Hoe kies je de juiste cruise maatschappij?

Tips om de beste cruisemaatschappij te kiezen

Een vakantie vol activiteiten of juist lekker ontspannen? Een romantische cruise samen of gezellig met het gezin op avontuur? Het kiezen van de perfecte cruisemaatschappij voor je volgende vakantie kan soms voelen als een flinke klus, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! In dit artikel vind je alles wat je wilt weten over het kiezen van de juiste cruisemaatschappij. Wat je ook zoekt – leuke activiteiten, heerlijk eten of spannende excursies – er is altijd een cruisevakantie die bij je past!

cruisemaatschappij kiezen

Waarop letten bij het kiezen van een cruisemaatschappij

Bij het kiezen van een cruisemaatschappij is het belangrijk te bepalen wat je zoekt in een vakantie. Denk aan het type bestemming en de route, de verscheidenheid aan accommodaties en voorzieningen, eetgelegenheden en activiteiten aan boord. En natuurlijk de totale kosten van de cruise. Daarnaast kunnen de grootte en de leeftijd van het schip en de beschikbaarheid van speciale voorzieningen, zoals wellness, fitnesscentra en kinderprogramma’s, voor sommige mensen belangrijk zijn. Het is belangrijk om je voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van een cruisemaatschappij. Met zoveel fantastische opties is het echter vrijwel onmogelijk een verkeerde keuze te maken, welke cruisemaatschappij je ook kiest!

Budgetvriendelijke cruisemaatschappijen

Ben je wel uitgekeken op hetzelfde type landvakantie die veel geld kosten? Een cruise is de perfecte manier om een gevarieerde vakantie te beleven, wat je budget ook is. Cruisevakanties zijn niet alleen zeer betaalbaar, ze bieden ook waar voor je geld! De kosten van een cruise zijn namelijk inclusief je accommodatie, maaltijden en tal van activiteiten en entertainment. Bij Sunweb kun je kiezen uit drie budgetvriendelijke cruisemaatschappijen – MSC Cruises, Costa Cruises en P&O Cruises – die fantastische cruises aanbieden voor een kleiner budget.

  • MSC Cruises

Met MSC Cruises beleef je een onvergetelijke vakantie tegen een betaalbare prijs. Vanaf het moment dat je aan boord stapt, wordt je ondergedompeld in een wereld met eindeloze mogelijkheden voor ontspanning, plezier en avontuur. De internationale en ongedwongen sfeer aan boord van MSC Cruises is werkelijk uniek. Met een breed scala aan voorzieningen en activiteiten om uit te kiezen, ga je je geen seconde vervelen. En met geweldige eetgelegenheden, live entertainment en spannende activiteiten allemaal inbegrepen in de prijs, heb je het ultieme vakantiegevoel binnen handbereik. Je boekt al een Middellandse Zee cruise met MSC Cruises vanaf €371,- per persoon. Laat het avontuur beginnen!

  • Costa Cruises

Costa Cruises is een Italiaanse cruisemaatschappij en is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een levendige en gemoedelijke sfeer. Met de nadruk op plezier en voorzieningen aan boord, ga je de tijd van je leven hebben! Van uitzonderlijke eetgelegenheden tot spetterend entertainment en recreatieve activiteiten, Costa Cruises heeft alles in huis voor een geweldige vakantie. En de prijs is moeilijk te overtreffen; je boekt al een 8-daagse Middellandse Zee cruise met Costa Cruises vanaf slechts €342 per persoon.

Tip: bekijk onze vlog en ga mee op mini-cruise aan boord van de Costa Toscana!

  • P&O Cruises

Ben je op zoek naar een meer verfijnde sfeer aan boord, dan is P&O Cruises een aanrader. De Britse cruisemaatschappij heeft goede service hoog in het vaandel en het zal je dan ook aan niets ontbreken tijdens je cruise. Dankzij een breed scala aan entertainment, waaronder livemuziek, theatershows en danslessen, wordt je dag in dag vermaakt. En de prijs is zeer vriendelijk voor de portemonnee. Je boekt al een reis met P&O Cruises vanaf slechts €427 per persoon.

