De vliegreis

  1. Home
  2. Jiba
  3. Reisinformatie
  4. De vliegreis

Vervoer naar Schiphol
Zo, jouw vakantie is geboekt en de verzekeringen zijn afgesloten. Dan alleen nog jouw vervoer van en naar Schiphol.

Ga je zelf met de auto?
Jiba biedt je de mogelijkheid om eenvoudig, snel en voordelig nabij Amsterdam Schiphol Airport te parkeren. Je parkeert bij dan op Schiphol Lang Parkeren P3, ook wel bekend als Schiphol Smart Parking.

Luchtvaartmaatschappijen
Jiba vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar jouw vakantiebestemming. Op alle vluchten zijn alleen Economy Class stoelen aanwezig.

•Transavia

•Vueling

•Easyjet

•Brussels Airlines

•Germania

•SunExpress

•Pegasus Airlines

Service aan boord
Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

Luchthavens
De meeste vluchten vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Jiba vertrekt vanuit Nederland vanaf:

•Amsterdam Airport Schiphol

•Eindhoven Airport

•Groningen Airport Eelde

•Rotterdam The Hague Airport

Jiba vertrekt vanuit België vanaf:

•Brussels Airport

Jiba vertrekt vanuit Duitsland vanaf:

•Airport Münster/Osnabrück

•Airport Weeze

•Düsseldorf Airport

Op Mijn Jiba kun je bekijken of vertrek vanaf een regionale luchthaven mogelijk is. Dit vind je terug onder het kopje ‘boeking bewerken’ in stap 2.

Reisbescheiden
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek je reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je jouw reisbescheiden uitprint en meeneemt. Het is belangrijk dat je jouw vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes. Bij de reisbescheiden ontvang je naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie.

Namen op de tickets
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voornaam en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart. Houd je er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Jiba is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan jou doorberekend.

Vluchttijden
Jiba vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Jiba niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Tijdens het maken van jou boeking kon je mogelijk een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba doen er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen. Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Jiba.

Tussenlanding
Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan werd dit aangegeven tijdens jouw boeking. Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan het vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn Jiba.

Inchecken
Het is belangrijk dat je minimaal 2,5 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door douanecontrole te gaan en naar de gate te lopen. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalies van, Transavia, Easyjet, SunExpress, Pegasus en Vueling sluiten 45 minuten voor vertrek. De incheckbalies van Brussels Airlines sluiten 1 uur voor vertrek. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Jiba is hiervoor niet aansprakelijk.

Let op: vanaf 21 april 2017 zal Transavia extra security checks uitvoeren op de handbagage bij de gates voor vluchten naar Turkije. Deze beslissing heeft de luchtvaartmaatschappij gemaakt op basis van de recente ontwikkelingen in Turkije. Net als wij houden zij de veiligheidssituatie in Turkije nauwlettend in de gaten. Door deze extra check kunnen zowel de incheck- als de boardingtijd van vluchten naar Turkije worden aangepast. Wij adviseren onze klanten, die gaan genieten van een vakantie in Turkije, daarom eerder aanwezig te zijn op de luchthaven dan de hierboven genoemde 2,5 uur voor vertrek.

Selfservice check-in
Vlieg je vanaf Amsterdam Airport Schiphol met Transavia? Dan kun je ook inchecken via een check-in automaat. Hiervoor heb je jouw vliegticket en jouw ID-kaart of paspoort nodig. Inchecken via de check-in automaat is mogelijk vanaf 2,5 uur tot uiterlijk 40 minuten voor vertrek van de vlucht. Je kunt voor jouw hele reisgezelschap inchecken. Er wordt dan automatisch een instapkaart geprint. Jouw ruimbagage kun je na het inchecken afgegeven bij het bagage-afgiftepunt (drop off point).

Wil je als getrouwde reiziger bij het inchecken gebruik maken van de check-in automaat? Dan is het noodzakelijk dat op het ticket en in de boeking alleen jouw eigen (meisjes)naam vermeld staat.

Internet check-in

Transavia
Voor alle Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van de vlucht online inchecken. Helaas is het voor vluchten naar Turkije niet mogelijk om online in te checken bij Transavia. Voor deze vluchten kun je alleen op de luchthaven inchecken.

