Cruise naar Limassol

Ga op cruise vanuit Limassol

Limassol is misschien wel de bekendste stad van het eiland Cyprus. De kilometers lange stranden, het helderblauw water, de cultuurhistorische highlights en het bruisende nachtleven maken dit tot de perfecte cruisebestemming.

Ontdek Limassol

Van wandelen door het historische stadshart tot het bewonderen van het middeleeuwse kasteel met spectaculair uitzicht over de oude stad en de Middellandse Zee. Limassol biedt voor ieder wat wils. Flaneer over de boulevard en vergaap je aan de jachtboten in de haven. Of breng een bezoekje aan de dierentuin, het archeologisch museum of de nabijgelegen ruïnes van Kourion.

In Limassol is het ook genieten geblazen van de Cypriotische keuken. Proef in een van de vele taveernes verschillende mezze - kleine hapjes van vlees, vis of groenten. Zet je tanden in een portie sheftalia, een traditionele Cypriotische worst. Of koop pasteli, een zoete lekkernij van Johannesbroodstroop. ‘s Avonds transformeert de stad in een fantastische uitgaansgelegenheid. Hier moet je eigenlijk wel gedanst hebben tijdens je cruise over de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Limassol

Kasteel Limassol

Kasteel Limassol

Het huidige kasteel van Limassol dateert uit de 16e eeuw en werd gebouwd door de Ottomanen. Het wordt omringd door een park waar verschillende archeologische vondsten te zien zijn en herbergt het Medieval Museum van Limassol.

Heilig Klooster Sint Nicolaas van de Katten

Heilig Klooster Sint Nicolaas van de Katten

Toen dit klooster op het schiereiland Akrotiri werd gebouwd, heerste er een slangenplaag op Cyprus. Om de slangen te verjagen werden er honderden katten naar het eiland gebracht en nog altijd waken er tientallen katten over dit klooster.

Ruïnes Kourion

Ruïnes Kourion

Op korte afstand van Limassol liggen de ruïnes van Kourion. Kourion was een belangrijke stad vanaf de oudheid tot aan de middeleeuwen en is nu een van de spectaculairste attracties van Cyprus.

Fasouri Watermania Waterpark

Fasouri Watermania Waterpark

Een lazy river, 15 glijbanen, vele andere waterattracties in 150.000 vierkante meter groen. In dit waterpark is het tijdens warme dagen goed toeven voor het hele gezin.

Bekijk alle cruises naar Limassol

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden