Door |Geüpdatet op: 13 maart, 2018|2.8 min leestijd|

Als je dit seizoen nog niet op skivakantie bent geweest of als je gewoon lekker nog een keer wilt skiën, dan is de paasvakantie de perfecte tijd om nog van de sneeuw te genieten! We hebben de 6 beste redenen om met Pasen te gaan skiën voor je op een rijtje gezet.

1. Het is dé tijd voor gezelligheid

In de paasvakantie is het altijd gezellig op de piste. Niet alleen op de piste, maar ook de après-ski komt in de paasvakantie echt tot leven. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je alleen aan de bar zit. Aangezien de omliggende landen bijna allemaal paasvakantie hebben is het dus zeker weten gezellig.

Paaseitjes in de sneeuw

2. Geniet van de zon!

Een voordeel van een skivakantie in het voorjaar is natuurlijk de hoeveelheid zon die je op de piste zult krijgen. En het is ook nog eens een stuk minder koud. Smeer je wel vaak in met een hoge factor zonnecrème en drink genoeg water. Zorg er ook voor dat je een skibril of een zonnebril hebt die de UV-straling tegenhoudt.

3. Uitverkoop

De winkels willen aan het eind van het seizoen van hun voorraad af, dus zul je veel hoge kortingen tegenkomen. Zoek je dus nog een paar nieuwe ski’s of wil je een nieuwe skioutfit voor volgend jaar? Sla dan nu je slag, want volgend seizoen betaal je weer de volle prijs.

4. Veel leuke events

Omdat het mooi weer is en omdat het einde van het skiseizoen nadert, zijn er tijdens de paasvakantie vaak allerlei events in de Alpen. Zo heb je bijvoorbeeld de Dutchweekends in Saalbach en Gerlos en start op 7 april Totally Snowjam in Les Deux Alpes met het NK & BK Freestyle. Zeg nou zelf, er is toch geen mooiere manier om Pasen te vieren dan met een spetterend feestje in de sneeuw?

Paasvuur

5. De lokale paasvieringen

Als je met Pasen op skivakantie gaat, kun je meegenieten van de Paasvieringen in de sneeuw. Zo wordt in Oostenrijk op veel plekken een groot paasvuur aangestoken! Iedereen komt bij elkaar om glühwein te drinken en marshmallows te roosteren. Dacht je dat eieren zoeken al moeilijk genoeg was in je eigen tuin? Probeer dan eens samen met je kinderen alle heerlijke chocolade-eieren onder de sneeuw te vinden!

6. De lekkere paasbrunches!

In Duitsland en Oostenrijk heb je heerlijke paasbrunches met wortelcakes, Pumpernickel (donkerbruin brood), paashaasjes met quark en lekkere gekookte eieren. In Frankrijk houden ze er van om met Pasen gerechten met eieren te maken en verder heel veel chocolade te eten. Dus die kop warme choco na het skiën is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens traditioneel verantwoord. Wat in Italië een landelijke traditie is zijn de paaseieren. Dit zijn echter niet de normale eieren die je gewend bent. Het zijn reuze-eieren van chocolade of gevlochten van brood, en binnenin zit een cadeautje voor de persoon aan wie je het ei geeft.

Paasbrunch

Kortom, Pasen is voor veel mensen een ideale tijd om op skivakantie te gaan. Of je nu wilt genieten van alle lokale paastradities of gewoon lekker wil skiën met een zonnetje; een skivakantie met Pasen is een uitstekend idee!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?