1. Home
  2. Vakantie
  3. Tunesië
Tunesië

Vakantie Tunesië

Algemene informatie

Denk je bij Tunesië aan een grote zandvlakte? Dit is alles behalve waar! Naast de Sahara zijn er prachtige badplaatsen, waar je van een heerlijke vakantie geniet. Tijdens je vakantie in Tunesië verblijf je in prachtige hotels aan witte zandstranden omringd door palmbomen. Kies je voor een verblijf in het charmante Sousse, met zijn wit met blauw geverfde huizen, de gezellige haven bij Port el Kantaoui of ga je liever naar het modernere Hammamet. Natuurlijk kan je ook kiezen voor de oude havenstad Monastir of het vissersplaatsje Mahdia? Misschien past Sousse juist wel bij je, waar cultuur en vermaak hand in hand gaan. Sunweb biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de mogelijkheden in dit veelzijdige land. Of je nu alleen op vakantie gaat om te ontspannen of om de cultuur en geschiedenis op te snuiven, er is voor iedereen iets te beleven.

Zon, zee en strand

Tunesië staat natuurlijk bekend om zijn mooie uitgerekte stranden. De gehele kustlijn is zo'n 1148 kilometer lang en loopt langs talloze plekken. Houd je van drukte en gezelligheid? Dan is het strand van Hammamet iets voor jou. Dit strand is het bekendste en drukbezochte strand van Tunesië en bevindt zich in de Golf van Hammamet. Ook Sousse is populair onder de Tunesische bevolking en vakantiegangers. Deze badplaats staat bekend om zijn mooie, hagelwitte zandstranden. Het water is hier helder en heeft een prachtige kleur blauw. Zoek jij een iets rustiger plekje om van de zon te genieten? Monastir is een kleine, rustige badplaats gelegen op een kleine landtong in het oosten van Tunesië op zo'n 20 kilometer afstand van Sousse. Deze badplaats staat vooral bekend om zijn steile zandsteenwanden en geleidelijk aflopende stranden en is daarom zeer geschikt voor kinderen. Neem een duik in de zee en laat je verwonderen door de onderwaterwereld.

Een cultureel uitstapje naar Sousse

Maak een cultureel uitstapje naar Sousse! Deze plaats staat niet alleen bekend om zijn mooie stranden, maar ook om zijn cultuur. Het culturele hoogtepunt van Sousse is de medina. Deze oude Arabische stad is omringd met een oude stadsmuur. In de oude stad vind je allerlei kleine straatjes vol met kleine winkeltjes, bazaars en bezienswaardigheden. Bezoek de prachtige oude Ribat die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, de Kasba en de grote moskee. Een bezoek aan Sousse is niet compleet zonder het kopen van een flesje olijfolie, het exportproduct van Sousse. Ook selecteerden we  een aantal mooie hotels voor je met heerlijke faciliteiten.

De haven van Port el Kantaoui

Bezoek ook Port el Kantaoui. In deze kleine havenplaats waan je je even in een andere wereld. Overal zie je mooie boten en er bevinden zich veel gezellige terrasjes op de kade. Struin langs de kleine boetiekjes op de boulevard of ga shoppen in een van de grote warenhuizen. Ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te beleven in Port el Kantaoui. Van pretpark tot aan een golfbaan, voor iedereen is er wat te doen.

 

Struin door de oude straten van Tunis

Wanneer je in Tunesië op vakantie bent, kan een bezoek aan Tunis niet ontbreken. De hoofdstad van Tunesië staat vooral bekend om zijn prachtige medina. Evenals de medina van Sousse staat de medina van Tunis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De medina bevindt zich in het oude gedeelte van de stad waar zich veel kleine en smalle straatjes bevinden. Loop over Avenue Habib Bourguiba en maak een foto met de grote ‘I love Tunis’ letters. Loop ook langs de Bab el Bhar, de oude poort die vroeger diende als grens tussen de Franse en Arabische delen van Tunis. Houd je van historie en cultuur? Dan heeft Tunis je genoeg te bieden!

 

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
 1 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht in publieke ruimtes, openbaar vervoer en privé-transport. Vanaf 6 jaar.
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja
PCR verplicht vóór 72 uur vóór vertrek/check-in voor iedereen vanaf 12 jaar (ook wanneer je volledig gevaccineerd bent) + Iedereen die Tunesië binnenkomt, moet online de passagiersvragenlijst van de Tunesische regering invullen, inclusief informatie over waar ze zullen verblijven, en E7mi downloaden, de officiële applicatie voor het traceren van contacten van de Tunesische overheid op een smartphone. Je vind de link hier en voor je mobiel vind je hier de link.
Covid test op bestemming bij aankomst
Ja
Temperatuur controle bij aankomst en alleen willekeurig.
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor reizigers naar Nederland: Vanaf 13 jaar dien je een negatieve PCR test uitgevoerd max. 24 uur voor vertrek te kunnen overhandigen, of een negatief snel testresultaat (max. 24 uur voor vertrek) plus een negatief PCR-testresultaat (max 72 uur voor vertrek). Een quarantaine van 10 dagen is verplicht vanaf 13 jaar, waarvan je het formulier hier kunt vinden.. Na 5 dagen is het mogelijk om nog een PCR-test te doen. De quarantaine is ten einde bij een negatief resultaat. Bij thuiskomst heb je een nieuw Nederlands gezondheidsverklaring nodig. Kijk hier voor meer informatie. Je hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je het twee keer per persoon afdrukt.

