Cruise naar Corfu

Ga op cruise vanuit Corfu

Het historische Corfu heeft als hoofdstad van het groenste eiland van de Griekse Peloponnesos meer dan genoeg te bieden als cruisebestemming.

Ontdek Corfu

Corfu is een van de populairste Griekse eilanden. De oude stad van Corfu ligt ingeklemd tussen twee 16e eeuwse vestingen. De historische binnenstad staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft werkelijk voor ieder wat wils. Van de vele kerken tot de talloze musea en de elegante Liston arcade aan het Spianada plein. De stad heeft ook een rijk koninklijk verleden. Zo werd de Britse prins Philip er geboren en verbleef keizerin Sissi in de zomer graag in het Achilleion Paleis ten zuiden van de stad.

Door de smalle straatjes en historische architectuur is Corfu bij uitstek een stad om lekker in rond te dwalen. De culinaire levensgenieter heeft ook heel wat te kiezen in Corfu. Bezoek een traditionele patisserie bomvol Griekse zoetigheden, of waag je eens aan een lokaal visgerecht in een 150 jaar oude taveerne. Het veelzijdige Corfu heeft je meer dan genoeg te bieden tijdens jouw cruisevakantie over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Corfu

Corfu Museum of Asian Ar

Corfu Museum of Asian Ar

Het museum voor Aziatische kunst is gevestigd in het door de Britten gebouwde Palace of St Michael and St George. Wie het museum bezoekt kan ook het paleis bezoeken en dat is de reden dat dit museum een aanrader is.

Spianada plein

Spianada plein

Het Spianada plein is naar verluidt het op een na grootste plein van Europa. Aan één kant grenst de Liston Arcade van waar je op een terras uitgebreid mensen kunt kijken. In het midden ligt een groot grasveld.

Achilleion Paleis

Achilleion Paleis

Het Achilleion Paleis is in de 19e eeuw gebouwd als zomerpaleis voor de Oostenrijkse keizerin Sissi. Het ligt op zo’n 12 kilometer afstand van de stad Corfu en heeft een schitterend uitzicht over het eiland.

Kerk van Agios Spyridon

Kerk van Agios Spyridon

Deze 16e eeuwse kerk beschikt over een aantal schitterende muurschilderingen en is de laatste rustplaats van de patroonheilige van Corfu: de herder Spyridon.

Bekijk alle cruises naar Corfu

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden