Door |Geüpdatet op: 19 februari, 2015|3 min leestijd|

Ook zo dol op wintersport, bergen & sneeuw? Maar hoe doe je dat als je kleine kinderen hebt? Dan hoop je natuurlijk dat zij ook hele fanatieke wintersporters zullen worden! Met deze 6 handige gadgets voor wintersport met kinderen gaat dat helemaal goed komen.

Vanaf ongeveer 4 jaar kunnen kinderen in de meeste gebieden op les en voor jongere kinderen is er ook altijd genoeg te beleven. Bijvoorbeeld sleeën, sneeuwpoppen maken en miniclubs in de sneeuw. Ook baby’s, peuters en kleuters kunnen mee op de wintersport. Bovendien kun je met baby’s en kleintjes die nog niet kunnen lopen prachtige wandelingen maken in de sneeuw en alle gezellige berghutten uitproberen!

Daarnaast bieden veel wintersportgebieden ook speciale kinderopvang aan voor kinderen die nog niet op skiles kunnen, zodat ze spelenderwijs kennis maken met sneeuw/ski pret. Je kunt natuurlijk ook zelf de opvang regelen: ga bijvoorbeeld op wintersport met familieleden of met vrienden die ook kinderen hebben. Zo kun je afspreken wie een dag of dagdeel op de kinderen let en wie de piste op gaat.

Sneeuw betekent pret, maar met kinderen moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn! Voor deze dingen moet je in ieder geval zorgen als je ze meeneemt naar de sneeuw:

  • -Warme, waterdichte kleding
  • -Uv bescherming: goed smeren!
  • -Goede zonnebril/skibril
  • -Helm
  • -Warme handschoenen

Tip: houd met kleine kinderen wat vaker een pauze, een warme choco of een snoepje in een gezellig hutje doet wonderen :).

Naast deze belangrijke dingen bestaan er ook heel veel leuke, handige gadgets voor kinderen die de wintersport met kleintjes net wat makkelijker en leuker kunnen maken. Hieronder 6 handige gadgets voor wintersport met kinderen.

1. Kinderwagenski’s
Op wintersport met een kleintje dat nog niet (zo ver) kan lopen? De AXSO kinderwagenski’s helpt je om in de sneeuw gemakkelijk van A naar B te komen met de kinderwagen. De ski’s zijn geschikt voor alle kinderwagenwielen tot 6 cm breedte en tot 30 cm in diameter.

kinderlift-vest-wagen

2. Kinderlift Vest
Een vest voor jonge kindjes met een handvat aan de achterkant waarmee ouders en skileraren een jong kindje gemakkelijk kunnen vastpakken bij het in en uitstappen van een stoeltjeslift.

3. Harnas
Deze handige ‘rugtas met teugels’ zorgt voor een veilig vangnet als je samen de piste afgaat. Als je ze gebruikt: zorg er dan wel voor dat de teugels zijn slap en dat je kind zelf skiet/draait/remt. Je kind moet zelf skiën met alleen jou als vangnet achter zich.

4. HookEase
De Hookease is ideaal om kinderen te helpen met de eerste techniek. Door een directe verbinding tussen jou en de ski’s van je kind kun je de bewegingen van de ski’s controleren. Hierdoor leert het kind onbewust de juiste beweging te maken. Niet alleen tijdens het skiën ondersteunt de Hookease het kind, ook tijdens het lopen kan het kind vooruit worden geduwd met de Hookease!
Picaboo-Hookease-klein

5. Edgie-Wedgie of WedgEase
Een korte rubberen buis die de ski tips met elkaar verbindt, helpt kinderen bij het draaien op de ski. Veel skischolen gebruiken de Edgie-Wedgie al. Kinderen blijven controle houden over hun balans, ze helpen alleen de ski’s te gebruiken met hun voeten en benen.
Wedgease-klein

6. Naamplaatje
Je moet er niet aan denken, maar op de drukke piste kunnen kinderen zoek raken. Bevestig daarom een naamplaatje met daarop jouw naam en mobiele telefoonnummer aan de kleding van je kind of hang het om zijn/haar nek.

Check ten slotte ook of je kind verzekerd is op de piste, want een (ski-)ongelukje zit in een klein hoekje!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?