Door |Geüpdatet op: 24 februari, 2015|2.2 min leestijd|

Halfpipes, kickers, funboxes: voor een extra adrenalinestoot en het oefenen van je freestyle-moves is een funpark (of snowpark) een perfecte bestemming. Maar waar vind je de leukste, meest veelzijdige sneeuwpretparken van Europa?

Voor iedereen die houdt van stunten in de sneeuw hebben we de beste funparks van Europa op een rij gezet:

 1. 1.       Vans Penken Park – Mayrhofen, Oostenrijk
  56 obstakels, aparte gedeeltes voor beginners, kinderen en (ver) gevorderden: het bekendste funpark van Oostenrijk, met rails en schansen van verschillende formaten, heeft een goede reputatie bij freestylers over de hele wereld.
  funpark grind
 2. 2.       Vita Ischgl Snowpark – Ischgl, Oostenrijk
  In het Kingsize Park laten de professionals zien wat ze in huis hebben, in het Public Park kunnen geoefende freelstylers die stunts proberen te kopiëren op de talloze ramps, rails en kickers. Rustig oefenen? Dat kan in het Beginnerspark.
 3. 3.       Kitzsteinhorn – Zell am See/Kaprun, Oostenrijk
  Dit funpark heeft de grootste superpipe van Oostenrijk en de langste full-slope vol obstakels ter wereld.
 4. 4.       The Stash- Avoriaz, Frankrijk
  In het eerste ecologische funpark van Europa haal je je kicks uit de natuur. Houten picknicktafels, boomstammen en bruggetjes doen dienst als obstakels en je kunt er parcoursen volgen tussen de bomen.
 5. 5.       Funpark La Toura – Les Deux Alpes, Frankrijk
  Op 2.600 meter hoogte vind je hier een uitgebreid funpark met twee halfpipes en parcoursen die worden gebruikt voor internationale kampioenschappen. Uitdagend voor freestylers van ieder niveau.
  snowboard grip
 6. 6.       Vars Snowparks – Vars, Frankrijk
  Met zes funparken is dit het grootste freestylegebied van Frankrijk. Er is zelfs een girly park met roze modules voor beginnende meisjes. Maar ook professionals kunnen hier echt aan de bak.
 7. 7.       No Name & Ils Plaun & Curnius & Beginner Snowparks – Laax, Zwitserland
  Vier funparks om te ontdekken en de grootste halfpipe van Europa om je kunsten op te vertonen. Laax is een enorme speeltuin voor freestylers van alle niveaus.4 funparks en de grootste halfpipe van Europa vind je in Laax
 8. 8.       Freestyle Park Morenia – Saas-Fee, Zwitserland
  Dit sneeuwzekere skigebied herbergt drie funparken, waar geoefende freestylers en beginners het hele jaar door hun hart kunnen ophalen aan kickerlines, boxen, rails, een quarter-pipe en een half-pipe.
 9. 9.       Snowpark Livigno Mottolino – Livigno, Italië
  Een van de eerste en beste snowparks van Europa vind je in Italië. Het won vele Awards, onder andere voor het beste park, beste beginnerspark en beste speciale obstakel.
 10. 10.   Funpark Postwiese – Winterberg, Duitsland
  Misschien niet het meest spectaculaire funpark van Europa, maar wel érg dicht bij Nederland en voorzien van kicks en rails voor ieder niveau.

Wat is jouw favoriete funpark?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?