Voor reizigers naar België:
Iedereen dient 48 uur voor aankomst een formulier in te vullen. Kijk
hier voor meer informatie.
Bij aankomst in België dien je 10 dagen in quarantaine te gaan en na 1 of 2 dagen een test te doen. Als deze negatief is, dan is de quarantaine voorbij.
Behalve: als je gevaccineerd bent (min. 2 weken geleden), of genezen van Covid, of een PCR test hebt gedaan die niet ouder is dan 72 uur (vanaf 12 jaar).

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Afhankelijk
Enkel wanneer je niet gevaccineerd bent 10 dagen.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Minimaal 2,5 meter tussen de tafels.
Bars
Open
Minimaal 2,5 meter tussen de tafels.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Minimaal 2,5 meter afstand tussen tafels
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Open zijn; Aquaparken, themaparken (afhankelijk van het park), dierentuinen met 1 meter minimale afstand, musea, wellness en casino's met 2,5 meter minimale afstand tussen de tafels.
Evenementen (binnen en buiten)
Ja
Maximaal 30 personen. 1,5 meter afstand moet in acht worden genomen.
Transferregeling
Ja
50% minder passagiers.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Niet mogelijk na 19.00 uur.
Stranden
Open
Goed om te weten
Aanvullende gezondheidscontroles zoals temperatuurcontroles zijn van toepassing bij binnenkomst in Tunesië. Passagiers kunnen bij aankomst willekeurig worden geselecteerd voor een snelle test.

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Tunesië is Tunis.

Taal:
De officiële taal is Arabisch. Maar met Engels, Frans of Duits kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Tunesië is het in de zomer 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintermaanden is er geen tijdsverschil met Nederland

Religie:
De officiële religie in Tunesië is de Islam. Ca. 96% van de bevolking is moslim. De Islam speelt een grote rol in het leven van de Tunesiërs. De geschreven normen en waarden uit de koran streven zij na. Daarbij zijn familie en tradities belangrijk voor de Tunesiërs. Houdt tijdens jouw vakantie bij bezoeken aan religieuze gebouwen, zoals een moskee, rekening met kleding. Hierbij denkend aan bijvoorbeeld bedekte schouders en kniën. Dit uit respect voor het geloof.

Ramadan
In Tunesië speelt de Ramadan een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. In 2022 is de Ramadan van 2 april tot en met 1 mei.


Valuta:
De officiële munteenheid is de Dinar. De koers van de Dinar bedraagt circa € 0,50 per 1 Dinar. De in- en uitvoer van Dinars (TD) is verboden. Je kunt Euro's wisselen bij aankomst op het vliegveld, bij banken en in de hotels. Ook kan men overal in Tunesië pinnen, dit geldt tevens voor de meeste vliegvelden. Niet in alle hotels is het mogelijk om te pinnen. Geld en travellercheques kun je wisselen bij een aantal hotels en bij de banken. De bekende creditcards worden algemeen geaccepteerd.
Tip:
Check voor je vakantie of je je betaalpas kunt gebruiken buiten Europa en activeer deze indien nodig.

Op vertoon van de wisselbonnen kan men overgebleven dinars bij een bank op het vliegveld terugwisselen. Je mag maximaal 30% van de wisselbonnen in Euro's terugwisselen, met een maximum van 100 dinars. Het is daarom verstandig om de wisselbonnen goed te bewaren.

Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Voltage:
Het voltage in Tunesië is over het algemeen 110 volt en 240 volt/60Hz, adapters, verloop- en universeelstekkers kun je het beste vanuit Nederland meenemen.

Reisdocumenten:
Voor Tunesië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 1 maand geldig is.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijkt je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Telefoneren:
In Tunesië kun je met jouw mobiele telefoon telefoneren. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor worden verrekend. Informeer voorafgaand jouw vakantie hierover bij jouw provider. Wil je gebruik maken van het internet via jouw telefoon? Wij raden je aan om dit via een Wireless netwerk te doen. Zet ook altijd in het buitenland jouw dataroaming uit.

Alarmnummer:
Het alarmnummer van de politie is 197. Voor de brandweer bel je 198 en het alarmnummer van de ambulance in Tunesië is 190.

Eten & drinken:
De Tunsische keuken heeft een Mediterraans karakter. Bekende gerechten zijn couscous met kip of groenten en brik, een gerecht bestaande uit bladerdeeg en ei. Tajine is tevens een populair gerecht, bereid in de oven met vlees of vis en groenten. Voor wie van pittig houdt, kan met harissa de maaltijd meer spicy maken.

Het water is in Tunesië niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Het beste kun je flessen water in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement kopen. Let er op dat de flessen water zijn gebotteld.

Fooien:
Het is in Tunesië de gewoonte om een fooi van ongeveer 10% te geven. In restaurants is de fooi veelal bij de prijs inbegrepen.

Openingstijden:
De winkels in Tunesië zijn meestal geopend van 09.00-20.00 uur. De winkels in de souks zijn op vrijdag- en zondagmiddag gesloten.

Feestdagen:
Van april t/m oktober vinden de volgende feestdagen plaats:

  • 9 april Dag van de Martelaren
  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 25 juli Dat van de Republiek
  • 13 augustus Nationale Vrouwendag
  • 3 september Herdenkingsdag
  • 15 oktober Dag van de Evacuatie

Airconditioning
De airconditioning in de hotels in Tunesië kan alleen in het hoogseizoen aan (juni, juli, augustus, september)

Hostess-service
Je wordt ontvangen door een lokale vertegenwoordiger.

 

Let op:

Indien je niet woonachtig bent in het land van vertrek, kun je mogelijk geweigerd worden in het hotel.