Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Frankrijk
  4. Paradiski
  5. Les Arcs/Peisey-Vallandry
  6. Les Arcs
Les Arcs

Wintersport in Les Arcs

Algemene informatie

Les Arcs skigebied

Les Arcs is een verzamelnaam voor de dorpen Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950, Arc 2000 en Bourg Saint Maurice. De eerste vier wijken, ook wel plateaus genoemd, zijn autovrij en verbonden door een gratis shuttleservice. Het lager gelegen dorp Bourg Saint Maurice is het traditionele toegangsdorp in het Tarentaise dal, waar je geniet van de heerlijkste fondue, raclette en tartiflette. Daarvandaan brengt een treintje je in zeven minuten naar Arc 1600. Les Arcs ligt in het skigebied Les Arcs/Peisey-Vallandry, in de regio Paradiski in de Franse Alpen. En dit gebied heeft echt alles voor een perfecte wintersport. Met 200 kilometer aan voornamelijk blauwe, rode en zwarte pistes en 73 kilometer aan loipes voor langlaufers verveel je je geen moment. Lees gauw verder om erachter te komen waar in het Les Arcs skigebied jij moet zijn, want iedere wijk dorp heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen en ligt op een andere hoogte.

Les Arcs wintersport: voor ieder wat wils

Je wilt naar Les Arcs op wintersport, maar voor welke ‘Arc’ kies jij? Arc 1950 is het meest sfeervolle familiaire dorp, gebouwd in de sprookjesachtige Whistler Canadese bouwstijl. Alles is hier gecentreerd rondom het centrale dorpsplein en je vindt er fijne winkels, restaurants en bars waar kwaliteit, service en luxe voorop staan. Je waant je hier even helemaal in een andere wereld. Ben jij een echte kroegtijger en vind je de après-ski met je vrienden eigenlijk het allerleukste deel van je wintersportvakantie? Dan zit je goed in het grootste en meest bruisende dorp Arc 1800. Arc 1600 is het oudste en kleinste skistation van de vier. Veel families met jonge kinderen kiezen voor dit compacte, vlakke en autovrije dorp. Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp en perfect voor de geoefende skiër of snowboarder, waar de uitdagende zwarte afdalingen vanaf de Aiguille Rouge op je liggen te wachten… durf jij?

Les Arcs weer: sneeuwzekere ijspret

Het Les arcs skigebied is ontzettend sneeuwzeker met z’n twee gletsjers en toppen boven de 3000 meter. En los van het weer is er oneindig veel te doen voor de skiër of snowboarder. Zo is er een bordercross en een snowpark van 7,5 hectare, 'Apocalypse'. Woops, schansen en een mini-pipe voor beginners en vier rijen met kickers en boxen voor de beginners en gevorderden om rustig te oefenen. Voor de experts is er nog meer uitdaging in de vorm van een hip, rail en transfer. In het hart van Les Arcs, net boven Arc 1800, ligt de funzone Mille8. Dit multifunctionele park is een ervaring op zich wat betreft après-ski. Je vindt hier onder andere een freestyle piste, rodel afdaling van 900 meter mét tunnel, een speciale beginners- en kinderzone, voetgangerspad, een geweldig groot in- en outdoor zwemparadijs van 3800m2 en een fantastisch restaurant met live muziek.

Pistes

29Km
74Km
93Km
4Km
Totaal 200Km

Liften

7

21

25

Hoogte

3226m
1200m

Gletsjer

0

Loipe

73Km

Funpark

1

Les Arcs/Peisey-Vallandry

Pistes

63Km
136Km
195Km
6Km
Totaal 400Km

Liften

46

167

146

Hoogte

3250m
1200m

Gletsjer

0

Loipe

230Km

Funpark

5

Paradiski
Paradiski
Paradiski
Paradiski
Paradiski