Cruisevakantie aanbiedingen

Veel mensen denken dat een cruisevakantie flink wat geld kost, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Op deze pagina vertellen we je waarom een cruisevakantie niet duur is en hoe je ervoor kunt zorgen dat hij nog goedkoper wordt.

Cruisevakantie aanbiedingen
Cruisevakantie aanbiedingen

Hoe boek je een (nog) goedkopere cruisevakantie?

Wil je je cruisevakantie nog goedkoper maken? Wij zetten een aantal goede tips voor je op een rij:

Ontbijt, lunch, diner zijn bij cruisevakantie inbegrepen

Waarom een cruisevakantie niet duur hoeft te zijn

Is een cruisevakantie goedkoop?

Bij een cruisevakantie zijn veel zaken al inbegrepen bij de prijs, zoals al je maaltijden. Zo geniet je iedere dag van een heerlijk ontbijt, lunch en diner. Cruiserederijen investeren namelijk enorm veel geld in de kwaliteit van het eten en beschikken over diverse topklasse restaurants aan boord. Dat wordt gegarandeerd smullen! Daarnaast onderscheiden cruisevakanties zich met de kwaliteit van entertainment die ze aanbieden. Van Broadway shows tot spectaculaire schoonspringers en stand-up comedy, het entertainmentaanbod op een cruise is waanzinnig. En ook dit is allemaal bij de prijs inbegrepen! Ook voor kinderen is er genoeg vertier, zoals kids- en tienerclubs en een animatieteam dat allerlei leuke activiteiten organiseert.

Wacht niet altijd op last minutes

Boek voordelig een cruisevakantie!

Heb je al een specifieke route, schip of rederij in gedachten, dan kun je veel geld besparen door je cruisevakantie zo vroeg mogelijk te boeken. Cruiserederijen hanteren namelijk een zelfde prijsstrategie als luchtvaartmaatschappijen. Zodra de verkoop van een afvaart van start gaat, worden eerst de goedkoopste tarieven beschikbaar gesteld. Hiermee proberen de rederijen het schip al tot een bepaalde hoeveelheid vol te krijgen. Naarmate het schip voller raakt en de vertrekdatum dichtbij komt, zal de prijs stijgen. Uiteraard zul je dichtbij vertrek nog last-minute aanbiedingen vinden, maar vaak is het aanbod dan al beperkt en kan het zijn dat jouw favoriete schip of bestemming niet meer beschikbaar is.

Bekijk cruisevakanties vanaf juni 2023
Garantiehut is goedkope cruisevakantie

Boek een goedkope garantiehut

Met het boeken van een garantiehut (guarantee cabin) geef je de rederij de vrijheid om te bepalen welke hut uiteindelijk aan je toegewezen wordt. Als je een garantiehut boekt, weet je pas enkele weken voor het vertrek van de cruise welke hut je krijgt. Dit maakt het wel een beetje spannend.

Dat je deze kamer met een fikse korting kunt boeken, komt ook met een prijs. Is de cruise helemaal uitverkocht, krijg je vaak een hut toegewezen die qua locatie misschien niet helemaal ideaal is. Bijvoorbeeld met een buitenhut of balkon kun je een hut krijgen met beperkt zicht. Maar is de cruise niet helemaal uitverkocht dan is de hut helemaal prima!

Goedkope cruises buiten het hoogseizoen

Heb je de vrijheid om op vakantie te gaan buiten het hoogseizoen, dan helpt dit ook om je cruisevakantie nog goedkoper te maken. Bijna overal ter wereld zijn juni, juli en augustus de drukste maanden voor cruisevakanties. Maar dan moet je ook nog kijken naar het weer op je locatie. Wil je bijvoorbeeld naar het Oost- of West-Caribisch gebied op vakantie, dan kun je het best vertrekken tussen december en april. Voor het Zuid-Caribisch gebied zijn de maanden juni tot en met november weer beter, terwijl een cruise naar de Middellandse Zee of Noord-Europa ideaal is in mei, juni en september. Hiermee ontwijk je dus het drukke hoogseizoen en boek je je cruisevakantie vaak tegen lagere tarieven.

Vind jouw goedkope cruisevakantie

Wij vonden