Door |Geüpdatet op: 11 november, 2015|2.9 min leestijd|

De eerste sneeuwvlokjes zijn al gevallen in de bergen! Helaas moeten we hier in Nederland nog even op wachten en komt de regen momenteel met bakken uit de lucht. Uiteraard ben je nu al aan het kiezen waar je dit jaar weer naar toe gaat. Elk jaar is het opnieuw een uitdaging om een leuke bestemming voor het hele gezelschap te vinden, want het aanbod is ook zo groot. Ga je naar het oude vertrouwde of kies je dit jaar voor iets nieuws? Ga je voor een grote bestemming of ben je meer een ‘klein maar fijn’ type?

Hieronder vind je een lijstje met 5 bestemmingen waar je kunt genieten van traditionele dorpen met een pittoreske uitstraling:

1. Châtel
Een pittoresk dorp en een groot skigebied zoals Les Portes du Soleil is niet de eerste combinatie waar je aan denkt, toch? Toch is het Châtel gelukt! Het dorp heeft zijn charme zeker weten te behouden, ondanks de hoeveelheid toeristen die er elk jaar komen. De hoge gebouwen die Frankrijk veelal kent zie je hier zeker niet terug. Je zal nog lang met een grote glimlach terugdenken aan jouw wintersport naar Châtel.

chatel-pittoreske wintersportdorpen

2. Aurach
De ‘St. Peter und Paul kerk’ in het dorp is het echte middelpunt. Deze kerk moet je zeker gezien hebben tijdens je vakantie. Al is er daarnaast nog veel meer om van te genieten. Zo slenter je hier door de smalle straatjes met knusse boerderijen en houten chalets en is het makkelijk om je te laten betoveren door witte bergen tijdens het langlaufen. De rust die Aurach uitstraalt, zorgt ervoor dat je van een ultra relaxte wintersportvakantie kunt genieten.

aurach-pittoreske wintersportdorpen

3. Alpbach
Alpbach is erg trots op het traditionele uiterlijk van het dorp dat al meer dan 50 jaar wordt gewaarborgd. In de jaren ’80 is Alpbach dan ook uitgeroepen tot ‘Mooiste dorp van Oostenrijk’ en ‘Mooiste bloemendorp van Europa’. Dit heeft zij te danken aan de betoverende bloemenpracht en haar unieke bouwstijl. Al is deze bloemenpracht niet te zien door de witte deken die erover ligt, maar daar kom je immers ook voor in de winter! De 2600 inwoners die het dorp telt zijn erg vriendelijk en gastvrij en doen alles om jouw wintersport tot een geslaagde tijd te brengen.

alpbach-pittoreske wintersportdorpen

4. Montchavin
Van oorsprong is Montchavin een knus oud boerendorp. Dit zie je zeker terug in het straatbeeld (al lopen de inwoners gelukkig niet meer in de oude boeren kloffies uit 1900). Charmante chalets en kleinschalige gebouwen bepalen dit beeld; saai is het hier zeker niet! De smalle straatjes, pleinen en gezellige winkels zorgen voor een sfeervol geheel. Montchavin ligt aan de rand van het skigebied van La Plagne, waardoor je een knus dorp combineert met een modern skigebied. In Montchavin krijg je het beste van twee werelden!

Montchavin-pittoreske wintersportdorpen

5. Ramsau
Centraal in het grote Zillertal gebied ligt het romantische wintersportdorp Ramsau. Dit kleine dorp beschikt over een karakteristiek dorpscentrum met leuke winkeltjes. Geniet hier van de knusse sfeer, met op de achtergrond geweldige vergezichten van het Zillertal. Op zoek naar wat meer vertier? Dan sta je zo in een van de drukkere dorpen van het gebied zoals Mayrhofen of Gerlos. Wanneer je kiest voor Ramsau ben je verzekerd van rust, maar kun je snel de drukte opzoeken. Hoe fijn is dat?!

Welke pittoreske wintersportdorpen je ook zoekt, de ideale wintersport voor jouw reisgezelschap vind je hier bij Sunweb.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?