Cruise Rio de Janeiro

Cruise vanuit Rio de Janeiro

Ga op cruise vanuit Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een kleurrijke topbestemming. Omringd door regenwoud en gebergtes, grenzend aan gouden stranden en natuurlijk het carnaval.

Ontdek Rio de Janeiro

Met de welbekende Christus de Verlosser die op je neerkijkt vanaf de Corcovado berg is Rio de Janeiro een van de meest iconische steden die je zult bezoeken tijdens jouw cruisevakantie. Liefhebbers van outdooractiviteiten kunnen hun hart ophalen in Rio. Hiken, fietsen, zeilen, surfen en klimmen. Alles is er mogelijk. Genieten van het uitzicht zonder te klimmen kan ook. Neem daarvoor de kabelbaan naar de top van de Pão de Açúar en kijk uit over de Rio, ook wel bekend als Cidade Maravilhosa: de geweldige stad.

Wie aan Rio de Janeiro denkt, denkt uiteraard aan meer dan een mooi uitzicht. De stad is ook heilige grond voor voetballiefhebbers. Zo is in het Maracanã Stadion menig legendarisch voetbalduel uitgevochten. En Rio is natuurlijk synoniem voor carnaval. Bezoek je de stad in februari? Dan kun je het carnaval zelf meemaken. Maar ook buiten die periode kun je de uitbundige sfeer van het carnaval proeven. Bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Copacabana beach of het rijke uitgaansleven van Rio de Janeiro.

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Suikerbroodberg

Suikerbroodberg

Voor een onvergetelijk uitzicht neem je een kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg. Het is een must-do in Rio om Christus de Verlosser in de verte te zien schitteren. Bovendien heb je vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad in vogelperspectief. Ga er vroeg in de ochtend heen om de drukte te vermijden, of plan een bezoek rond zonsondergang om de prachtige zonsondergang mee te maken.

Parque Nacional da Tijuca

Parque Nacional da Tijuca

In het Nationaal Park Tijuca kunnen natuurliefhebbers en wandelaars de Corcovado, ook bekend als de "bultrug" berg, niet missen. Klimmers zijn welkom om zijn indrukwekkende hoogten te beklimmen, maar moeten weten dat het een uitdaging van een hele dag is. Op de top staat Christus de Verlosser in al zijn glorie.

Christus de Verlosser Rio de Janeiro

Christus de Verlosser

Je kunt Rio's onmiddellijk herkenbare monument van Christus de Verlosser niet missen, dat in de fotografie, film en populaire cultuur is vereeuwigd als een symbool van de stad. Met zijn hoogte van 125 meter biedt het standbeeld een beschermend, wakend oog over Rio. Je kunt de treden naar de top bewandelen als je zin hebt in een fysieke uitdaging, of je kunt de kabelbaan naar de top nemen.

Ipanema Beach

Ipanema Beach

Het strand Ipanema is het onderwerp geweest van beroemde liedjes en trekt elk jaar miljoenen bezoekers naar de kust. Dit strand is een instituut van Rio en belichaamt de relaxte geest van de stad. Leg je strandlaken neer of neem een duik in het water. Je kunt gemakkelijk een hele dag op Ipanema Beach doorbrengen, kletsend met de lokale bevolking in de nabijgelegen cafés of gewoon loungend op het strand.

Copacabana Rio de Janeiro

Copacabana

Rio is een paradijs voor strandliefhebbers en Copacabana Beach is een van de beroemdste stranden. Met meer dan 2,5 mijl strand om van te genieten, kun je een lange wandeling maken langs de kustlijn, blijven voor een zonsondergang en vervolgens naar strandbars en restaurants gaan voor een avond van dansen, drankjes en heerlijk eten.

Bekijk alle cruises uit Rio de Janeiro

Ontdek hier al onze cruise aanbiedingen en gebruik de filters om jouw perfecte cruisevakantie te vinden.

Wij vonden