1. Home
  2. Vakantie
  3. Israël
  4. Rode Zee / Eilat
Rode Zee / Eilat

Vakantie Rode Zee / Eilat

Algemene informatie

Eilat is te vinden in het zuidelijkste puntje van Israël. Het is de ideale bestemming om heerlijk tot rust te komen. Het strandseizoen is hier namelijk het hele jaar door, zelfs in de winter is de temperatuur van het water al 25 graden. Het koraalrif van de Rode Zee is de noordelijkste van de wereld, je kunt hier prachtig snorkelen of duiken. Ook is Eilat geliefd onder de watersportliefhebbers.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand op openbare plekken
2 meter
Mondkapje
Ja
Het is verplicht om buitenshuis altijd een masker te dragen
Covid-19 test voor vertrek
Nee
Covid-19 test bij aankomst
Ja
Gezondheidsverklaring
Nee
Quarantaine
Ja
Het aantal mensen in groepsverband buiten
30 mensen
Is het toegstaan om een kamer te delen met iemand buiten je huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Bars
Open
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Open
Supermarkten en apotheken
Open
Niet toegestaan om alcohol te kopen op bepaalde uren?
Ja
Van 23:00 uur tot 6:00 uur is het verboden om alcohol bij supermarkten te kopen.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Het ticket moet op voorhand worden gekocht.
Evenementen
Toegestaan
Activiteiten buiten zijn toegestaan met een maximaal aantal van 30 mensen, binnen zijn activiteiten met maximaal 20 mensen toegestaan.
Stranden
Open
Een masker dient gedragen te worden wanneer je naar de bar loopt of een wandeling maakt op het strand
Luchthavens
Gesloten
Gesloten voor elke niet-israelier; tot minstens 1 oktober
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer en taxi's
Aangepaste capaciteit
Tankstations
Open
Andere formaliteiten om het land binnen te komen?
Nee

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Eilat, Israël. Deze vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. De transfer van Ramon Airport naar Eilat duurt ongeveer 20 minuten.

Vluchttijden

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht. Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie op deze site.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
16ºC
15ºC
17ºC
17ºC
21ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
25ºC
22ºC
18ºC
Min.
13ºC
14ºC
14ºC
15ºC
19ºC
23ºC
26ºC
26ºC
24ºC
23ºC
20ºC
16ºC

Uitstapjes

Om alvast in de vakantiestemming te komen geven we je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes, hieronder de favorieten van onze gasten. De getoonde prijzen dienen als indicatie, voor baby’s en kinderen gelden er speciale kortingsprijzen. Houd er rekening mee dat alles onder voorbehoud is. Wil je graag mee met een van deze uitstapjes? Boek deze en andere excursies dan bij onze reisleiding, via het call center of lokale vertegenwoordiging wanneer je op bestemming bent.

Cruise op de Rode Zee

Vanaf €45

De Rode Zee. Een plek die voor vele toeristen niet kan ontbreken bij het een vakantie naar Eilat. Bij deze excursie vaar je per boot over de Rode Zee. Maar het is niet zo maar een boot, je vaart met een glazenboot! Door de glazen vloer zie de fascinerende koraalriffen van Eilat. Misschien spot je wel een dolfijn die zwemt op de grens van Eilat en Taba. De excursie duurt twee uur en je moet een dag van tevoren boeken.

Jeep ride

Vanaf €65

Een boottrip niks voor jou? Dan is deze excursie misschien wel iets voor jou! Deze zeer populaire 4 uur durende jeeptour rijdt dwars door de woestijn van Eilat en ervaar het veranderende landschap van de Negev-woestijn terwijl de dag overgaat in de nacht. Tijdens deze trip rijdt je in een open jeep om de mooie landschappen van de Negev-woestijn in je op te nemen. Beginnend in Eilat gaat de tour off-road naar het Eilat-gebergte om daarna te crossen door de woestijn. Tijdens de jeeptour kom je langs veel bekende bezienswaardigheden zoals de flamingo’s, de Doum palmbomen, Evrona en Wadi Raham. Terwijl de zon ondergaat, komt de woestijn tot leven waaronder de gazellen, steenbokken, wolven en hyena’s. Tijdens de pauze is het tijd om te genieten van de woestijn en wordt er woestijnbrood en zoete woestijnthee bereidt op een klein kampvuur. Plaatsen op de jeeptours in Eilat zijn beperkt om de kwaliteit van de tour te waarborgen. De tour start om 9 uur ’s ochtends en duurt in totaal 4 uur. Graag een dag van tevoren reserveren.

Zwemmen met dolfijnen

Vanaf €80

Dolfijnen zijn de hot spot van Eilat. Ga naar de oevers van de Rode Zee en ervaar de natuurlijke sfeer, geniet van het prachtige uitzicht en ontdek het afgelegen strand. Om het nog mooier te maken, is er de gelegenheid om de dolfijnen te ontmoeten en te observeren in hun natuurlijke leefgebied. De entree geldt vanaf 10 jaar en het is belangrijk om een dag van tevoren te boeken.

Dagtrip naar Jeruzalem

Vanaf €120

Ben je in Eilat dan kan een dagexcursie naar Jeruzalem niet ontbreken! Ontdek de Dode Zee, Benthlehem, en Jeruzalem tijdens een dagtour vanuit Eliat. Bezoek hierbij onder andere de Heilige Grafkerk, de Klaagmuur en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Olijfberg. Uiteraard kan hierbij een duik in de Rode Zee niet ontbreken. Deze trip is te boeken vanaf minimaal 10 personen en je dient minimaal 1 dag van tevoren te boeken.

Dagtrip naar Petra*

Vanaf €210

Deze eendaagse Petra-tour vanuit Eilat biedt een geweldige ervaring! Ruim 2500 jaar geleden is deze legendarische ‘verboden stad’ uitgehouwen in de muren van een woestijnkloof. Na het binnentreden van het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië is het slechts maar een korte rit naar deze unieke stad. Deze trip is inclusief alle toegangsprijzen, begeleiding, transport, snackbox en fles water. Na opgehaald te zijn in Eilat, steek je over naar de grens van Jordanië waar je rijdt door de woestijn van Wadi Rum. Loop door de Siq, een smalle kloof van een kilometer lang gevuld met interessante nissen, heiligdommen en houtsnijwerk. Dan is het tijd om de oude stad te bezoeken. Onderweg kom je ook langs andere bezienswaardigheden waaronder The Obelisk Tomb, Treasury, Jabal Madbach (het offerpaleis), graven en theaters. Na een twee uur durende rondleiding, ga je zelf op pad in deze bijzondere stad. Op de terugweg stopt de bus nog even in Wadi Rum waar je nog even van het uitzicht kan genieten. Eenmaal in Eilat, wordt je weer het je hotel afgezet. Deze trip is te boeken vanaf minimaal 10 personen en dien je minimaal 1 dag van tevoren te reserveren. Let op! De prijs is exclusief €130,- per persoon voor een Visa voor Jordanië.