Cruise naar Kiel

Kiel

Kiel, dat in de 13e eeuw werd gesticht, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Vandaag de dag omvat de havenstad veel groene ruimte en is het herbouwd op een ingewikkeld verleden, dat je kunt ontdekken door een bezoek te brengen aan de historische bezienswaardigheden en musea, waaronder het marinegedenkteken en een Duitse onderzeeër U-995.

Cruise vanuit Kiel

Wandel over de promenade langs het water en geniet van het schilderachtige uitzicht op de haven en de Kieler Fjord, of maak een tocht buiten de stad langs de waterweg om pittoreske dorpjes en zandstranden te verkennen.

Kiel is de ideale plaats voor een ontspannen vakantie in Duitsland met een cruise: het is er eenvoudig en rustig, zelfs tijdens de internationale regatta Kieler Woche, een evenement dat niet gemist mag worden door zeilliefhebbers. De weinige stadsmusea kunnen in één ochtend bezocht worden, maar wie kennis wil maken met Kiel kan niet om de waterwegen heen, waarmee de stad onverbrekelijk verbonden is: ze kunnen bezocht worden door het Kiellinie voetpad te nemen of een rondvaart te maken over de Kieler Förde en langs het kanaal.

Een ruime promenade langs de pier geeft je de gelegenheid allerlei soorten vaartuigen te bewonderen, waaronder de rubberboten van de zeilschool en, vanaf het natte dok ervoor, het mooiste uitzicht dat je over Kiel kunt krijgen.

Tijdens een cruisevakantie Oostzee is Kiel een leuke havenplaats om te bezoeken.

Bezienswaardigheden tijdens je cruisevakantie Kiel

Kiel week
Kiellinie
U-995 onderzeeboot
Kiel Rathaus

Kiel week

's Werelds grootste zeilevenement begint in de laatste week van juni en brengt miljoenen bezoekers en zo'n 4.000 schepen naar de stad vanuit heel Duitsland en het buitenland.

De Kielweek gaat terug tot 1882 en is in de kern een Volksfest. Er is geen betere tijd om de maritieme sfeer van de stad op te snuiven en fantastische foto's te maken.

Wij vonden

Andere bestemmingen