Terug

Op vakantie naar Portugal

Destination image

Algemene informatie

Portugal is het land van de vriendelijke mensen, de schitterende stranden, de pittoreske dorpjes, de ruige natuur en natuurlijk de aangename temperatuur. Je kunt hier letterlijk alle kanten op. Zo kun je genieten van een dagje strand aan de Algarve, wandelen op het bloemeneiland Madeira of een bezoek brengen aan Lissabon vanuit de Costa de Lisboa. Er zijn mogelijkheden in overvloed in het karakteristieke Portugal.

Bruisende badplaatsen en sfeervolle dorpjes
Zoek je liever de drukte op, of geef je de voorkeur aan een rustige locatie tijdens de vakantie? Het kan hier allemaal. Zo sta je het ene moment nog op de wereldberoemde Strip in de bruisende badplaats
Albufeira, terwijl je op slechts een klein stukje rijden al in pittoreske plaatsjes zoals Carvoeiro kunt zijn.

Natuurschoon
Langs de kust liggen gemoedelijke baaien en in het binnenland ontdek je de nog ongerepte natuur, zoals het Ria Formosa natuurpark waar je flamingo’s kunt spotten. Tijdens een boottocht kun je het indrukwekkende landschap aan je voorbij laten trekken en wie weet zie je nog dolfijnen.

Lekker eten en drinken
In de schilderachtige dorpjes serveren restaurants de heerlijkste gerechten. Zoek bijvoorbeeld een plekje uit bij één van de knusse restaurantjes aan zee en proef Portugees bereidde verse vis of laat u verrassen door de typisch Portugese kip piri piri. Een lekker glaasje wijn erbij, het geluid van de golven op de achtergrond en een ondergaande zon; dít is vakantie vieren.

All inclusive
Wist je dat je in Portugal ook kunt verblijven in all inclusive hotels? Wegdromen bij de waanzinnig mooie kustlijn aan de Algarve, of je verwonderen over de natuur op bloemeneiland Madeira: het wordt allemaal nóg relaxter als je dit doet in een all inclusive hotel. Het fijne is dat je al voor je op vakantie gaat precies weet wat jouw vakantiekosten zullen zijn en ter plaatse hoef jij je niet op zoek naar een plek om te eten. Heerlijk even een vakantie lang nergens aan denken en alleen maar ontspannen, dat doe je tijdens een all inclusive vakantie! Klik hier voor ons aanbod in all inclusive hotels in Portugal.

Bekijk ook

Last minute Portugal

 Lees meer Minder informatie
Alle accommodaties in Portugal
Populaire regio's in Portugal

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal:
De officiële taal is Portugees.

Tijd:
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. Met je pinpas (indien voorzien van een cirrus-logo) kunt je geld opnemen via het pinautomaat. Pinautomaten zijn in grote steden en in de toeristische centra voldoende aanwezig. Ook het pinnen in (de grotere) winkels is mogelijk. Daarnaast kun je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Alleen in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is je eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk op de site van LCR: www.lcr.nl.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akooord komt. Tevens kan het zijn dat hier bij het hotel/appartement om gevraagd worden. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Alarmnummer:

Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken:
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis de smakelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana, een stoofschotel van schaal- en schelpdieren en gekookte ham of van Kip Piri-Piri, lekker pittig. Dit samen met een glas wijn of een verfrissend biertje en je maaltijd is compleet.

Fooien:
Het is in Portugal de gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden:
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur en van 15.00-19.00 uur geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00-13.00 uur geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaker langer open.

Feestdagen:
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 10 juni Dag van de dichter Camoes
  • 15 augustus Maria Hemelvaart
  • 5 oktober Dag van de Republiek
Naar het begin