Terug

Vakantie Rode Zee / Eilat

Destination image

Algemene informatie

Eilat is te vinden in het zuidelijkste puntje van Israël. Het is de ideale bestemming om heerlijk tot rust te komen. Het strandseizoen is hier namelijk het hele jaar door, zelfs in de winter is de temperatuur van het water al 25 graden. Het koraalrif van de Rode Zee is de noordelijkste van de wereld, je kunt hier prachtig snorkelen of duiken. Ook is Eilat geliefd onder de watersportliefhebbers.
Lees meer Minder informatie

Vluchtinformatie

Je vliegt rechtstreeks met Transavia van Amsterdam naar de nieuwe luchthaven Ramon in Eilat, Israël. Deze vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. De transfer van Ramon Airport naar Eilat duurt ongeveer 20 minuten.

Vertrekdagen

De vluchten naar Eilat, Israël vertrekken op woensdag en zaterdag.

Vluchttijden

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht. Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie op deze site.

Populaire bestemmingen in Rode Zee / Eilat

Bestemmingen

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen
Overige
Alleen reizend

Uitstapjes

Excursies
Vanaf €0

De genoemde prijzen dienen ter indicatie en het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving.

a picture
Cruise op de Rode Zee
Vanaf €45

De Rode Zee. Een plek die voor vele toeristen niet kan ontbreken bij het een vakantie naar Eilat. Bij deze excursie vaar je per boot over de Rode Zee. Maar het is niet zo maar een boot, je vaart met een glazenboot! Door de glazen vloer zie de fascinerende koraalriffen van Eilat. Misschien spot je wel een dolfijn die zwemt op de grens van Eilat en Taba. De excursie duurt twee uur en je moet een dag van tevoren boeken.

a picture
Jeep ride
Vanaf €65

Een boottrip niks voor jou? Dan is deze excursie misschien wel iets voor jou! Deze zeer populaire 4 uur durende jeeptour rijdt dwars door de woestijn van Eilat en ervaar het veranderende landschap van de Negev-woestijn terwijl de dag overgaat in de nacht. Tijdens deze trip rijdt je in een open jeep om de mooie landschappen van de Negev-woestijn in je op te nemen. Beginnend in Eilat gaat de tour off-road naar het Eilat-gebergte om daarna te crossen door de woestijn. Tijdens de jeeptour kom je langs veel bekende bezienswaardigheden zoals de flamingo’s, de Doum palmbomen, Evrona en Wadi Raham. Terwijl de zon ondergaat, komt de woestijn tot leven waaronder de gazellen, steenbokken, wolven en hyena’s. Tijdens de pauze is het tijd om te genieten van de woestijn en wordt er woestijnbrood en zoete woestijnthee bereidt op een klein kampvuur. Plaatsen op de jeeptours in Eilat zijn beperkt om de kwaliteit van de tour te waarborgen. De tour start om 9 uur ’s ochtends en duurt in totaal 4 uur. Graag een dag van tevoren reserveren.

a picture
Zwemmen met dolfijnen
Vanaf €80

Dolfijnen zijn de hot spot van Eilat. Ga naar de oevers van de Rode Zee en ervaar de natuurlijke sfeer, geniet van het prachtige uitzicht en ontdek het afgelegen strand. Om het nog mooier te maken, is er de gelegenheid om de dolfijnen te ontmoeten en te observeren in hun natuurlijke leefgebied. De entree geldt vanaf 10 jaar en het is belangrijk om een dag van tevoren te boeken.

a picture
Dagtrip naar Jeruzalem
Vanaf €120

Ben je in Eilat dan kan een dagexcursie naar Jeruzalem niet ontbreken! Ontdek de Dode Zee, Benthlehem, en Jeruzalem tijdens een dagtour vanuit Eliat. Bezoek hierbij onder andere de Heilige Grafkerk, de Klaagmuur en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Olijfberg. Uiteraard kan hierbij een duik in de Rode Zee niet ontbreken. Deze trip is te boeken vanaf minimaal 10 personen en je dient minimaal 1 dag van tevoren te boeken.

a picture
Dagtrip naar Petra*
Vanaf €210

Deze eendaagse Petra-tour vanuit Eilat biedt een geweldige ervaring! Ruim 2500 jaar geleden is deze legendarische ‘verboden stad’ uitgehouwen in de muren van een woestijnkloof. Na het binnentreden van het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië is het slechts maar een korte rit naar deze unieke stad. Deze trip is inclusief alle toegangsprijzen, begeleiding, transport, snackbox en fles water. Na opgehaald te zijn in Eilat, steek je over naar de grens van Jordanië waar je rijdt door de woestijn van Wadi Rum. Loop door de Siq, een smalle kloof van een kilometer lang gevuld met interessante nissen, heiligdommen en houtsnijwerk. Dan is het tijd om de oude stad te bezoeken. Onderweg kom je ook langs andere bezienswaardigheden waaronder The Obelisk Tomb, Treasury, Jabal Madbach (het offerpaleis), graven en theaters. Na een twee uur durende rondleiding, ga je zelf op pad in deze bijzondere stad. Op de terugweg stopt de bus nog even in Wadi Rum waar je nog even van het uitzicht kan genieten. Eenmaal in Eilat, wordt je weer het je hotel afgezet. Deze trip is te boeken vanaf minimaal 10 personen en dien je minimaal 1 dag van tevoren te reserveren. Let op! De prijs is exclusief €130,- per persoon voor een Visa voor Jordanië.

Naar het begin