Wijzigen & annuleren

  1. Home
  2. Jiba
  3. Reisinformatie
  4. Wijzigen en annuleren

Annuleren
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, worden naast de verschuldigde reserveringskosten en de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering, de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

•bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 15% van de reissom;

•bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

•bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

•bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

•bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

•bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

•bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Indien sprake van afwijkende voorwaarden wordt je hierop gewezen tijdens de boekingsstappen en op de factuur nadat de boeking is voldaan.

 De reis kan in zijn geheel geannuleerd worden via Mijn Jiba onder ‘boeking annuleren’ .

Bij annuleringen hanteert Jiba de algemene Jiba voorwaarden. Annuleringen dienen binnen 3 dagen na de gebeurtenis waardoor de reis (geheel of gedeeltelijk) wordt geannuleerd te worden gemeld. Houd er rekening mee dat een annulering nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering heeft afgesloten én bij een geldige reden, heb je recht op (gedeeltelijke)teruggave van de reissom. Jiba kan een annulering alleen in behandeling nemen wanneer deze is ingediend door de hoofdboeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Voor specifieke annuleringsvoorwaarden verwijzen wij je tevens naar de Jiba voorwaarden.

Alternatieven voor annuleren
Een boeking annuleren is niet altijd de enige mogelijkheid. Het is meestal ook mogelijk om jouw vakantie over te dragen aan iemand anders. Tot de dag voor vertrek is het mogelijk deze wijziging te doen. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center.

Annuleringskosten claimen
Het is belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Wij raden dan ook altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan bekijkt de verzekeraar of de reden van annulering onder de voorwaarden valt. Is dit het geval, dan krijg je de annuleringskosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je bij jouw boeking via Jiba een annuleringsverzekering afgesloten, dan ben je verzekerd via de Europeesche Verzekeringen. Wil je de voorwaarden bekijken, klik dan hier.

Heb je geen annuleringsverzekering bij Jiba afgesloten, kijk dan bij jouw eigen verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

Gedeelte van de boeking annuleren
Het komt voor dat niet de gehele boeking geannuleerd wordt, maar 1 of meerdere personen. De overige personen gaan dan wel op vakantie. De hoofdboeker kan dan de deelannulering doorgeven onder vermelding van het boekingsnummer via het mailadres annulering@jiba.nl. Jouw annulering wordt binnen 1 week in behandeling genomen. Alleen de hoofdboeker kan de annulering doorgeven.

De geannuleerde persoon betaalt de annuleringskosten conform de Jiba voorwaarden.

Vaak wordt bij een deelannulering de reissom voor de overgebleven reizigers hoger. Dit is omdat je met minder personen in de kamer verblijft. Dit worden meerkosten genoemd. Door meerkosten kan het voorkomen dat de totale reissom hoger wordt. Volgens de ANVR-Voorwaarden mag dit niet. Wordt jouw totale reissom hoger, dan verwerken wij een korting in jouw boeking zodat de totale reissom het zelfde blijft.

De meerkosten kunnen door de reizende deelnemers bij hun verzekeringsmaatschappij worden gedeclareerd. Houd er rekening mee dat elke verzekeringsmaatschappij hier eigen regels in heeft. Worden er personen geannuleerd en de gehele reissom is al voldaan, dan wordt het te veel betaalde bedrag naar de hoofdboeker overgemaakt. De hoofdboeker kan het geld dan overmaken naar de geannuleerde personen. Jiba is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de verrekening van de kosten tussen de deelnemers.

Gehele boeking annuleren
Annuleer je jouw vakantie, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de Jiba voorwaarden. Een annulering is dan ook niet kosteloos. De hoofdboeker is de enige die een annulering kan doorgeven. Je annuleert jouw boeking gemakkelijk zelf via Mijn Jiba.

Na de annulering ontvang je de annuleringsfactuur plus schadeformulier per mail. Staan er nog annuleringskosten open, dan is het verplicht deze annuleringskosten binnen 14 dagen aan ons over te maken. Na annulering is inloggen op Mijn Jiba niet meer mogelijk. De betaling maak je over via internetbankieren of een overschrijving. Heb je teveel betaald, dan storten wij het teveel betaalde bedrag binnen 14 dagen naar jou terug.

Polisnummer
Het polisnummer van jouw verzekering is jouw boekingsnummer. Het boekingsnummer staat aangegeven op jouw factuur.