Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|4.3 min leestijd|

Speciale routes, uitdagende pistes, sneeuwparken voor kinderen en gezellige après-ski: begint het al te kriebelen als wintersportfan? Het populaire skigebied Wagrain is een echte aanrader met voor iedere skiër wat wils. Benieuwd geworden? Ontdek onze 5 redenen om met wintersport naar Wagrain te gaan.

1. Wintersport in Wagrain: veelzijdig en zonnig

Waarom je naar het skigebied Wagrain moet? Behalve voor de bergtoppen met waanzinnige uitzichten, moderne skiliften en het gezellige, typisch Oostenrijkse dorpje? Allereerst de praktische zaken: Wagrain is een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Omdat het in het oosten ligt waar het vaak kouder is, betekent dat meer skidagen. Is er een keer wat minder sneeuw, dan garanderen de sneeuwkanonnen een sneeuwparadijs. Grote kans dus dat je je hele wintersportvakantie op ski’s kan doorbrengen. Wist je dat de liften daarom vaak pas met Pasen sluiten? Skiën in Wagrain is ook nog enorm veelzijdig: omdat het onderdeel is van de Ski Amadé kan je met een pas gratis naar meerdere skigebieden. Ook zijn er veel mooie wandelroutes, ook voor de langlaufer-fans onder ons. Vanuit Wagrain ski je makkelijk naar de wintersportplaatsen Flachau en St. Johann. Leuk voor een dagtrip!

2. Avontuurlijke pistes voor iedereen

In het enorme, populaire skigebied van Wagrain zijn er genoeg leuke skipistes. Het skigebied heet Salzburger Sportwelt (of Snow Space Salzburg), en is een van de vijf grootste in Oostenrijk. Het is een echte internationale hotspot voor freestylers en freeriders, met maar liefst twee wereldbekerpistes. Ben je beginner of een gemiddelde skiër, dan vind je genoeg leuke brede blauwe en rode pistes met prachtig helder sneeuw. Ga je liever op avontuur op de zwarte skipistes van Wagrain? Dan vind je bij de Stechbachlift tussen Wagrain en Alpendorf twee uitdagende afdalingen. Favoriet is zwarte piste 32. Deze is vaak rustig, je skiet ongestoord zo hard als je wilt met je haren in de wind. Hoe snel ga jij? Nog een voordeel van skiën in Wagrain? Vrijwel alle hotels en appartementen liggen op loopafstand van de skilift. Zo snel sta je nergens op je ski’s!

In Wagrain zijn er overal skiliften op loopafstand

Foto: skiliften op loopafstand in Wagrain

3. Win trofeeën op speciale ski-tours

Wintersporten in skigebied Wagrain is ook ontzettend leuk door de speciale routes. Een echte aanrader is die van boegbeeld en skilegende Herman Maier. Hij stippelde een leuke route uit in zijn favoriete skigebied. Hiermee treedt je niet alleen in het skispoor van deze meervoudig skikampioen, je ontdekt ook meteen de mooiste uitzichten van het schitterende berglandschap. Win je alle action points, dan doe je automatisch mee aan de ‘Snow Space Salzburg Challenge’. Voor een uitdagende route ski je de ‘12 Peaks Tour’. Op deze route ski je langs alle twaalf bergtoppen in het skigebied. Krijg je tussendoor trek? Stop dan bij één van de skihutten waar je lekkere pauzes kan nemen. Als beloning krijg je een echte trofee. De route start je vanaf de ‘Flying Mozart’ en de Grafenbergbahn. Ook klaar voor de uitdaging?

4. Met je kids de piste af

Met je kinderen op wintersportvakantie? Dan is skigebied Wagrain een absolute aanrader. In het dorp kunnen de kleintjes naar een leuke skischool en op de pistes zijn veel oefenweides. Kinderen die al wat beter zijn in skiën of snowboarden kunnen mee naar de funslope, een sneeuwpark met snowboardcross voor jong en oud. Samen gezellig een piste skiën in Wagrain? Neem dan de familierun, een blauwe piste met een lange afdaling. Samen met je hele gezin door de sneeuw skiën is een beleving die je nooit vergeet: juichen als je kind een goede bocht maakt, lachen als iemand grappig terecht komt en elkaar weer terug op de ski’s trekken. Deze skipiste in Wagrain start bovenaan de ‘Lumberjack Shuttle’. Een andere ontzettend leuke plek voor kids is Wagrainis Winterwelt bij de Rote 8er-lift. Dit is een echt winterwonderland met een kindersneeuwpark, draaimolen, snow-tubingbaan, kabouterhuisjes en nog veel meer.

In Wagrain kun je met de kinderen snow-tuben in Wagrainis Winterwelt

Foto: de snow-tubingbaan in Wagrainis Winterwelt, Wagrain

5. Relaxt après-skiën of dansen tot de late uurtjes?

En hoe zit het dan met de après-ski in het sfeervolle bergdorpje Wagrain? Die is vooral héél gezellig en een stuk minder massaal dan in Flachau. De après-ski in skigebied Wagrain begint al direct na het skiën en is meer gefocust op gezellig samen eten en drinken. Fijn als je met je gezin met wintersport in Wagrain bent, óf als je even goed wil bijkomen. In de gezellige berghutten geniet je van authentieke gerechten bij de open haard. Heb je nog volop energie en wil je heel de nacht doorfeesten? Ook dat kan! De meeste après-ski bars, van traditioneel tot hip, bruisend of stijlvol, vind je bij de dalstations van de skiliften. Nog even je spieren ontspannen voor een nieuwe dag sneeuw- en ski-plezier? Dan is het genieten geblazen in het grote overdekte zwemparadijs, met sauna, solarium, glijbanen én waterkanonnen.

Kan je ook niet wachten om te skiën in Wagrain? Met Sunweb boek je je accommodatie vlakbij de skiliften. Ook handig: boek je je wintersport in Wagrain met Sunweb, dan is een skipas voor Ski Amadé altijd inclusief!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?