Door |Geüpdatet op: 31 oktober, 2022|3.7 min leestijd|

Als je aan vakantie denkt, denk je aan hagelwitte zandstranden, strakblauwe luchten, helderblauwe zeeën en vooral aan Instagramwaardige foto’s om jaloers op te worden… Of toch niet? Wij zijn op zoek gegaan naar het échte avontuur, naar de meest bijzondere vakantiebestemmingen in Europa. Wil je iets unieks meemaken? Dan zet je de volgende vijf bijzondere reizen in Europa op je verlanglijstje.

Bewandel de Mullerthal Trail in Luxemburg

Onze lijst met bijzondere Europese bestemmingen trappen we af met een bestemming dicht bij huis. Bijzondere plekken binnen Europa vind je namelijk zelfs binnen de Benelux: op al zo’n vijf uur rijden vanaf Amsterdam. Daar ligt de regio Mullerthal in Luxemburg, ook wel Klein Zwitserland genoemd. De natuur is hier sprookjesachtig mooi. Die schoonheid ervaar je het best wandelend. Het pad Mullerthal Trail is 112 km lang en brengt je door bossen, over bergen, langs valleien, door rotsspleten, langs grotten, over water en langs prachtige watervallen. Er zijn verschillende lange en korte wandelpaden en deze worden allemaal goed onderhouden. Let wel op dat het hier slipperig kan worden als het veel geregend heeft. En dat er in het jachtseizoen (oktober tot en met januari) in de buurt wel eens gejaagd wordt.

De regio Mullerthal in Luxemburg telt verschillende mooie watervallen

Foto: de regio Mullerthal in Luxemburg

Ga op huskitocht en bewonder het noorderlicht in Lapland

Lapland is niet alleen ‘de woonplaats van de kerstman’, het is ook een enorm, uitgestrekt natuurgebied. Er wordt wel gezegd dat dit de laatste échte wildernis van Europa is. Het is absoluut een topper als je zoekt naar bijzondere vakanties in Europa. Je hebt hier het grootste deel van het jaar sneeuw, de zon gaat er in de zomer bijna niet onder en in de winter komt ‘ie bijna niet op. De grote sneeuwgebieden zijn ideaal voor wat bij velen hoog op hun verlanglijstje staat: een echte husky-sleetocht. Tijdens deze bijzondere tocht kijk je je ogen uit. De organisatie waar je zo’n tocht boekt zorgt voor de juiste warme kleding. Een huskitocht staat garant voor een ervaring om nooit te vergeten. En als je mazzel hebt, spot je ook nog eens het noorderlicht!

Vier husky-honden die een slee aan het trekken zijn in Lapland

Foto: ga op een husky-sleetocht in Lapland

Ga hiken in de Dolomieten in Italië

De Ardennen en de Pyreneeën, die kennen we inmiddels wel toch? Wil jij een speciale bergvakantie? Ga dan hiken in de Dolomieten, een van de meest bijzondere plekken in Europa. In dit gebergte in het noorden van Italië heb je spectaculaire uitzichten, uitdagende hikes en in de winter ook nog eens 1.200 hele fijne kilometers aan skipistes. Hike langs prachtige bergmeren en uitgestrekte alpenweiden. Boven voel je je helemaal on top of the world. Er zijn verschillende wandelroutes, dus je wandelt altijd op jouw niveau. Kies voor een dagtrip of daag jezelf uit en hijs je tent en slaapzak op je rug en ga op meerdaagse hiketrip in de bergen. Je zal merken dat sommige routes (bijvoorbeeld Drei Zinnen) populairder en dus drukker zijn dan andere (zoals Cinque Torri). Wil jij een meerdaagse hike doen de bergen in? Kies dan voor een huttentocht en overnacht in bestaande berghutten.

Een persoon die aan het hiken is in de Dolomieten

Foto: hiken in de Dolomieten is zeker een aanrader!

Bewonder kastelen en grotten in Slovenië

Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië zijn stuk voor stuk ontzettend populaire vakantielanden en ook absoluut bijzondere bestemmingen in Europa. Maar wat nog niet veel mensen hebben ontdekt, is dat Slovenië daar middenin ligt en dus al het moois van zijn buren op één plek samenbrengt. Je hebt hier prachtige natuurgebieden, ontzettend vriendelijke mensen en lage leefkosten. Er zijn hier oneindig veel activiteiten te vinden en het liefst reis je per auto. Bezoek de grotten van Postojna, het Triglav National Park met zijn Julische Alpen of het kasteel Predjama, dat half kasteel en half grot is. Of vaar op het Meer van Bled en bezoek het kerkje dat daar op een eilandje staat. Vergeet een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana niet om je reis compleet te maken. En maak vooral veel foto’s, want beelden van de bergen van Slovenië zijn net een ansichtkaart, zo mooi.

Het Meer van Bled in Slovenië, vanuit een bovenaanzicht

Foto: het Meer van Bled in Slovenië

Zin in een unieke ervaring op een van deze bijzondere vakantiebestemmingen in Europa? Dan zit je bij Sunweb goed. Bekijk onze vakantietips en boek nu je zomervakantie of wintervakantie bij Sunweb!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?
31 oktober, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten