Informatie m.b.t. het coronavirus

Alles over zon- en wintersportvakanties

Veilig & voorbereid jouw vakantie tegemoet

Alles volgens de COVID-19 regelgeving

12 januari 2021 

Dinsdag 12 januari hebben de Nederlandse autoriteiten de lockdown verlengd tot 9 februari.. Dit betekent dat er tot en met 28 februari geen vakanties kunnen worden geboekt en dat wij helaas de vakanties tot die datum moeten annuleren. Dit doen wij op volgorde van vertrekdatum. Wij nemen contact met je op om de reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren.

Deze maatregelen hebben impact op ons allemaal en wij hopen dat iedereen gezond is en blijft. Op deze pagina leggen we uit dat er alleen vakanties kunnen worden uitgevoerd naar gebieden die door onze autoriteiten de code groen of geel hebben gekregen en wat wij eraan doen om dan veilige vakanties aan te bieden. Ook lees je wat er gebeurt als jouw vakantiebestemming code oranje of rood heeft ten tijde van jouw vakantie en in welke gevallen jij jouw vakantie kunt omboeken.

Alleen vakanties naar groene of gele gebieden

Momenteel voeren wij alleen auto- en vliegvakanties uit naar vakantiebestemmingen met code groen en geel. We volgen hiermee de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, te raadplegen op www.nederlandwereldwijd.nl. Voor ons is het belangrijkste dat elk aspect van jouw vakantie veilig en volgens de coronamaatregelen verloopt. Daarom bieden we enkel bestemmingen aan die de juiste maatregelen treffen en ervoor zorgen dat je geniet van een veilige en comfortabele vakantie. We laten de keuze aan jou, als je besluit niet te gaan dan kun je tot zes weken voor vertrek je vakantie kosteloos omboeken. Als je de optie ‘Flexibel omboeken’ hebt gekozen, dan kan je tot twee weken voor vertrek je vakantie omboeken. 

Vakanties naar oranje of rode gebieden 

Op dit moment zijn alle vakantiebestemmingen oranje gekleurd. Wanneer jouw vakantiebestemming uiterlijk twee weken voor vertrek een oranje of rood reisadvies heeft, nemen wij contact met je op om de reis om te boeken als je dit wenst of om te annuleren. Je ontvangt dan een SGR-voucher of, indien je geboekt heb met de ‘Geldteruggarantie’, ontvang je binnen 14 dagen je geld terug. Lees hieronder meer over onze garanties, waaronder de geldteruggarantie
 
Wil je eerder dan twee weken voor vertrek je reis wijzigen, dan bieden wij je graag de mogelijkheid om jouw vakantie om te boeken. Ga hiervoor naar Mijn Sunweb en kies voor ‘vakantie omboeken’. Dit kan standaard tot zes weken voor vertrek. Wie tot twee weken voor vertrek wilt omboeken, kan de extra flexibele omruilservice bijboeken voor €40 per persoon.  

Vragen over je vakantie?

Uiteraard begrijpen we dat je vragen hebt over je vakantie, vooral of deze doorgaat of niet. Wij zullen je altijd op tijd informeren en laten uiterlijk twee weken voor vertrek weten als jouw vakantie niet door kan gaan. Als je ons een bericht hebt gestuurd, dan kan vanwege de hoge drukte onze reactietijd langer zijn dan je van ons gewend bent. Wij vragen daarvoor je begrip, we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Lees ook de meestgestelde vragen (FAQ) voor zonvakanties en voor skivakanties.

Welke garanties kunnen we bieden

Op een veilige manier reizen naar jouw ideale vakantieadres is nog nooit zo belangrijk geweest. Bij al onze vakanties kunnen we dit vanwege onze samenwerkingen verwezenlijken. 

Flexibel omruilen

Als je merkt dat je nog niet toe bent aan vakantie, of graag meer zekerheid wil door de vakantie alvast te verzetten, maak dan gebruik van de flexibele omruilgarantie. Je kunt je vakantie zelf omboeken via jouw Mijn Sunweb account, mits jouw boeking aan de omboekvoorwaarden voldoet. Je kunt alleen omboeken naar vakanties die op dat moment te boeken zijn op de website. Op het moment dat je omgeboekt bent, zijn de normale betalingsvoorwaarden weer van toepassing. Dat betekent dat je de restantbetaling dan pas weer twee weken voor de nieuwe vertrekdatum hoeft te voldoen.

Prijsgarantie

Mocht jouw vakantie door ons geannuleerd worden in verband met het coronavirus, zorgen wij er uiteraard voor dat je je geld niet kwijt bent. Dankzij onze prijsgarantie, geldig voor vouchers uitgegeven voor 1 januari 2021, kun je dezelfde vakantie volgend jaar nog een keer kunt boeken voor exact dezelfde prijs dankzij onze prijsgarantie. We hopen je hiermee zekerheid en rust te bieden.

Repatriëringsgarantie

De veiligheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Als je een vakantie incl. vlucht of busreis bij ons boekt, word je automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Mocht het reisadvies tijdens jouw verblijf van positief naar negatief (code oranje) wijzigen, zorgen wij voor een veilige terugreis naar huis.

Geldteruggarantie

Kijk jij er al naar uit om jouw volgende vakantie te plannen, maar ben je bang dat jij je geld niet terugkrijgt bij een aangepast reisadvies? Heb je al een voucher en wil je, bij een annulering door COVID-19, niet nogmaals een voucher ontvangen? Om jou een zorgeloze aanloop naar jouw vakantie te bezorgen, bieden wij vanaf nu de geldteruggarantie aan voor nieuwe boekingen met vertrek tussen 15 december 2020 en 31 oktober 2021.

Op zoek naar een vakantie?

Altijd veilig en vertrouwd op vakantie

Bij ons kun je vakanties in alle soorten en maten boeken, van luxe all inclusive hotels tot een kleinschalig adresje weg van de massa. Ontdek snel ons aanbod wintersportreizen en zonvakanties

 


Wintersportvakanties

Zonvakanties

Boek jouw vakantie voor 2021