Cruisevakantie Shanghai

Cruise vanuit Shanghai

Ga op cruise vanuit Shanghai

Shanghai is een stad die boeit. Of je nu houdt van tempels en cultuur, moderne architectuur, of shoppen: in Shanghai kun je je hart ophalen.

Ontdek Shanghai

Slenterend langs ‘de Bund’ ervaar je de positieve vibe van Shanghai. Aan deze grote boulevard langs de Huangpu-rivier staan niet alleen gebouwen uit de tijd dat de Shanghai nog een Britse kolonie was, maar ook tref je er talloze straatartiesten, streetfood kraampjes en souvenirwinkeltjes aan. En aan de overkant van de rivier zie je de imponerende skyline van deze Chinese metropool. Een goed begin van je cruise.

Nanjing Road is dé place to be voor shopaholics. Hier scoor je net zo makkelijk een tas van Louis Vuitton als authentiek Chinees borduurwerk. Meer zin in een cultureel uitstapje? Dan mag je de boeddhistische Jade Boeddha tempel niet missen, waar je - de naam zegt het al - een adembenemend Boeddhabeeld van witte jade kunt bewonderen. Of laat je inspireren door de Yu Yuan-tuinen. De met draken versierde muren, de bijzondere water- en rotspartijen en de vele paviljoens creëren een herinnering om nooit meer te vergeten. Tijdens jouw cruisevakantie door Azië is Shanghai een plek om niet op uitgekeken te raken. 

Bezienswaardigheden Shanghai

De Bund

De Bund

Voor wie de sfeer wil proeven van het oude Shanghai is wandelen langs de Bund een must. Hier vind je nog de art deco en neoklassieke bouwwerken van het begin van de 20e eeuw terug. Ook na zonsondergang is het een fascinerende plek om te bezoeken.

Shanghai Tower

Shanghai Tower

121 verdiepingen, 632 meter hoog en een lift die 64 kilometer per uur gaat, de snelste ter wereld. Een bezoek aan Shanghai Tower is in alle opzichten spectaculair.

Jade Boeddha Tempel

Jade Boeddha Tempel

De Jade Boeddha Tempel is een van de weinige nog actieve tempels van Shanghai. De grootste highlight van dit tempelcomplex is een 2 meter hoge boeddha die volledig is opgetrokken uit witte jade.

Shanghai Museum

Shanghai Museum

Aan de hand van een van de meest indrukwekkende kunst- en archeologische collecties van China leer je in het Shanghai museum meer over de duizenden jaren oude geschiedenis van China.

Bekijk alle cruises uit Shanghai

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden