Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Noorwegen
Noorwegen

Wintersport in Noorwegen

Algemene informatie

Noorwegen: een onontdekt wintersportparadijs

Als je denkt aan een wintersportbestemming komt Noorwegen misschien niet als eerste in je op. Toch is dit prachtige Scandinavische land een waar winterwonderland. Je vindt er namelijk schitterende natuur met sprookjesachtige dennenbossen waar je op je ski's of snowboard doorheen slingert. Deze prachtige natuur vind je nergens anders. Met een beetje geluk spot je zelfs een rendier! Dankzij de noordelijke ligging en koude winters is er een lang wintersportseizoen met hoge sneeuwzekerheid. Populaire wintersportbestemmingen in Noorwegen zijn bijvoorbeeld skigebied Trysil en de hoofdstad Oslo. In beide gebieden vindt je pistes voor alle niveaus. Echte droombestemmingen voor wintersportliefhebbers dus! Ga je mee op ontdekking?

Skiën onder de sterren

De ligging van Noorwegen zorgt voor sneeuwgarantie, maar ook voor korte dagen in de winter. Gelukkig weten de Noren daar wel raad mee. Veel pistes zijn verlicht zodat je toch eindeloos kunt genieten op je ski’s, snowboard of slee. In Trysil zijn een aantal pistes zelfs regelmatig ‘s avonds open en op sommige dagen zelfs extra vroeg. Zo haal je alles uit je dag en avond op de latten. Zin in wat anders? Maak dan een magische tocht met een hondenslee of arrenslee. Typisch Noors en absoluut een aanrader. Bestuur de slee zelf of kruip onder een dekentje en geniet van het nachtelijke winterwonderland terwijl je wordt rondgereden. Wat een onvergetelijke ervaring is dat!

Een lang en sneeuwzeker wintersportseizoen

Op sommige plekken bevriest zelfs het zeewater, zo koud is de Noorse winter. Dit klimaat zorgt in de wintersportgebieden voor geweldige omstandigheden en schitterende sneeuw. De eerste vlokken vallen al in november en deze verdwijnen pas weer in april. Dat betekent een lang wintersportseizoen met garantie op een dik pak sneeuw. Ook aan het begin of eind van het seizoen ben je dankzij sneeuwkanonnen verzekerd van prachtig besneeuwde pistes. Vertrek in december voor een adembenemende witte kerst of in het voorjaar wanneer het zonnetje zich meer laat zien. Of natuurlijk ergens er tussenin om de winter te overbruggen. Het kan allemaal!