Premium cruisemaatschappijen

Verzeker jezelf van een onvergetelijke vakantie aan boord van een premium cruisemaatschappij. Deze luxe schepen bieden een breed scala aan hutopties, waaronder weelderig luxe suites. Maar daar houdt het niet bij op! Premium cruisemaatschappijen bieden ook uitzonderlijke gastronomische ervaringen, van formele diners tot casual gerechten. Het eten is van de hoogste kwaliteit en er is een overvloed aan specialiteiten om uit te kiezen. Ook van andere voorzieningen en activiteiten kun je eindeloos genieten, zoals prachtige spa’s, moderne fitnesscentra en topklasse entertainment. Maar het beste van een premium cruisemaatschappij is misschien wel de persoonlijke service, dankzij een hogere personeel-gast-ratio. De sfeer aan boord is verfijnd en elegant, met een dresscode bij bepaalde activiteiten. Bij Sunweb kun je de volgende premium cruisemaatschappijen boeken: Holland America Line, Celebrity Cruises en Azamara.

  • Holland America Line

Beleef het ultieme vakantiegevoel met Holland America Line. Met een elegante en chique sfeer aan boord richt deze cruisemaatschappij zich op een ouder en meer verfijnd publiek. Dit betekent echter niet dat de sfeer niet ontspannen is; er is nog steeds een groot aanbod aan activiteiten en entertainment om van te genieten. Ontspan en geniet van de luxe van een Holland America Line cruise, waar topservice en unieke ervaringen de focus is. Een cruise met Holland America Line tilt je vakantie naar een hoger niveau.

  • Celebrity Cruises

Celebrity Cruises is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een luxe en verfijnde cruisevakantie. Van schitterende accommodaties tot met sterren bekroonde gastronomie en talloze voorzieningen en activiteiten aan boord, Celebrity Cruises heeft alles wat je maar kunt wensen op een cruise. En dankzij de uitstekende service en verfijnde sfeer voel je je bij de eerste stap aan boord een ware beroemdheid. Verken de wereld in stijl en comfort met Celebrity Cruises en maak onvergetelijke herinneringen.

  • Azamara

Azamara is dé cruisemaatschappij voor iedereen die een unieke cruise ervaring wilt beleven op inspirerende bestemmingen. Met kleinere, intiemere schepen en langer verblijf in de havens, biedt Azamara een cruisevakantie als geen ander. Of je nu de oude ruïnes van Rome verkent, de Caribbische culturen proeft of het ruige landschap van IJsland bewondert, een cruise met Azamara zal je voor altijd bijblijven. En met luxe accommodaties en culinaire ervaringen van wereldklasse wordt je van top tot teen in de watten gelegd.

Cruisemaatschappijen voor gezinnen

Een cruise is een uitstekende keuze voor een familievakantie vanwege de vele faciliteiten aan boord. Kids Clubs bieden activiteiten en spelletjes waarmee jonge kinderen zich eindeloos vermaken. Zwembaden, waterglijbanen en andere wateractiviteiten bieden een hoge fun-factor voor iedereen en ook gezinsvriendelijke entertainmentopties, zoals liveshows, films en spelletjes, zijn beschikbaar aan boord. Dankzij een breed aanbod aan (buffet)restaurants en kindvriendelijke menu’s zullen zelfs de kleinste cruisereizigers heerlijk smullen. Een cruiseschip biedt faciliteiten voor iedere leeftijd en interesse en is dus het perfecte decor voor een gezinsvakantie.

  • Royal Caribbean

Zoek je dag en nacht entertainment voor het hele gezin? Dan is Royal Caribbean de perfecte cruisemaatschappij voor jou! Met talloze voorzieningen en unieke activiteiten aan boord is er voor iedereen in het gezin genoeg te beleven. Race van de spannende wildwaterglijbanen, neem een duik in de vele zwembaden en waag jezelf aan avontuurlijke on-board activiteiten, zoals een klimwand, surf-simulator en een skydive centrum! Ook aan land biedt Royal Caribbean een verscheidenheid aan activiteiten en excursies voor gezinnen, waaronder sightseeing tours, stranddagen en culturele ervaringen. Deze activiteiten zullen herinneringen creëren om nooit te vergeten.

  • Norwegian Cruise Line

Ook Norwegian Cruise Line is een geweldige keuze voor een gezinsvakantie. Dankzij het “freestyle cruising” concept biedt de cruisemaatschappij veel flexibiliteit en vrijheid om de vakantie van je dromen te beleven. Bovendien beschikt de cruisemaatschappij over een van de spannendste attracties op zee: een echte kartbaan op het bovenste deck! Daarnaast zijn veel schepen uitgerust met te gekke waterparken en is er een breed scala aan verschillende restaurants. Een vakantie met Norwegian Cruise Line biedt eindeloos plezier voor het hele gezin.