Door |Geüpdatet op: 24 december, 2014|2.8 min leestijd|

Je kunt natuurlijk zelf naar je wintersportbestemming rijden. Maar in slaap vallen in een luxe stoel en wakker worden in de sneeuw is ook een optie. Een busreis naar de wintersport is ideaal.

Reizen naar je wintersportbestemming kan op allerlei manieren. Zo kiezen veel wintersporters voor het vliegtuig of de auto. Maar wat de meeste mensen misschien niet weten is dat de bus voordeliger kan zijn en comfortabel is. Je vakantie begint zodra je de bus bent ingestapt en om niet te vergeten, een busreis betekent gezelligheid! Onderweg leer je mensen kennen die je ook weer tegen kunt komen op dezelfde bestemming.

Sunweb biedt busreizen aan naar verschillende bestemmingen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Daarom hebben we alle voordelen even op een rijtje gezet.

Korte en langere reizen
We kunnen allemaal niet wachten om weer van de pistes af te glijden! Wanneer je kiest voor een Midweek wintersporten heb je de mogelijkheid om 6 dagen op de piste te staan. Tijdens een Mini Ski zijn dit 3 dagen en mocht je naar La Joue du Loup of Superdevoluy reizen dan heb je de mogelijkheid om 4 dagen te kunnen skiën bij een vertrek op zondag. Wanneer je een week reis hebt geboekt kun je maar liefst genieten van 8 dagen op de piste!

Sunweb wintersport busreizen

De busreis
Normaalgesproken hebben busreizen een dinerstop ingepland, maar voor de reizen naar Oostenrijk, mini/midweek Fiesch, Zwitserland en mini/midweek Châtel, Frankrijk geldt dit niet waardoor je later vertrekt. Alle overige bestemmingen in Frankrijk hebben wel de dinerstop. De bus vertrekt aan het eind van de middag/begin van de avond naar Frankrijk en in de avond naar Oostenrijk. De tijden zijn afhankelijk van de gekozen opstaplocatie in noord/midden/zuiden van Nederland. De volgende ochtend ben je vroeg op bestemming waardoor je kunt genieten van een heerlijk streek ontbijt!

Busreis Sunweb wintersport

Comfort onderweg
Onze verzorgde busreizen bieden gemak, wanneer je instapt heb je gelijk het gevoel dat je vakantie is begonnen. De bussen zijn voorzien van Royal Class stoelen wat betekent dat je veel beenruimte hebt. Ook kun je hier lekker slapen en je stoel 45 graden naar achteren plaatsen. Tijdens de reis kun je gezellig een film kijken of kletsen met je reisgenoten. Tijdens de nachtstop heb je de mogelijkheid om je tanden poetsen om vervolgens lekker te gaan slapen.

Een tip om niet te vergeten!
Vergeet tijdens de busreis niet je lekkere dekentje en een klein kussentje om lekker weg te snoezen, dromend over die onvergetelijke vakantie die komen gaat.

Veiligheid voorop
Natuurlijk staat veiligheid altijd voorop. Tijdens de reis rijden we dan ook altijd naar de bestemming met twee zeer ervaren chauffeurs. Daarbij hebben onze bussen een gemiddelde leeftijd van 3 jaar, zijn allemaal voorzien van winterbanden en hebben zij altijd sneeuwkettingen en reservesetjes bij de hand.

Met de bus op wintersport

Een bijkomend voordeel van zo’n busreis is dat is uitgerust aankomt op de bestemming. Geen stress, geen sneeuwkettingen of rijden door weer en wind. Ook hoef je geen zorgen te maken over tolpoortjes, navigatie systemen, eventueel parkeerkosten op de bestemming en ingesneeuwde auto’s aan het eind van de vakantie. En wat ook niet onbelangrijk is, al je zorgen worden weggenomen. Let the vacation begin!!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
24 december, 2014|13 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. jaap elkerbout 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Ik ga al vele jaren met de bus op wintersport. Ideaal, de chauffeur heeft de zorgen over het weer en de passagiers liggen (meestal) lekker te slapen. ’s Morgens vroeg op je bestemming en een uurtje later al op de lange latten.
  Laatste jaren naar Lienz Oostenrijk.
  Voor mij krijgt de bus naar de wintersport een dikke 9!!!!