 Hoe werkt het?

1.Houdt het boekingsnummer en de vertrekdatum bij de hand

2.Ga naar de selfservice van Transavia

3.Volg de stappen en wijzig eventueel de stoelen voor jouw reisgezelschap

4.Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in

5.Print jouw boardingpass(en) uit

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens kun je jouw ruimbagage afgeven bij de check-in balie.

Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor jouw reisgezelschap uit. Helaas kun je daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. Je hebt hierbij helaas niet de garantie dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat. De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Jiba heeft hier geen invloed op.

Brussels Airlines
Voor vluchten met Brussels Airlines is het mogelijk om vanaf 24 uur voor vertrek online in te checken via de website van Brussels Airlines. Vul de laatste 6 nummers is van het boekingsnummer bij Jiba. Je doorloopt de stappen en maakt een stoelkeuze.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia of Brussels Airlines is het helaas niet mogelijk om online in te checken.

Stoelreservering
Voor alle vluchten van Transavia is het vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo kun je zelf bepalen waar je wilt zitten tijdens de vlucht. Uiteraard is de stoelreservering niet verplicht.

Via de selfservice van Transavia kun je in een aantal eenvoudige stappen een stoel voor jou of jouw gehele reisgezelschap reserveren.

Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:

•Stoel met extra beenruimte tussen de 8,- en 15,- euro per persoon per enkele reis.

•Stoel met standaard beenruimte tussen de 4,- en 6,- euro per persoon per enkele reis.

•Stoel voorin tussen de 6,- en 9,- euro per persoon per enkele reis.

•Stoel eerste rij tussen de 12,- en 21,- euro per persoon per enkele reis.

Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken. Een stoelreservering is niet mogelijk voor:

•reizigers die niet of niet ver kunnen lopen

•reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben

•reizigers die een huisdier in de cabine meenemen

•alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Houd voor het maken van een stoelreservering het boekingsnummer en het vluchtschema bij de hand. Ben je in het bezit van een stoelreservering? Dan is het nog steeds noodzakelijk dat je incheckt voor de vlucht.

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Jiba heeft hier geen invloed op.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia is het helaas niet mogelijk om een stoelreservering te maken. Bij Brussels Airlines is het wel mogelijk tijdens het online inchecken een stoelkeuze te maken.

Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

Bagage

Brussels Airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x23 cm. Daarnaast mag je 1 extra klein item meenemen die onder de stoel gelegd kan worden. Denk hierbij aan een handtas, laptoptas, cameratas, etc.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 10 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Je kon tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

 23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis (let op! 23 kg is niet mogelijk voor vluchten van/naar Egypte)

 Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:

 15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

 23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis (let op! 23 kg is niet mogelijk voor vluchten van/naar Egypte)

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Houd er rekening mee dat het maximale toegestane gewicht van 1 koffer 32 kilo is en maximaal 158 cm. Per persoon mag je maximaal 1 stuk ruimbagage inchecken. De bagage mag niet verdeeld worden over de bagage van de medereizigers. Wanneer je 23 kilo hebt geboekt, mag er dus nooit meer dan 23 kilo in de koffer zitten, ondanks dat jouw medereizigers misschien niet het volledig aantal geboekte kilo’s hebben ingepakt.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn €45,00 tot €145,00 (afhankelijk van de bestemming) per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Transavia
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage. Indien een baby tot 2 jaar een eigen stoel heeft dan mag je een (auto)kinderzitje meenemen. Wij adviseren je om handbagage mee te nemen die onder de stoel past of in de bagageruimte boven het hoofd: dit is een tas niet groter dan 45 x 40 25 cm. Handbagage met deze afmetingen mag gegarandeerd mee naar de plek in de cabine. Bij grotere handbagage (maximum is 55 x 40 x 25 cm) loop je het risico dat deze wordt ingenomen. Bij ruimtegebrek vervoert Transavia die namelijk als ruimbagage. Je kunt er uiteraard op vertrouwen dat de handbagage in goede handen is. Uiteraard is dit kosteloos.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage. Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Dit is inclusief buggy, maxi-cosi of kinderwagen. Een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Zwaardere buggy’s en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie.

