkt dat je nog niet toe bent aan vakantie, of graag meer zekerheid wil door de vakantie alvast te verzetten, maak dan gebruik van de flexibele omruilgarantie. Je kunt je vakantie zelf omboeken via jouw Mijn Sunweb account, mits jouw boeking aan de omboekvoorwaarden voldoet. Dit kan standaard gratis tot 6 weken voor vertrek, maar je kunt er ook voor kiezen om voor €20 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek!

Repatriëringsgarantie

De veiligheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Als je een vakantie incl. vlucht of busreis bij ons boekt, word je automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens jouw verblijf van positief naar negatief (code oranje) wijzigen, zorgen wij voor een veilige terugreis naar huis.

Geldteruggarantie

Kijk jij er al naar uit om jouw volgende vakantie te plannen, maar ben je bang dat jij je geld niet terugkrijgt bij een aangepast reisadvies? Heb je al een voucher en wil je, bij een annulering door COVID-19, niet nogmaals een voucher ontvangen? Om jou een zorgeloze aanloop naar jouw vakantie te bezorgen, bieden wij vanaf nu de geldteruggarantie aan voor nieuwe boekingen.

24/7 bereikbaar op bestemming

Op de meeste bestemmingen is reisleiding aanwezig. Is er geen reisleiding, dan word je opgevangen door een lokale vertegenwoordig(st)er van Sunweb. Heb je tijdens jouw vakantie vragen of opmerkingen, dan kun je de reisleiding tijdens werktijden altijd bellen. Daarnaast zijn zij 24 uur per dag beschikbaar voor noodgevallen.

Nieuw in de app: de vakantiedokter

Om onze vakantiegangers met een veilig gevoel op vakantie te laten vertrekken, lanceren we, in samenwerking met AXA, de vakantiedokter. Via de Sunweb app kan je vanaf nu gemakkelijk een online videoconsultatie voeren met een Nederlandstalige dokter.

Op zoek naar een vakantie?

Altijd veilig en vertrouwd op vakantie

Bij ons kun je vakanties in alle soorten en maten boeken, van luxe all inclusive hotels tot een kleinschalig adresje weg van de massa. Ontdek snel ons aanbod wintersportreizen en zonvakantiesWintersportvakanties

Seizoen 2021/2022

Zonvakanties

Boek jouw vakantie voor 2021