Reisverzekering

 1. Home
 2. Jiba
 3. Reisinformatie
 4. Extra bij te boeken
 5. Reisverzekering

Reisverzekering

Reisverzekering Wij vinden het zeer belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat en adviseren je om een reisverzekering af te sluiten. Wij hebben de volgende verzekeringen voor jou samengesteld.

Europeesche Verzekeringen

Premie per persoon per dag

BASIS COMFORT OPTIMAAL

Europa dekking*

€ 1,57

€ 1,92

€ 2,77

Wereld dekking**

€ 2,67

€ 3,07

€ 4,02

Personenhulp

Maximum per verzekerde

Kostprijs

Kostprijs

Kostprijs

Geneeskundige kosten

Buiten Nederland

Kostprijs***

Kostprijs***

Kostprijs***

Bagage

Totaal

€ 1.000

€ 3.000

€ 5.000

Nieuwwaardedekking

1 jaar

1 jaar

2 jaar

Mob. Telefoon

€ 100

€ 300

€ 500

Tablets, beeld, geluid en filmapp.

€ 500

€ 1.500

€ 2.500

Eigen risico

€ 100

€ 50

€ 0

Geld

Maximum per verzekerde

Niet gedekt

Niet gedekt

€ 500

Reis rechtsbijstand

Binnen Europa

Niet gedekt

Niet gedekt

kostprijs

Buiten Europa

Niet gedekt

Niet gedekt

€ 25.000

Ongevallen (extra eenmalige uitkering)

Bij overlijden

Niet gedekt

€ 25.000

€ 25.000

Bij blijvende invaliditeit

Niet gedekt

€ 75.000

€ 75.000


Unieke dekking bij alle 3 de opties:

Dekking voor hulpverlening en repatriëring als thuisblijvende ex-partner, familie 1ste, 2e of 3e graad iets ernstigs overkomt en je wilt naar huis terug. Baby’s en kinderen tot en met 4 jaar oud zijn gratis meeverzekerd onder de dekking van de verzekering van 1 van de ouders.

* Voor alle Europese landen inclusief Turkije en Egypte heb je een reisverzekering met Europadekking nodig.
*** Belangrijk: woon je niet in Nederland, dan heb je alleen dekking voor geneeskundige kosten als jouw eigen zorgverzekeraar een basisdekking biedt voor medische kosten in het land waar je naartoe reist.

Klik hier om naar de verzekeringsvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering te gaan.

Dekking uitbreiden
Het is mogelijk om de dekking van de reisverzekering uit te breiden met onderstaande clausules. Voor meer informatie en de tarieven kun je telefonisch contact met ons opnemen.

 • Geldclausule: verzekeren van schade door diefstal of verlies van geld, behalve gestolen uit een vervoersmiddel, tot maximaal 500,- euro per persoon (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
 • Hulp en huur vervoermiddelen clausule: verzekeren tegen uitvallen van de bestuurder of het vervoermiddel.
 • Rechtsbijstand: verzekeren zodat je hulpverlenging krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS (bij de optimaal dekking is deze dekking al inclusief)
 • Sportuitrusting: verzekeren tegen schade van sportuitrusting, boven op het verzekerde bedrag voor bagage, in de categorieën: racket-/balsport, wintersport, wandel-/berg-/klimsport, duiksport, golfsport, ruitersport, vecht-/verdedigingsport, hand-/kruisboogsport, in-line-skate/skeeler, surf/zeilplank/kano en fiets. Kitesurf uitrusting is uitgesloten op deze dekking.

 • Europeesche verzekeringen
 • Jiba bemiddelt in verzekeringen van Europeesche Verzekeringen. Europeesche is de reis- en annuleringsverzekeringspecialist van Nederland en heeft een compleet aanbod verzekeringen.

  Hulp bij problemen op reis
  Je gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis, dan kun je wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn beantwoorden jouw vragen bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten.

  Als je een arts nodig hebt, verwijzen zij je door naar een betrouwbare specialist of een goed ziekenhuis bij je in de buurt. Zo nodig schakelen zij direct de hulp in van de alarmcentrale SOS International.

  De Europeesche Hulplijn is te bereiken via 00.31-20 65 15 777.

  Houd jouw boekingsnummer en het telefoonnummer waarop je te bereiken bent bij de hand wanneer je contact opneemt met de Europeesche Hulplijn.

  Wij raden aan de gratis “hulp op zak” app te downloaden zodat je altijd de juiste telefoonnummers bij je hebt.

  Tips bij beschadiging, verlies of diefstal
  Bij vermissing of beschadiging van jouw bagage tijdens een vlucht is het noodzakelijk dat je een PIR-rapport (Property Irregularity Report) laat opmaken door de vervoerder op de luchthaven. Bewaar jouw beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europeesche Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.

  Bewaar je beschadigde artikelen, nota’s en verklaringen goed. Het kan voorkomen dat Europeesche Verzekeringen je in een later stadium vraagt deze op te sturen.

  Medische zorg in het buitenland
  In de meeste vakantielanden krijg je medische zorg als je jouw European Health Insurance Card (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) bij je hebt. De EHIC-pas is geldig in de landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland en Australië.
  In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heb je een 111 formulier van je zorgverzekering nodig. Dit geldt voor de vakantiebestemmingen: Marokko, Turkije, Tunesië en Kaapverdië. Je kan dit formulier (vaak online) via je zorgverzekeraar opvragen.

  Hulp op zak-app
  De gratis Hulp op zak-app van Europeesche Verzekeringen bied je de belangrijke medische informatie over jouw (toekomstige) vakantieland. Zo kun je snel zien wat veel voorkomende medische aandoeningen zijn en of het verstandig is om je voor vertrek te laten vaccineren. De app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak en een medisch woordenboek in 9 talen. Ook kun je de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales in deze app terugvinden. De app is zowel geschikt voor Iphone als Android. Klik hier om de app te downloaden.

  Schadeclaim indienen
  Als je helaas schade hebt, dan kan je direct een schadeclaim indienen bij Europeesche Verzekeringen via het online schadeformulier.

  Houd bij het melden van je schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller Europeesche Verzekeringen je schade kan afhandelen.