Je kon tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van extra ruimbagage zijn:

•15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis

•20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

•25 kilo ruimbagage = 20,- euro per enkele reis

•30 kilo ruimbagage = 25,- euro per enkele reis

Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:

•15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis

•20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

•25 kilo ruimbagage = 22,- euro per enkele reis

•30 kilo ruimbagage = 27,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Meer opties voor het bijboeken van bagage vind je op de Selfservice website van Transavia. De Selfservice website van Transavia is beschikbaar vanaf 3 weken voor vertrek. Zie hieronder hoe de Selfservice website van Transavia werkt. Voor het bijboeken van ruimbagage via deze Selfservice gelden andere tarieven.

Indien je ruimbagage bijkoopt, mag je dit kosteloos verdelen over maximaal 5 stuks. Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen.

Onderling verdelen van bagage is toegestaan. Bijvoorbeeld: indien 2 personen 1 maal 20 kilo hebben bijgeboekt, dan mogen ze allebei een koffer van 10 kilo meenemen.

Hoe werkt de Selfservice website van Transavia?

1.Houd jouw boekingsnummer en de boekingsgegevens bij de hand

2.Ga naar de selfservice van Transavia

3.Volg de stappen en boek de door jou gewenste ruimbagage bij

4.Betaal de ruimbagage per creditcard of via Ideal

5.Na het bijboeken van ruimbagage ontvang je een boekingsbevestiging van Transavia.

Houd er rekening mee dat de bijgeboekte ruimbagage via de Selfservice website van Transavia niet wordt getoond op het vliegticket dat je van Jiba ontvangt.

Boek je de ruimbagage via Jiba dan ontvang je hiervoor een apart voucher bij de reisbescheiden.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Vueling
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage.

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 0 kilo ruimbagage.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage. Alleen een paraplu buggy tot maximaal 7 kilo kun je meenemen tot aan de gate. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hiernaar bij het cabinepersoneel.

Je kon tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

 23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis

 Boekingen met een vertrekdatum vanaf 1 april 2018:

 15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

 23 kilo ruimbagage = 18,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 12,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Easyjet
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo. De maximale afmetingen zijn 56x45x25 cm. Ruimbagage is niet inclusief.

Een baby tot 2 jaar heeft geen recht op handbagage en ruimbagage.

Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. De kosten hiervoor zijn 14,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

Pegasus Airlines
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm. Ruimbagage is niet inclusief.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage.

Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

15 kilo ruimbagage = 12,- euro per enkele reis
20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

SunExpress
Elke reiziger vanaf 2 jaar mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8 kilo. De maximale afmetingen zijn 55x40x20 cm. Ruimbagage is niet inclusief.

Een baby tot 2 jaar heeft recht op 10 kilo ruimbagage

Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken. De tarieven voor het bijboeken van ruimbagage zijn:

 15 kilo ruimbagage = 10,- euro per enkele reis

 20 kilo ruimbagage = 15,- euro per enkele reis

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Jiba.

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Onderling verdelen van bagage is niet toegestaan.

Wij raden je dringend aan om je aan de bijgeboekte bagage te houden. Wanneer het totale gewicht van jouw bagage wordt overschreden, wordt bij de check-in balie een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat de overbagage wordt geweigerd.

De regels voor het meenemen van vloeistoffen in jouw handbagage.
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder onderstaande voorwaarden. Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.

•Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml

•Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter

•Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje

•Medicijnen die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan

Aankopen op de luchthavens en aan boord
Op de luchthavens en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap hebt, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen.

Medische bagage
Je kunt gratis 15 kilo aan medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.

Je kunt de medische bagage meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd je er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor hebben wij de volgende informatie nodig:

•Wat is de medische bagage?

•Waar wordt het voor gebruikt?

•Wat is het gewicht?

•Wat zijn de afmetingen?

•Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

Overwinteraarsbagage
Vlieg je met Transavia dan is de ruimbagage niet meer bij de boeking inbegrepen. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om overwinteraarsbagage bij te boeken. Je kunt bij Jiba ruimbagage bijboeken van 15, 20, 25 of 30 kilo. Dit kan je bijboeken via Mijn Jiba.

