Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Noorwegen
  4. Trysil
Trysil

Wintersport in Trysil

Algemene informatie

Eindeloos plezier in de sneeuw

Trysil is één van de grootste en gezelligste skigebieden van Noorwegen. De knusse accommodaties liggen direct aan de pistes waardoor je vanuit je slaapkamer binnen een paar meter op de lange latten staat. Noorwegen is een relatief onbekend en daardoor rustig wintersportland, waardoor het ook bij de liften lekker snel gaat. En dat is fijn, want minder wachttijd is tenslotte meer sneeuwplezier! Naast skiën en snowboarden is er in Trysil ook nog heel veel anders te doen. Boek bijvoorbeeld een adembenemende sledetocht met honden. Voor een écht onvergetelijke ervaring kun je zelfs langere tochten maken met overnachting. De ongerepte natuur van Trysil is wonderschoon en als je bovenop de Trysilfjellet-berg staat, kijk je bij helder weer zo over Zweden uit. Een uniek uitzicht!

Kilometers piste voor alle niveaus

Skigebied Trysil heeft maar liefst 78 kilometer aan brede pistes die door de schitterende bossen heen slingeren. De langste piste is 5,4 kilometer lang, heerlijk cruisen in de sneeuw dus! Met groene, blauwe, rode en zwarte pistes kun je hier skiën en snowboarden op ieder niveau. Regelmatig zijn er ‘s avonds verlichte pistes zodat je onbeperkt geniet van de sneeuw. Extra leuk voor snowboarders zijn de Snow Parks vol jumps en wallrides waar je tegenop springt voor de vetste stunts. De veelzijdigheid van Trysil zie je ook terug buiten de piste. Wat dacht je van een wandeling met sneeuwschoenen? De allerkleinsten vermaken zich op de speelweide. Ook liefhebbers van langlaufen halen hier hun hart op met maar liefst 100 kilometer aan goed onderhouden langlaufpaden rond de Trysilfjellet-berg. Voor een vakantie met het hele gezin zit je in deze regio goed.

Duurzame bestemming met sneeuwzekerheid

Omdat Noorwegen zo noordelijk ligt, is het klimaat perfect voor schitterende wintersportdagen. De koude winter zorgt voor een hoge sneeuwzekerheid en daardoor voor een extra lang wintersportseizoen. Van december tot en met april ben je verzekerd van een dik pak witte poedersneeuw. Een witte kerst? Dat kan in Trysil! Voor fanatieke wintersporters is maart de favoriete maand. Alsof dit alles nog niet genoeg is, draagt Trysil ook nog eens het label Duurzame Bestemming. Dit label toont aan dat er systematisch wordt gewerkt aan het ontwikkelen van duurzaam toerisme. Want van die prachtige, ongerepte natuur willen we natuurlijk nog jarenlang genieten. Wanneer ga jij?

Pistes

11
13
14
28
Totaal 66

Liften

0

7

35

Hoogte

1100m
475m

Gletsjer

0

Loipe

100Km

Funpark

2

Trysil

Bestemmingen