Boeken  & betalen

  1. Home
  2. Jiba
  3. Reisinformatie
  4. Boeken en bijbetalen

Een boeking maken
Jiba wordt Sunweb! Via de website van Jiba is het hierdoor helaas niet meer mogelijk een nieuwe vakantie te boeken. Op zoek naar een nieuwe vakantie waarbij je hetzelfde kunt verwachten als bij Jiba? Bekijk dan snel het aanbod van Sunweb via https://www.sunweb.nl/vakantie/zoeken.

Jouw boeking is altijd definitief
Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en de reis dus hebt geboekt, is je boeking gelukt! Dit betekent automatisch dat je akkoord bent met onze voorwaarden én die van de ANVR. Bij wijzigingen en annuleringen handelen wij volgens de Jiba voorwaarden.

Mijn Jiba
Via de link Mijn Jiba kun je handige informatie met betrekking tot je geboekte reis bekijken. Je kunt bijvoorbeeld je factuur bekijken en printen. Daarnaast kun je nakijken of je betaling bij ons binnen is gekomen. Ook kun je de voorlopige vluchttijden, mits beschikbaar, of meer informatie over je bestemming en accommodatie bekijken.

ANVR-consumentenvoorwaarden
De ANVR-consumentenvoorwaarden zijn van toepassing op jouw boeking. De ANVR brengt met enige regelmaat nieuwe versies uit van deze voorwaarden. Wij raden je dan ook aan om de ANVR-consumentenvoorwaarden aandachtig door te lezen.

Betalen
De aanbetaling bestaat uit:

•de reserveringskosten

•het calamiteitenfonds

•de kosten van een eventueel afgesloten annuleringsverzekering

•de poliskosten wanneer er een verzekering is afgesloten

•15% over de overige reisonderdelen. Per 1 augustus 2018 is dit 30%. 

Dit bedrag dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende wijzen van betaling. Het restantbedrag dient zes weken voor vertrek bij Jiba binnen te zijn. Wanneer je binnen zes weken voor vertrek boekt, dien je het totale bedrag in één keer over te maken.

Jouw tickets
Wanneer Jiba jouw betaling heeft ontvangen en verwerkt, mailen wij je ongeveer een week voor vertrek de tickets toe. Wanneer de tickets beschikbaar zijn, kun je deze ook downloaden via Mijn Jiba. Naast jouw vouchers voor de vlucht, vind je tevens de accommodatievoucher terug. Deze dien je ook uit te printen en in te leveren tijdens het inchecken bij de accommodatie. Wanneer je een auto hebt bijgeboekt, zit de voucher hier ook bij inbegrepen. De verzending per email en het downloaden via Mijn Jiba zijn beide kosteloos.

Aansprakelijkheid bij boeking
Degene die een reis boekt voor (ook) andere deelnemers is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij aanmeldt. Alle correspondentie wordt gevoerd via het adres van de hoofdboeker. Verzoeken tot wijzigen of (deel)annuleren door een medereiziger worden niet in behandeling genomen.

Reserveringskosten
De reserveringskosten bedragen € 25,- per boeking.

Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
De luchthavenbelasting is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je met een buitenlandse maatschappij vliegt (bijv. Air Malta, Pegasus Airlines, Onur Air of Vueling), bestaat de mogelijkheid dat Jiba na de boeking een brandstoftoeslag dient door te belasten. Wanneer je met Transavia vliegt, is dit niet van toepassing.

Toeristenbelasting
Toeristenbelasting is inbegrepen (tenzij anders vermeld).

Toeslag faciliteiten
Wanneer je bijvoorbeeld een babybedje bij wenst te reserveren of een kluisje huurt, betaal je deze toeslagen te allen tijde ter plaatse aan het hotel zelf. Je dient eventuele extra (kinder)faciliteiten wel vooraf bij te reserveren. De toewijzing ter plaatse zal geschieden op basis van beschikbaarheid.

Calamiteitenfonds
Jiba is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle reizen die je bij Jiba hebt geboekt, vallen onder deze garantie. Hier betaal je een kleine toeslag voor; € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen. Wanneer je in een veelvoud van 9 personen op vakantie gaat, zal jouw bijdrage aan het calamiteitenfonds met dezelfde veelvoud berekend worden.