Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Zweden
Zweden

Wintersport in Zweden

Algemene informatie

Adembenemende natuur

Wie op zoek gaat naar de mooiste sneeuw komt al snel in Zweden terecht. Dit prachtige land is dan ook een paradijs voor wintersporters, hoewel nog lang niet iedereen dit heeft ontdekt. Een echte verborgen schat dus! Nergens vind je ongerepte natuur zoals in Zweden. Spring op je ski’s of snowboard en geniet tijdens de afdaling van de weelderige dennenbossen om je heen. Ook een langlauftocht is een aanrader, Zweden heeft meer dan genoeg prachtige routes. De kans bestaat dat je vergezeld wordt door rendieren. Maak je reis compleet met magische excursies als een sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandeling of een hondensledetocht onder de sterren. Stuk voor stuk een onvergetelijke ervaring!

Oneindige pistes voor alle niveaus

De mooiste skigebieden van Zweden zijn Sälen, Vemdalen en Åre. Je vindt hier kilometers prachtige pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Beginners komen ruim aan hun trekken op de groene en blauwe routes, terwijl de fanatieke wintersporters hun hart ophalen op de rode en zwarte pistes. Zweden kenmerkt zich daarnaast voor de goede faciliteiten voor kinderen, dus voor een wintersportvakantie met het hele gezin zit je hier goed. In de winter zijn de dagen kort, maar in elk skigebied zijn verlichte pistes te vinden. Zo kan je ook ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds de sneeuw in. En zeg nou zelf: skiën onder de sterren is toch een droom die uitkomt?

Sneeuw gegarandeerd

Het Scandinavische klimaat zorgt voor koude winters met een dik pak fantastische sneeuw. De hele winter en zelfs in het voorjaar kun je in Zweden terecht voor een geslaagde wintersportvakantie. Velen bestempelen de maanden februari en maart als de beste maanden voor wintersport in Scandinavië. Overdag schijnt dan een fijn zonnetje en de koude nachten zorgen alsnog voor hoge sneeuwzekerheid. Maar natuurlijk is ook de maand december populair. In Zweden is een witte kerst ten slotte gegarandeerd. Een authentiek Zweeds kerstdiner en daarna samen de piste op, dat zijn pas feestdagen. Snowboots aan en gaan!