Door |Geüpdatet op: 21 november, 2016|1.9 min leestijd|

Leuk, met een groepje vrienden of familie op wintersport! Maar wat een gedoe; uitzoeken wanneer iedereen kan, een skigebied uitkiezen en een leuk chalet, hotel of appartement vinden waar je met zijn allen kunt verblijven, want dat is wel zo gezellig. En de prijs is natuurlijk niet onbelangrijk. Hoe regel jij dé perfecte wintersport?

Stap 1: Een type bestemming kiezen

Sunweb wintersport - stappenplan

Kiezen jullie voor een klein skigebied, zodat je zeker weet dat je elkaar altijd wel een keer tegenkomt tijdens een dag op de piste, of juist zo groot mogelijk, zodat er mooie skitochten gemaakt kunnen worden? En kies je voor een dorp met bruisende après-ski mogelijkheden of willen jullie het juist wat rustiger aan doen? Afstand tot de piste, skilift en het centrum zijn andere dingen om alvast over na te denken. Dan is er natuurlijk ook altijd nog de vraag of ergens wel voldoende sneeuw zal liggen. Boek een vakantie met Ski Garantie, zodat je wintersport in ieder geval niet in duigen valt door een gebrek aan sneeuw.

Stap 2: Prik een datum voor de wintersport

Dutchweek Val Thorens

Als je een datum gaat prikken zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst: wanneer kan iedereen? Daar zijn tegenwoordig gelukkig handige online datumprikkers voor. Maar vraag je ook eens af of je juist in het hoog- of laagseizoen wil gaan. Ook kun je kijken of er op bepaalde data leuke winterevents zijn.

Stap 3: Bepaal een budget

Sunweb wintersport - stappenplan

Met alleen een verblijfplaats ben je er nog niet, want er komt nog meer kijken bij een wintersportvakantie. Rijden jullie bijvoorbeeld zelf richting de sneeuw? Soms is een busreis de voordeligste optie. En vergeet de skipas niet. Hoe fijn dat die bij Sunweb vaak al bij de prijs inbegrepen is.

Stap 4: Zoeken en boeken maar

Sunweb wintersport - stappenplan

Dan is het tijd om al jullie wensen in te vullen in de zoekmachine van Sunweb. Zo rollen er vanzelf geschikte vakantieadresjes uit. Verstuur de opties eenvoudig via e-mail met de ‘deel’ knop, wacht alle enthousiaste reacties af en… boeken maar!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?