1. Home
  2. Vakantie
  3. Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Algemene informatie

Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten
Op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf liggen de Verenigde Arabische Emiraten. Kenmerkend zijn de zeven Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Ras al Khaimah, Sharjah, Ajman, Um al Quwain en Fujeairah. In het prachtige
Abu Dhabi vermaak je je de hele dag. Loop langs de wandelboulevard of neem een bezoek aan de grote moskee van Sheikh Zayed. Dubai is wat moderner en de glimmende wolkenkrabbers spot je al snel. Ras al Khaimah is een groener Emiraat met adembenemende stranden en lagunes. Waar ligt jouw voorkeur?

Kom volledig tot rust in de luxe resorts 
De korte reistijd, het heerlijke klimaat, de vele prachtige bezienswaardigheden en de hotels van topklasse  maken de Emiraten tot de ideale vakantiebestemming. In de luxe hotels kom je helemaal tot rust. Ook zijn er
all inclusive resorts waar ontspannen het enige is waar je aan moet denken. Sommige van deze resorts hebben zelfs een privéstrand, maar er zijn daarnaast genoeg openbare stranden. Op het populaire Jumeirah Beach kijk je uit over de indrukwekkende skyline van Dubai. Krijg jij al zin in een heerlijke vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten?

Jouw ideale zonvakantie
Een vliegvakantie naar de Emiraten is ideaal voor zonliefhebbers. Zo ben je in een relatief korte reistijd in een heerlijk warm woestijnklimaat. In de zomer loopt de temperatuur op tot boven de 40 graden. Zelfs in de wintermaanden is het nog tussen de 20 en 25 graden. De milde winter maakt van de Verenigde Arabische Emiraten de perfecte
winterzonbestemming om even de Nederlandse kou te ontglippen. Tip: blijf gehydrateerd en neem af een toe een verfrissende duik in het water.


Reisleiding
In de Verenigde Arabische Emiraten is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiger.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
9ºC
13ºC
16ºC
17ºC
21ºC
27ºC
31ºC
31ºC
26ºC
22ºC
16ºC
12ºC
Min.
1ºC
6ºC
8ºC
8ºC
11ºC
15ºC
19ºC
19ºC
16ºC
11ºC
8ºC
6ºC

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen Families

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi.

Ligging:
De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan de landen Saoedi-Arabië en Oman en de Perzische Golf en de Golf van Oman.

Taal:
De officiële taal is Arabisch, vrijwel iedereen begrijpt Engels.

Tijd:
In de wintermaanden is het tijdsverschil 3 uur later. Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later.

Religie:
De islam is de officiële religie van het land, 96% van de bevolking is islamitisch. Andere religies worden gerespecteerd, 4% van de bevolking is christen, hindoe of van een andere religie.

Ramadan
De Ramadan speelt een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2024 zal van 11 maart t/m 9 april zijn, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).

Valuta:
De officiële munteenheid is de Dirham (AED), 1 dirham = ca. € 0,25 / € 1,00 = 3,9 Dirham (apil 2015). De bekende credit cards worden in de hotels, de meeste restaurants en winkelcentra geaccepteerd. Ook kunt u op diverse plekken pinnen bij een pinautomaat. Deze zijn veelvuldig aanwezig.
Tip: Check voor je vakantie of je je betaalpas kunt gebruiken buiten Europa en activeer deze indien nodig.

Toeristenbelasting
Het is verplicht om toeristenbelasting te betalen in Dubai en Ras Al Kheimah. Dit bedrag ligt tussen de € 1,40 tot € 4,- per persoon per nacht (afhankelijk van het type en klasse accommodatie) en dien je ter plaatse te betalen.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in uw paspoort). Het over de juiste papieren beschikken is ten allen tijde je eigen verantwoording. Indien je niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig heeft. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Voltage:
Het voltage is 240 volt wisselstroom. Je hebt een wereldstekker nodig.

Telefoneren:
Met de meeste providers kun je in in de Verenigde Arabische Emiraten bellen. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand aan je vakantie hierover bij je provider. Wil je gebruikmaken van internet via je telefoon? Wij raden je aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland je dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in de Verenigde Arabische Emiraten voor de politie en ambulance is 999. Voor de brandweer dien je 997 te bellen.

Eten & drinken:
Het aanbod van restaurants en bars is zowel binnen als buiten de hotels enorm. Veel hotels hebben meerdere restaurants met verschillende specialiteiten. Typisch Arabische gerechten worden vaak bereid met lamsvlees, kip, bonen, kikkererwten en specerijen.
Alcohol wordt in alle hotels, restaurants en bars met een vergunning geschonken. Met uitzondering gedurende de ramadanperiode.
Het water in Dubai is anders dan je gewend bent in Nederland. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij je hotel/appartement flessen water kopen. Let er op dat de flessen bij aanschaf zijn gebotteld.

* Houd er rekening mee dat er met Oud en Nieuw bij veel hotels een extra verplichte toeslag wordt berekend voor oudejaarsdiners. Deze toeslag is al in de reissom verwerkt.

Fooi:
Het is de gewoonte om in bars en restaurants een fooi te geven van ongeveer 10%.

Extra:

  • Topless zonnen en zwemmen is ten strengste verboden
  • Strandkleding mag uitsluitend op de stranden en in de hotels gedragen worden, gepaste kleding is gewens
  • Fotografeer geen mensen zonder toestemming en let vooral op bij vrouwen

Alcohol in het verkeer en openbaar dronkenschap zijn redenen tot arrestatie

 

Openingstijden:
De winkels zijn doorgaans van zaterdag t/m donderdag van 10.00-22.00 uur geopend en op vrijdag van 14.00-22.00 uur.

Toeristenbelasting Abu Dhabi:
Per 01.06.2016 is het betalen van een toeristenbelasting verplicht in Abu Dhabi. Het bedrag is ca. 15 AED per kamer, per nacht en wordt ter plaatse afgerekend in lokale valuta.

Feestdagen:
Tijdens de periode van november t/m maart kennen de Verenigde Arabische Emiraten de volgende feestdagen:

  • 2 december National Day
  • 25 december Kerst
  • 1 januari Nieuwjaarsdag

De islamitische feestdagen, zoals het einde van de Ramadan en het Suikerfeest, zijn variabel en verschillen dus elk jaar.

Reisleiding
In de Verenigde Arabische Emiraten is geen Sunweb reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiger.

Onder de 21
Personen onder de 21 zijn in de Verenigde Arabische Emiraten minderjarig. Het is de policy van sommige hotels om geen gasten onder de 21 jaar te accepteren als er niemand meereist die ouder is dan 21. Dit verschilt per hotel.