Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Autohuur

Extra's voor jouw vakantie

  1. Autohuur

Autohuur tijdens jouw vakantie

Regel het eenvoudig en snel!

Met een huurauto verken je gemakkelijk de mooiste plekjes op jouw eigen tempo. Blijf zo lang als je wilt op dat verscholen strandje, schuif aan bij een knus restaurantje en geniet van de mooiste routes. Door een auto te huren kun je in alle vrijheid jouw vakantiebestemming leren kennen!

Je reserveert eenvoudig een auto bij onze vaste partner. Bekijk snel de mogelijkheden om een auto te reserveren in Mijn Sunweb.

Alle verzekeringen inbegrepen

  • All-in autohuurformule waarbij zelfs dekking op glas- banden-bodem en dak. Geen extra verzekering ter plaatse: Terugbetaling eigen risico bij schade.

24/7 persoonlijke ondersteuning

  • Nederlandstalige service voor, tijdens en na je vakantie. Geen gedoe ter plaatste, alles is al voor je geregeld waardoor je zorgeloos kan rondrijden!   

De service van Sunny Cars

  • Ongelimiteerde kilometers en reserveer eenvoudig een kinderzitje of GPS. Je huurauto reservering is van A tot Z geregeld!

De zekerheden van Sunny Cars

  Inbegrepen

Ongelimiteerde kilometers:

   Met een huurauto van Sunny Cars kun je écht alle hoogtepunten van je bestemming ontdekken, je betaalt namelijk niet voor extra kilometers.
(Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen  Checkmark Een absolute noodzaak bij een zorgeloze autohuur is een goede Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Wanneer je schade maakt bij een derde, kunnen claims hoog oplopen. Met een huurauto van Sunny Cars is je WA gratis aangevuld tot een dekking van minimaal 7,5 miljoen euro.
Schadeverzekering (CDW)    Schade wordt vergoedt door Sunny Cars, tenzij je aantoonbaar nalatig bent geweest. Ook krijg je het eventuele eigen risico teruggestort.
Diefstalverzekering (TP)   Checkmark   Je huurauto is gestolen, wat nu? De diefstalverzekering van Sunny Cars dekt de financiële schade bij diefstal. Ook wordt het eigen risico terugbetaald.
Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
     Waar Sunny Cars in de meeste gevallen het eigen risico al heeft afgekocht, hanteren sommige verhuurpartners wél een eigen risico. Dit is altijd terug te vinden in de huurvoorwaarden. Indien je schade hebt, zal je dit zelf moeten voorschieten. Vervolgens wordt het volledige bedrag terug op je rekening gestort.
Glas-banden-bodem-dakschadedekking
  Checkmark  Ook de dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade is inbegrepen bij een Sunny Cars huurauto. Bij veel andere aanbieders is dit niet het geval. Het kan voorkomen dat de plaatselijke verhuurder waar wij mee samenwerken je een extra verzekering probeert aan te bieden, dit is overbodig en kun je zonder problemen weigeren. 

Toch een sterretje, lekke band, buts of kras? Geen probleem! Dit bedrag zal je wel zelf op locatie moeten voorschieten, eenmaal thuis kan je dit terugclaimen bij Sunny Cars. Je krijgt het bedrag dan zo spoedig mogelijk teruggestort.

Belangrijke informatie bij het huren van een auto

Creditcard
Voor het huren van een auto is een creditcard met pincode verplicht. Deze is nodig om de borg te voldoen. Het is noodzakelijk dat de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staat.

Geen creditcard met pincode op eigen naam? In een enkel geval kunnen wij opvragen of een contante waarborg door het verhuurbedrijf wordt geaccepteerd. Deze aanvraag is alleen mogelijk wanneer in de huurvoorwaarden staat vermeld dat een creditcard is aan te raden. Wanneer de voorwaarden vermelden dat een creditcard verplicht is, kan hier helaas niet van worden afgeweken.

Rijbewijs
Het is verplicht dat je minimaal 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs wanneer je een huurauto huurt.

Minimum en maximum leeftijd
Aan het huren van een auto is altijd een minimum leeftijd gebonden. Deze leeftijd verschilt per bestemming. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.

Sommige bestemmingen hanteren ook een maximum leeftijd, welke ook per bestemming verschilt. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.


Soms is het mogelijk om tegen een meerprijs de minimum of maximum leeftijd te verhogen. Wanneer dit mogelijk is vind je dit terug in de voorwaarden per bestemming. Het is mogelijk dat de dekking van de verzekering hierdoor ook uitgebreid moet worden. Wanneer dit het geval is, informeert Sunweb je over de meerprijs.

Autotypes
Je boekt bij Sunweb altijd een huurauto in een bepaalde klasse. Ter verduidelijking vermelden wij tijdens het boeken altijd één model die in die klasse valt. Jouw huurauto is dus gelijkwaardig aan dat model en dient puur ter indicatie.

Boek je een vakantie inclusief autohuur? De auto die inclusief wordt aangeboden valt dan in de klasse small. Tijdens het boeken kun je in stap 1 jouw auto upgraden tegen een meerprijs. Jouw vakantie al geboekt? Dan upgrade je jouw huurauto gemakkelijk via Mijn Sunweb.
                                                                                                                                                           
Let op: een huurauto is altijd op aanvraag en nooit gegarandeerd, ook bij vakanties inclusief huurauto. Als de auto niet beschikbaar is zal Sunweb contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.