Wil je meer bagage meenemen, dan kun je dit boeken via de selfservice van Transavia. Wil je bijvoorbeeld 40 kilo ruimbagage meenemen dan betaal je bij Transavia daar 80,- euro per retourvlucht voor.

Bijzondere bagage
Neem je afwijkende bagage mee, neem dan contact op met ons Contact Center. De medewerker neemt graag de procedure met je door.

Hieronder vind je een kleine opsomming van afwijkende bagage die je kunt meenemen:

•Duikuitrusting

•Fiets

•Golfuitrusting

•Kite, waveboard of wakeboard

•Muziekinstrumenten

•Surfplank

•Visuitrusting

Wanneer je bijzondere bagage meeneemt, dan is het ook noodzakelijk dat je dit aan ons doorgeeft. Wij melden jouw bijzondere bagage dan voor je aan voor de transfer. Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

Rolstoel/Scootmobiel mee
Neem je een rolstoel of scootmobiel mee, neem dan contact op met ons Contact Center. De medewerker neemt de procedure met je door.

De onderstaande informatie is erg belangrijk:

•Heeft de rolstoel of scootmobiel een accu? Zo ja, een droge of een natte accu?

•Is de rolstoel of scootmobiel wel of niet inklapbaar?

•Wat zijn de afmetingen van de rolstoel of scootmobiel uitgeklapt? (lxbxh)

•Wat zijn de afmetingen van de rolstoel of scootmobiel ingeklapt? (lxbxh)

•Wat is het gewicht van de rolstoel of scootmobiel?

•Heb je begeleiding nodig op de luchthaven?

•Kun je lopen?

•Kun je lange afstanden lopen?

•Kun je trappen lopen? Denk je hierbij ook aan de trapjes van de transferbus

•Is het van belang dat er een aangepaste kamer wordt aangevraagd?

•Heb je nog andere speciale wensen?

Houd er rekening mee dat jouw rolstoel of scootmobiel niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van de rolstoel in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de rolstoel of scootmobiel reisklaar hebt gemaakt voordat jij je meldt bij de check-in balie. Dit houdt in dat losse onderdelen zoals een accu of batterij ontkoppeld zijn.

Alleen een (elektrische) rolstoel of scootmobiel met een maximale hoogte van 86 cm kan rechtop beladen worden in het vliegtuig. Wanneer jouw rolstoel of scootmobiel hoger is dan 86 cm, wordt deze op zijn kant beladen. Het is belangrijk dat wij navragen aan Transavia of dit mogelijk is. Dit is geheel op eigen risico. Jiba is hiervoor niet aansprakelijk. Het is mogelijk om begeleiding vanaf jouw auto naar de check-in balie op Amsterdam Airport Schiphol te regelen. In dat geval kun je zelf contact opnemen met AAC (Axxicom Airport Caddy) op telefoonnummer 020-4069809.

Transfer
Wanneer je bij Jiba een vlucht en accommodatie hebt geboekt, dan is het vervoer van de luchthaven naar de accommodatie en weer terug inclusief in de reissom. Wanneer je bij jouw vakantie voor de gehele reisduur een auto hebt geboekt, is er geen transfer inclusief. Je neemt de huurauto dan in ontvangst op de luchthaven en je voert de transfer op eigen gelegenheid uit.

Wij streven ernaar om al onze gasten direct voor de accommodatie af te zetten. Dit zodat je nauwelijks hoeft te lopen met jouw bagage. Alleen in situaties dat plaatselijke omstandigheden of bepalingen dit onmogelijk maken, word je op een uitstapplaats zo dicht mogelijk bij de accommodatie afgezet. De resterende afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. Eventuele kosten zijn voor eigen rekening.

Let op: Jiba heeft geen eigen reisleiding. Tijdens de transfer word je meestal begeleid door onze plaatselijke vertegenwoordiger.

Vertragingen
Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Jiba de ANVR-voorwaarden. Jiba is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Sinds februari 2005 is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op: http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/l24173_nl.htm.

