Corendon

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. Corendon

Corendon

Vervoersvoorwaarden CND

Corendon hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

  • 1 stuk van maximaal 8 kg per persoon.

  • Het is niet toegestaan om daarnaast nog een extra item mee te nemen. Laptops, handtassen etc. moeten dus in het stuk handbagage passen waar je recht op hebt. 

  • Maximale afmetingen handbagage: 55 x 35 x 25 cm.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

20 kg = 19,- euro 
30 kg = 28,- euro
40 kg = 37,- euro


Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Stoelreservering &               (Online) inchecken

Stoelreservering is mogelijk vanaf 6 weken voor vertrek van je heenvlucht. Voor een terugvlucht is het helaas niet mogelijk stoelen te reserveren.

Online inchecken is mogelijk vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek.

Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren en online kunt inchecken. 

Online inchecken is natuurlijk niet verplicht, je kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Corendon sluit 45 minuten voor vertrek. 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg  

Ruimbagage: 0 kg. Het is wel toegestaan om 1 buggy of 1 kinderwagen mee te nemen van maximaal 10 kg. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hier naar bij het cabinepersoneel.  

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

  • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

  • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

  • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Het is mogelijk om vanaf zes weken tot vijf uur voor vertrek stoelen te reserveren bij Corendon. Dit is alleen mogelijk voor jouw heenvlucht. Voor de terugvlucht is het helaas niet mogelijk vooraf stoelen te reserveren. De kosten van de stoelreservering verschillen per vlucht. 

1. Ga naar de website van Corendon.
2. Vul jouw boekingsnummer van Sunweb, de achternaam van de hoofdboeker en je vertrekdatum in
3. Volg de verdere stappen van het online inchecken.
4. Voldoe direct de betaling aan Corendon. Je ontvangt vanuit Corendon een bevestiging per mail.

De stoelreservering wordt door Corendon verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Corendon niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht. 

Houd er rekening mee dat een stoelreservering niet gelijk is aan online inchecken. Vanaf 48 uur tot vijf uur voor vertrek kun je inchecken voor jouw vlucht met Corendon. 

Hoe check ik online in?

Voor de meeste Corendon vluchten kun je vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken. 

1. Ga naar de website van Corendon.
2. Vul jouw boekingsnummer van Sunweb, de achternaam van de hoofdboeker en je vertrekdatum in
3. Volg de verdere stappen van het online inchecken
4. Print jouw boardingpass uit

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie (of bij een selfservice check-in automaat wanneer je vliegt via Schiphol).

De internet check-in wordt door Corendon verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.