  Jaap Elkerbout

 2. Manon 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  ideaal zo’n bus! Alleen het feit dat je heel je snowboard los moet halen om het mee te nemen en alles wat daar bij hoort apart moet verpakken vind ik totaal onlogisch. Gezien als je alles (bindingen en schoenen) plat doet in je snowboard tas dit veel minder ruimte in beslag neemt.

 3. Pietje 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Leuk deze blog, maar er staat wel een grote onvolkomenheid in. Er staat dat de bussen een maximale leeftijd hebben van maximaal 3 jaar, dit is niet het geval, gezien Sunweb met Gebo en Betuwe Express werkt. Dit is eerder gemiddeld 4-6 jaar. met uitschieters van bussen die al ruim 10 jaar meegaan.

  • Jaap 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Hoi Pietje,

   Bedankt voor je reactie. We rijden inderdaad veel met bussen van Gebo Tours en Betuwe Express. Zij zouden bussen kunnen hebben van 10 jaar oud, maar die gebruiken wij niet. Alle bussen die vast voor ons rijden mogen contractueel maximaal 5 jaar oud zijn.
   De nieuwste bussen rijden de meeste ritten. Als we een gewogen gemiddelde doen van het aantal ritten en de leeftijd van de bus, dan komen we zelfs met een gemiddelde leeftijd tussen de 2 en 3 jaar uit. Vandaar dat Laura in haar blog spreekt over gemmiddelde leeftijd van 3 jaar. Iets waar wij erg trots op zijn!

 4. Egbert 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Net terug van wintersport en heb weer genoten, thanks! Heb de afgelopen 5 jaar eigenlijk iedere keer de bus naar Val Thorens genomen 😉 Vertrekken in de avond en uitgerust aankomen bij het hotel, waardoor je direct de piste op kan!

  Volgend jaar zeker weer en dan het kussentje voor me nek niet vergeten.

 5. Janny 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Al jaren met Sunweb naar Lienz in Oostenrijk. Met de bus, helaas vorig jaar geen bus meer naar Lienz. Vliegen of zelf rijden zegt men nu bij Subweb. Jammer dat men niet meer met de bus kan gaan. Velen kunnen nu niet meer naar Oostirol. Hopelijk 2017 wel weer. Desnoods met een overstap in kleinere bussen O.i.d. Of tot een bepaalde plek waar men afgehaald kan worden.

  • JAAP EKJERBOUT 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Helemaal met Janny eens!!
   Ook dit jaar weer niet mogelijk. Ik heb met Sunweb gebeld met het verzoek om de mogelijkheid te bieden om tot Mittersill met de Sunweb bus mee te gaan en daarna zelf een transfer te regelen naar Lienz, maar is niet mogelijk.
   Ik ben samen met Fam De Cocq en Van Beek met de bus van Winterliner gegaan. Ook tot Mittersill en daarna zelf met de taxi naar Lienz. Misschien ook voor Jenny een optie?

 6. Nils 08 januari, 2020 at 1:22 pm Beantwoorden

  Is er een stopcontact of usb aansluiting bij je stoel aanwezig waar je eventueel je telefoon kan opladen?

  • Anne 13 januari, 2020 at 10:52 am Beantwoorden

   Beste, bedankt voor je vraag. Veel van de bussen hebben de mogelijkheid om een telefoon op te laden, maar niet allemaal. Helaas weten wij niet van te voren welke bus wanneer zal rijden. Groetjes, Anne

 7. Jose 28 januari, 2020 at 6:13 pm Beantwoorden

  Is er ook wifi aan boord van de bussen naar Frankrijk?

  • Anne 30 januari, 2020 at 8:52 am Beantwoorden

   Hallo, sommige bussen hebben wifi (en USB-aansluitingen). Niet alle bussen zijn hiermee uitgerust, dus dit kunnen we helaas niet garanderen. We weten niet wanneer welke bus wanneer zal rijden. Groetjes, Anne

 8. Mieke 12 februari, 2020 at 9:07 pm Beantwoorden

  Kun je de drankjes pinnen in de bus of contant afrekenen

  • Anne 18 februari, 2020 at 9:58 am Beantwoorden

   Beste Mieke, de drankjes in de bus kunnen alleen contant betaald worden. Groetjes, Anne


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.