Voorwaarden voor reizen met een lichaamsdeel in het gips
Als je een lichaamsdeel in gesloten gips hebt, mag je alleen vliegen als je beschikt over een medische verklaring. Het is noodzakelijk dat in deze verklaring vermeld staat dat je met gesloten gips mag vliegen. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van jouw heenreis uitgegeven zijn. Transavia vraagt om een medische verklaring, omdat het ziektebeeld vaak verergert door het reizen in een drukcabine. Het is belangrijk dat jouw gips voldoet aan bepaalde voorwaarden. Overleg dit met jouw behandelend arts.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.

Vliegen tijdens de zwangerschap
Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken zonder een verklaring van de behandelend arts. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap van een meerling mag je vliegen tot 34 weken zonder een verklaring van de behandelend arts. Vanaf 34 weken zwangerschap is vliegen niet meer toegestaan.

Bij een zwangerschap met complicaties is het altijd verplicht dat je in het bezit bent van een verklaring van de behandelend arts in het Nederlands of Engels. Een medische verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van de heenreis uitgegeven zijn.

Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Transavia kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.

Losse vlucht boeken
Wanneer je alleen een losse vlucht bij ons hebt geboekt, is het belangrijk dat jouw mobiele nummer bij ons bekend is. Zo kunnen wij je bereiken als er een vluchtwijziging is.

Luchthavenbelasting
Luchthavenbelasting is bij de reissom inbegrepen.

Minimum deelname
Op onze (vlieg- en bus)reizen en activiteitenprogramma’s geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Tot uiterlijk 2 weken voor vertrek behouden wij het recht om de reisovereenkomst op te zeggen. In voorkomende gevallen zullen wij je op de hoogte stellen indien voor jouw reis(onderdeel) te weinig aanmeldingen zijn ontvangen. In dat geval zullen wij de reisovereenkomst direct opzeggen conform artikel 5 lid 4 van de ANVR-Reisvoorwaarden. Indien mogelijk bieden wij je een zo goed mogelijk alternatief aan, met verrekening van het eventuele prijsverschil. Dit alternatief dient binnen 48 uur na ontvangst van het alternatieve voorstel te zijn aanvaard.

Jouw reisdocument
Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. De eerste voornaam en achternaam op de tickets dienen gelijk te zijn aan de namen in de paspoorten of op de identiteitskaarten. Op het ticket van gehuwde reizigers dient alléén de eigen (meisjes)naam te staan die ook in het paspoort (of ID-kaart) staat. Wanneer de namen niet overeen komen, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Paspoort of identiteitskaart?
Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van een geldig reisdocument. Op veel Europese bestemmingen kun je terecht met jouw identiteitskaart, echter is voor diverse bestemmingen een paspoort vereist. Het kan zijn dat jouw reisdocument nog een minimale tijd geldig dient te zijn bij terugkomst in Nederland.

Over welk reisdocument je dient te beschikken en de geldigheid hiervan, kun je onder andere de website https://visumdienst.com/ raadplegen.

Let op: Wanneer je niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, dient je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan welk reisdocument je nodig hebt.

Visum
Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Dubai, Egypte, Kaapverdië of Turkije is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een visum. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Visum Dubai
Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op de luchthaven van Dubai een gratis visum. Dit is een stempel in jouw paspoort.

Visum Egypte
Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 28 USD per persoon. Dit bedrag betaal je in Euro’s. Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd minimaal 1 uur duurt en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Let op! Het visum dat je aanschaft op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor reizen van 30 dagen of korter. Ga je langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat jij zelf het langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte. 

Visum Kaapverdië
Het visum voor jouw vakantie naar Kaapverdië wordt door Jiba geregeld. De kosten van het visum zijn inbegrepen in de reissom. Om het visum voor je in orde te maken is het noodzakelijk dat Jiba de volgende gegevens van elke reiziger ontvangt:

Voornamen en achternaam conform paspoort:
Geboortedatum:
Geboorteplaats:
Nationaliteit:
Paspoortnummer:
Vervaldatum paspoort:

Het is belangrijk dat je de bovenstaande gegevens direct na de boeking aan ons doorgeeft. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor jouw eigen rekening.

Visum Turkije
Voor jouw vertrek naar Turkije dien je in het bezit te zijn van een visum. Wij raden je aan om dit visum online aan te schaffen. Dit kun je via 2 websites in orde maken.

