Terug

Op vakantie naar Sharjah.

Destination image

Algemene informatie

Ten noorden van Dubai ligt een ander prachtig Emiraat: Sharjah. Het is het op drie na grootste emiraat en kent, net als zijn grote broer Dubai, imposante wolkenkrabbers. Daarnaast zijn er brede stranden te vinden, met zowel een ligging aan de Perzische golf als aan de Golf van Oman. Toeristen zie je hier nog niet zo heel veel en het emiraat is wat traditioneler dan de anderen.

In de stad Sharjah zijn er maar liefst 30 stadsparken te vinden en is er een groot aquarium te bezoeken, waar je alles leert over het leven rondom de wateren van de Verenigde Arabische Emiraten. Een bijzonder contrast tussen moderne shoppingmalls en oude souks met kruiden kraampjes maakt Sharjah een bijzondere ontmoeting.

Let op:
Sharjah kent qua alcohol in het verkeer een zero-tolerance beleid. Ook is openbare dronkenschap en openbare affectie tonen verboden.

Pas op met (te) blote kleding, want dit wordt als aanstootgevend gezien. Topless zonnen is dan ook ten strengste verboden.

Fotografeer niet ongevraagd mensen. Het fotograferen van Islamitische vrouwen en militaire instanties zijn zelfs verboden.

Lees meer Minder informatie
Alle accommodaties in Sharjah.

Het weer

Naar het begin