Geldteruggarantie

Geldteruggarantie

Geld terug in het geval van code oranje of rood door COVID-19

Kijk jij er al naar uit om jouw volgende vakantie te gaan plannen maar ben je bang dat je je geld niet terug krijgt bij een aangepast reisadvies? Heb je een voucher en wil je niet nogmaals een voucher ontvangen bij een annulering ten gevolge van COVID-19? We weten niet precies hoe de reisadviezen er in de toekomst uit gaan zien, maar Sunweb werkt er hard aan om jou een zorgeloze aanloop naar je vakantie te bezorgen met onze geldteruggarantie. 

Bij Sunweb garanderen wij, dat als het reisadvies voor je bestemming binnen 2 weken voor vertrek wegens COVID-19 op code rood of oranje staat,  je gegarandeerd je geld terugkrijgt, ook als je betaald hebt met een voucher. Dit geldt voor alle nieuwe vakanties met vertrek vanaf 15 december. Zelfs wanneer de reisbranche wettelijk gezien alternatieven mag aanbieden, zoals vouchers, krijg je met de geldteruggarantie van Sunweb gewoon jouw betaling teruggestort binnen twee weken nadat jouw reis is geannuleerd.

Bekijk alle voorwaarden van de geldteruggarantie en hoe het werkt hier.

 


Voorwaarden geldteruggarantie voor boekingen betaald met of zonder voucher

• Voor jouw vakantie is code rood of oranje van toepassing binnen twee weken voor vertrek. Zodra dit voor jouw boeking geldt zullen wij je hier per e-mail over informeren. 
• Voor last minute boekingen (minder dan 6 weken voor vertrek), die op het moment van boeken code oranje of rood hebben, geldt de geldteruggarantie niet. In die gevallen kan je nog steeds gratis omboeken of heb je recht op een voucher.

Voorbeelden:
• De geldteruggarantie geldt nog niet als het reisadvies wordt aangepast 6 weken voor je vertrek. Staat de bestemming 2 weken voor vertrek nog steeds op code rood of oranje, heb je het recht op de geldteruggarantie
• Heb je jouw vakantie geboekt op 10 september voor 14 december vertrek, en blijkt binnen twee weken voor vertrek dat er code rood of oranje geldt, dan krijg je geen geld terug, maar een voucher.

Waarom vanaf nu de geldteruggarantie

24 september 2020

De voucher was en is een belangrijke en noodzakelijke oplossing tijdens deze wereldwijde pandemie. Door te luisteren naar de wensen van onze klanten kunnen we voor vakanties de geldteruggarantie aanbieden, mede dankzij een goede samenwerking met onze partners.