1. Visum online via de website van Evisa
Je kunt het visum kopen op de website van Evisa. Je betaalt 20 USD per persoon voor het visum. Dit bedrag kun je alleen per creditcard voldoen. Je kunt hiervoor ook een creditcard lenen van familie of vrienden.

Koop je het visum via de website van Evisa, dan volg je de onderstaande stappen.

- Je gaat naar de website van Evisa
- Je vult alle vragen in;
- Je betaalt 20 USD per persoon met een creditcard;
- Je print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
- Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije;

2. Visum online via de website van Jiba
Jiba werkt samen met Visa 4 Turkey. Je kunt nu ook het visum via Jiba kopen. Dit kan via deze website. Deze website is geheel in het Nederlands. Voor het visum betaal je 24,50 euro per persoon. Dit bedrag kun je via iDeal over maken.

Koop je het visum via de website van Jiba, dan volg je de onderstaande stappen.

-Je gaat naar de website van Jiba
-Je vult alle vragen in;
-Je betaalt 24,50 euro via iDeal
-Je print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
- Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije;

Belangrijk om rekening mee te houden. Het visum vraag je aan via de website van Jiba bij Visa 4 Turkey. Heb je vragen over het aangevraagde visum dan neem je contact op met Visa 4 Turkey.

Belangrijk
Het visum is totaal 180 dagen geldig. Echter, mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven met dit visum.

Jouw paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Gaat je op vakantie naar Griekenland en boek je een excursie ter plaatse voor 1 dag naar Turkije? Dan hoef je het visum niet aan te vragen.

Medisch paspoort
Indien je regelmatig medicijnen gebruikt, is het nuttig om bij de huisarts of apotheker een medisch paspoort aan te vragen. In het paspoort staat alle medische informatie die nu van belang is, maar ook informatie uit het verleden. Dit maakt het makkelijker voor artsen in het buitenland om bijvoorbeeld medicijnen uit te kiezen of toe te dienen indien dit noodzakelijk is. Met het medisch paspoort kun je bij de douane ook aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn. Een medisch paspoort is tevens aan te raden omdat sommige medicijnen verward kunnen worden met drugs.

Huisdieren meenemen
In een aantal accommodaties is het mogelijk om jouw huisdier mee te nemen. Wanneer huisdieren zijn toegestaan, staat dit aangegeven op Mijn Jiba onder ‘jouw accommodatie’.

Huisdier aanmelden
Tijdens de vlucht is het mogelijk om een huisdier mee te nemen. Tot 10 kilo mag het huisdier meereizen in de cabine. Kosten hiervoor zijn 40,- euro per enkele reis. De maximale afmetingen van de transporttas of cabinekennel zijn 47cm x 30 cm x 27 cm (lxbxh). Tijdens de vlucht mag jouw huisdier niet uit de transporttas of cabinekennel.

Wanneer het huisdier zwaarder is dan 10 kilo reist deze mee in het ruim. Kosten hiervoor zijn 60,- euro per enkele reis. Maximale afmetingen van de kennel zijn 102cm x 69cm x 76cm (lxbxh).

Neem je een huisdier mee, dan is het belangrijk dat je deze aanmeldt bij Transavia. Dit kan via de selfservice.

Ook is het noodzakelijk dat de volgende gegevens bij ons bekend zijn:
- Hoe zwaar is jouw huisdier?
- Wat zijn de afmetingen van de transporttas/kennel?

Daarnaast is het belangrijk dat je de volgende vervoersvoorwaarden goed doorleest:
- 1 reiziger mag maximaal 1 huisdier in de cabine mee nemen en 2 kennels in het vrachtruim.
- Er worden alleen honden en katten vervoerd met een minimum leeftijd van 3 maanden en 21 dagen. EU lidstaten mogen dieren jonger dan 3 maanden en 21 dagen weigeren.
- Inentingen die te vroeg aan een jong dier worden toegediend werken niet. Om problemen te voorkomen wordt er een minimum leeftijd van 3 maanden gehanteerd.
- Huisdieren zijn verplicht een elektronisch identificatiesysteem te dragen.

Transfer
Jouw huisdier kan alleen vervoerd worden tussen de koffers in een draagmand onder in het ruim van de bus. In de bus zelf zijn huisdieren door Europese regelgevingen niet toegestaan.