Cruise vakantie Mumbai

Cruise naar Mumbai

Ga op cruise vanuit Mumbai

De grootste stad van India bezit een energie die maar weinig steden kunnen evenaren. Mumbai laat je zowel duizenden jaren geschiedenis zien, als een modern en bruisend centrum.

Ontdek Mumbai

Mumbai is een unieke stad je wilt bezoeken tijdens een cruisevakantie Azië. Duizenden jaren geschiedenis worden bewaard op plaatsen als de Elephanta grotten en de Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, voorheen bekend als het Prince of Wales Museum. Ga tijdens je verblijf in Mumbai winkelen langs de chaotische Colaba Causeway, nip aan een cocktail in een speakeasy lounge en bezoek het sierlijke Taj Mahal Palace Hotel, waar beroemdheden samenkomen en tragedies plaatsvonden. Of breng de dag door op een Bollywood set en bewonder de grootste sterren van India!

Bezienswaardigheden Mumbai

Gateway of India

Gateway of India

De Gateway of India is een van India's meest unieke bezienswaardigheden in de stad Mumbai. Het kolossale bouwwerk werd in 1924 gebouwd. Gelegen op het puntje van Apollo Bunder, kijkt de poort uit over de haven van Mumbai, begrensd door de Arabische Zee in het stadsdeel Colaba.

The Chhatrapati Shivaji Terminus

The Chhatrapati Shivaji Terminus

De Chhatrapati Shivaji Terminus, vroeger bekend als Victoria Terminus Station, in Mumbai, is een uitstekend voorbeeld van de Victoriaanse gotische revival-architectuur in India, vermengd met thema's uit de Indiase traditionele architectuur. Het gebouw, ontworpen door de Britse architect F. W. Stevens, werd het symbool van Mumbai als de "gotische stad" en de belangrijkste internationale handelshaven van India.

The Elephant Caves

The Elephant Caves

De "City of Caves", op een eiland in de Zee van Oman dicht bij Mumbai, bevat een verzameling rotskunst die verband houdt met de cultus van Shiva. De Indiase kunst heeft hier een van haar meest volmaakte uitingen gevonden, met name de enorme hoge reliëfs in de hoofdgrot.

Bekijk alle cruises naar Mumbai

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden