Door |Geüpdatet op: 16 september, 2022|2.4 min leestijd|

Ben je een echte wintersportfan? Fieberbrunn is onderdeel van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Hier is voor werkelijk elk type wintersporter wel wat te vinden. Ga je mee op ontdekkingsreis?

270 kilometer aan winterplezier

Fieberbrunn is geen groot en bruisend toeristenoord, maar vooral ideaal voor families. Maar liefst 70 skiliften verbinden de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn met elkaar. Het resultaat? 270 kilometer aan pistes! Wist je dat Fieberbrunn ook een echt off-piste-paradijs is? Ga op avontuur en geniet van de adembenemende omgeving en het knisperende sneeuw. Het is wel verstandig om met een ervaren gids op pad te gaan. De gidsen kennen het gebied op hun duimpje en weten precies welke gebieden veilig zijn. Hierdoor ontdek je de mooiste plekken.

In Fieberbrunn gaat het transport via de tientallen skiliften

Foto: een netwerk aan skiliften in Fieberbrunn

Toffe wintersportactiviteiten buiten de piste

Even genoeg van al dat skiën en snowboarden? In het skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn valt niet alleen op, maar ook buiten de piste van alles te beleven. Waag je aan de supersnelle zipline de ‘Flying Fox XXL’ bij Leogang. Of wandel over de Baumzipfelweg. Deze wandeltocht bij Hinterglemm is ongeveer vijf kilometer lang. Halverwege de route kom je langs de indrukwekkende Golden Gate Bridge van de Alpen. Dit is de perfecte spot om een tussenstop in te lassen en van het panoramische uitzicht op de omliggende bergen te genieten. Fieberbrunn biedt ook opties genoeg voor schaatsers, sneeuwschoenwandelaars, langlaufers en liefhebbers van rodelen. Er is zoveel te doen, dat je de tijd vergeet!

In Fieberbrunn kun je kilometers lang wandelen over de Baumzipfelweg

Foto: bewandel de Baumzipfelweg in Hinterglemm

Skiparadijs voor kinderen

Niet alleen volwassenen vermaken zich uitstekend in Fieberbrunn. Door het grote aanbod aan blauwe afdalingen valt dit gebied ook uitstekend in de smaak bij de allerkleinste (en beginnende!) wintersporters. De goed opgeleide skileraren en -leraressen in Fieberbrunn leren de kleintjes maar al te graag de fijne kneepjes van het vak. Na een paar uurtjes les hebben ze de techniek vaak al onder de knie. In Fieberbrunn zijn ook een hoop kindvriendelijke accommodaties te vinden. Dit is het wintersportgebied waar jij en je kids moeten zijn deze winter!

Een gezellige après-ski

Na een actieve dag in de sneeuw is het tijd voor ontspanning. Een te gekke après-ski maakt je wintersportvakantie compleet. De après-ski in Saalbach-Hinterglemm is gezellig, maar ook in Fieberbrunn weten ze heel goed hoe je een klein of groot après-ski feestje moet bouwen. In het skigebied vind je gezellige hutten, bars en discotheken waar de gezelligheid tot in de late uurtjes doorgaat. Maar maak het niet té laat zodat je de volgende ochtend weer fris en fruitig van de vers geprepareerde pistes af kunt sjezen!

Heb je zin gekregen om het skigebied Fieberbrunn zelf te ontdekken? Bekijk accommodaties in Fieberbrunn en boek je wintersportvakantie voordelig bij Sunweb.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?