Door |Geüpdatet op: 12 januari, 2023|2.6 min leestijd|

Op zoek naar een veelzijdig skigebied in Frankrijk geschikt voor jong en oud? In Valfréjus en La Norma vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersportvakantie. De twee gebieden liggen pal naast elkaar, waardoor je met één skipas geniet van maar liefst 135 km aan skipistes. Dubbel zoveel avontuur op de latten dus! Lees hieronder waarom je jouw volgende wintersportvakantie hier moet vieren.

Sneeuwzeker Valfréjus

Valfréjus is een fantastisch skigebied in Frankrijk, dicht tegen de Italiaanse grens. Je bereikt het vanaf Utrecht in ongeveer 11 uur rijden. Het gebied bestaat grotendeels aan blauwe pistes, maar beschikt ook over een aantal mooie rode en zwarte pistes. Daarnaast is Valfréjus bekend om de off-piste mogelijkheden. Dankzij de geografische ligging is Valfréjus erg sneeuwzeker. De pistes reiken namelijk tot een hoogte van maar liefst 2800 meter én er zijn sneeuwkanonnen aanwezig.

Vind jij het ook zo lekker om na een dag op de pistes even volledig te ontspannen? Het authentieke Résidence La Turra heeft zowel een spa als een zwembad waarin je gegarandeerd tot rust komt. Daar doe je spieren pas echt een plezier mee!

interieur appartement met geblokte stoelen, open haard en pooltafel wintersport valfrejus frankrijk

Résidence La Turra, Valfréjus, Frankrijk

La Norma: kindvriendelijk en veelzijdig

Een bosrijk gebied met maar liefst 60 km aan pistes en zeer geschikt voor de kleintjes; La Norma heeft het allemaal. De 63 skipistes worden omringd door 13 moderne skiliften van waaruit je geniet van de mooiste uitzichten. Speciaal voor kinderen is er het Guli Fun park, waar allerlei activiteiten mogelijk zijn op de oefenweide en de funslope. Ook handig om te weten: de lessen worden gegeven door Nederlandse skileraren.

Voor wie extra voordelig wintersport wil vieren in La Norma is Résidence Les Balcons d’Anaïs een aanrader. Deze comfortabele appartementen liggen direct aan de piste en op vijf minuten loopafstand vind je het centrum met leuke winkeltjes, restaurants en bars. Ideaal om na een sportieve dag te après-skiën onder het genot van een hapje en drankje!

chalets in groene omgeving omgeven door sneeuw, residence les balcons, la norma, frankrijk

Résidence Les Balcons, La Norma, Frankrijk

Ontdek de omgeving

Met de Eski-mo-skipas kun je niet alleen gebruikmaken van het skigebied Valfréjus, maar ook van de gebieden Aussois, La Norma, Bonneval-sur-Arc en Val Cenis. Door deze verbinding kun je genieten van meer dan 300km piste! Een aanrader is de Arcelle; een schitterende itineraire (skiroute) vanaf de l’Ouillon de la Tomba, de top van het gebied, terug naar Lanslevillard. Het skiën of snowboarden afwisselen kan op de slee piste. Hier kun je zowel overdag als ’s avonds genieten van twee kilometer lang bobsleeplezier!

Kan jij ook niet wachten om je snowboots aan te trekken en de verse sneeuw onder je voeten te horen kraken? Om de piste af te racen en de wind langs je oren voelen ruisen? In de skigebieden Valfréjus en La Norma zal je je geen moment vervelen. Bekijk hier ons uitgebreide aanbod wintersport vakanties en boek jouw volledig verzorgde wintersportvakantie. Meer inspiratie nodig? Lees onze blog over de beste en mooiste skigebieden in Frankrijk.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?