Door |Geüpdatet op: 30 december, 2023|4 min leestijd|

De wintersportvakantie begint met de reis ernaartoe, de eerste stap naar een geweldige week! Twijfel je nog over welk type vervoer het beste bij je past? Ga voor het gemak van een auto, de ontspanning van een trein, de voordeligheid van een bus of de snelheid van een vliegtuig. Laat ons je helpen de perfecte reisoptie te vinden die aansluit op jouw plannen.

Met de auto op wintersport: populair en praktisch

Veel wintersporters reizen met de auto richting de sneeuw, en dat is niet zo gek, het biedt namelijk heel veel gemak! Je kunt op deze manier veel meenemen, het is in verhouding goedkoper dan andere soorten vervoer en het biedt op bestemming veel vrijheid. De reistijd van Nederland naar de Alpen of Pyreneeën varieert meestal tussen de 8 en 12 uur, afhankelijk van je bestemming. Zet je favoriete muziek op, snacks mee en voor je het weet, ben je daar! Gebruik navigatieapps voor de snelste routes en vermijd files door op rustigere momenten te reizen zoals ’s nachts. Ga je naar landen als Oostenrijk of Zwitserland? Dan is er een grote kans dat je een vignet nodig hebt of over tolwegen moet rijden. Winterbanden zijn verplicht in veel landen en soms heb je sneeuwkettingen nodig. Het is slim om dit vooraf te checken, om boetes te voorkomen. Extra veilig op pad? Met onze reisverzekering ga je goed verzekerd de sneeuw tegemoet.

Auto vervoer wintersport

Foto: met de auto naar je wintersportbestemming reizen, is een van de meest voordeligste manieren om op je bestemming te komen.

Comfortabel met de bus

Reis comfortabel en zonder stress naar je wintersportbestemming met de bus. Sunweb biedt namelijk voor zowel Oostenrijk, Frankrijk als Italië hotels, appartementen en chalets aan, inclusief busreis en skipas. Ideaal voor grote groepen! Een groot voordeel van reizen met de bus is dat je in de meeste gevallen twee dagen extra op de piste hebt, aangezien de luxe Royal Class bus voornamelijk in de nacht rijdt. Relax en leun achterover terwijl je chauffeur je naar het skigebied brengt. Afhankelijk van de bestemming doe je er gemiddeld 10 à 15 uur over met de bus. In de bus is voldoende ruimte voor al je bagage, zoals je ski’s en snowboard, die je zonder extra kosten mee mag nemen. Zo heb je meer ruimte voor die extra paar thermokleding!

Vliegen naar wintersport

Wanneer je zo snel mogelijk op je wintersportbestemming wilt zijn, is vliegen ideaal. Zo sta je dezelfde dag nog op de pistes! Voor een mini- skitrip zoals een kort weekend tijdens Pasen, is vliegen dan ook een slimme keuze. Sunweb biedt verschillende hotels, appartementen en chalets aan, inclusief vliegreis en skipas.  Transfers naar je verblijf zijn eenvoudig bij te boeken. Dit kan tijdens de boeking of later als extra optie worden toegevoegd via Mijn Sunweb. Of overweeg een huurauto voor nog meer gemak en flexibiliteit op bestemming. Wel zo handig voor een ritje naar de supermarkt!  Je kunt je ski’s en snowboard meenemen in het vliegtuig. Deze kunnen gemakkelijk extra bijgeboekt worden of huur ski-of snowboardmateriaal op bestemming. Voor gegarandeerde beschikbaarheid en de beste prijzen raden we aan om je skivakantie van tevoren te boeken.

Foto: vliegtuig boven de stad Innsbruck, een populair vliegveld tijdens het wintersportseizoen.

Met de trein

Ook de trein kan een interessante keuze zijn: van alle mogelijkheden is dit de meest milieuvriendelijke. Hoewel Sunweb geen specifieke treinpakketten aanbiedt, kun je wel los een appartement boeken en zelf je reis regelen. Er zijn verschillende treinverbindingen, maar de meeste brengen je rechtstreeks naar de Alpen. De reistijd varieert en ligt ongeveer tussen de 8 en 12 uur. Treintickets kosten doorgaans tussen de €100 en €150 voor een enkele reis. Boek vroeg (vooral in de drukke periodes) voor gegarandeerde zitplaatsen en de beste prijzen. Een groot voordeel van de trein is dat je meer bagage (inclusief je ski’s en snowboard) mee kunt nemen zonder extra kosten. Geniet van het prachtige landschap onderweg en bereid je voor op een onvergetelijke wintersportervaring in de bergen.

Skigebieden in de buurt van treinstations

Als je met de trein reist, is het handig om ervoor te zorgen dat er een treinstation in de buurt van je verblijf is. Enkele bestemmingen dichtbij treinstations in Oostenrijk zijn o.a. het levendige Zell am See en het charmante St. Anton am Arlberg. Of wat dacht je van het veelzijdige Les Arcs of het sfeervolle Chamonix in Frankrijk?

Er zijn vele manieren om jouw wintersportbestemming te bereiken. Elk vervoersmiddel heeft zijn eigen charme en voordelen, afhankelijk van je voorkeuren. Ga goed voorbereid op reis en geniet van elk moment van je wintersportvakantie. Klaar voor je volgende wintersportavontuur? Ontdek de perfecte bestemming. Kies jouw favoriete verblijf op één van de 270 bestemmingen en beleef een onvergetelijke winter vol sneeuwplezier!

 

 

 

Hallo daar! Ik ben Jessica, content marketeer bij Sunweb en een echte reisliefhebber. Of ik nu de pistes in Oostenrijk trotseer als skileraar of geniet van de zon op de Griekse eilanden, ik ben altijd in voor een nieuw avontuur. Reizen is mijn grootste passie, dus pak je koffers en reis met mij mee!