Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Oostenrijk
  4. Zillertal
  5. Zillertal Arena
  6. Gerlos
Gerlos

Wintersport in Gerlos skigebied

Algemene informatie

Sneeuwzeker Gerlos in skigebied Zillertal

Gerlos is onder Nederlanders één van de meest bekende en populaire bestemmingen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Dat is logisch als je bedenkt dat Gerlos één van de hoogst gelegen plaatsen in het skigebied Zillertal is en een legendarische après-ski heeft. Je komt hier al snel op 2.500 meter hoogte waardoor het dus een sneeuwzeker gebied is. Alleen al in het Zillertal Arena, waar Gerlos onder valt, roetsj je naar beneden over 143 kilometer aan afdalingen. Met de meer dan 50 liften die het gebied telt, zijn alle pistes eenvoudig te bereiken. Hierdoor maak je in dit prachtige skigebied leuke tochten van dorp tot dorp. En zijn er onderweg voldoende hutjes op de piste voor een lekkere lunch. Laat die wintersport in Gerlos maar komen.

Hét dorp voor een geweldige wintersportvakantie

In Gerlos komen echte wintersportfans volledig aan hun trekken. Variatie op de piste en levendigheid in het dorp is voor veel skiërs de ideale combinatie voor een geslaagde wintersportvakantie. En het mooie is: boek je een wintersport naar Gerlos bij Sunweb, dan is een skipas voor het hele Zillertal inbegrepen, inclusief Hochzillertal en Zillertal 3000. Goed om te weten: het Hochzillertal en Zillertal 3000 zijn met een trein aan elkaar verbonden. Met meer dan 500 kilometer aan pistes, kun je elke dag een andere route pakken. In de buurt van Gerlos vind je vooral rode en blauwe pistes, maar ook twee funparks voor waaghalzen op een snowboard. Geniet je liever in een rustiger tempo van de prachtige Oostenrijkse natuur? Op de 52 kilometer aan geprepareerde loipes heb je als langlaufer genoeg te ontdekken. In Gerlos vind je tal van hotels en appartementen om je op te laden voor een nieuwe dag in de sneeuw. Ook last minute! Wat wordt jouw favoriete accommodatie?

Ideaal weer voor een heerlijke wintersport en après-ski

In de omgeving van Gerlos ligt dankzij de hoogte vaak een fijn pak sneeuw (inclusief tiefschnee). Pret op de lange latten is dus een zekerheidje. Wil je ook andere winterse activiteiten ondernemen? Dat kan! Wat te denken van rodelen van de Hainzenberg, parapenten, een wandeling naar het stuwmeer of een barbecue in de sneeuw? Ook legendarisch in Gerlos is de après-ski. In veel van deze uitgaansgelegenheden werkt Nederlands personeel en treden er regelmatig artiesten en dj's op. Uniek is ook de Dutchweek begin april (25 t/m 29 maart 2025). Tijdens snow party’s en live entertainment op de berg, een extra bruisende après-ski en tal van optredens combineer je vier dagen lang sportiviteit met de beste feesten. Voetjes van de vloer dus. Gerlos behoort niet voor niets tot één van de beste skigebieden van Europa. Wanneer ga jij?

Pistes

11Km
89Km
43Km
0Km
Totaal 143Km

Liften

11

21

20

Hoogte

2500m
529m

Gletsjer

0

Loipe

52Km

Funpark

2

Zillertal Arena

Pistes

102Km
436Km
251Km
33Km
Totaal 822Km

Liften

63

108

143

Hoogte

3250m
558m

Gletsjer

1

Loipe

151Km

Funpark

13

Zillertal
Zillertal
Zillertal
Zillertal
Zillertal
Zillertal
Zillertal