Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Zweden
  4. Åre
Åre

Wintersport in Åre

Algemene informatie

Welkom in het meest uitdagende en bekende skigebied van Zweden, beter bekend als Åre. Hier vind je het grootste skigebied van heel Scandinavië. Dit unieke, witte landschap ligt rond de berg Åreskutan en bestaat uit verschillende gebieden: Åre-by, Duved-Tegefjäll en Åre-Björnen. Met 92 km aan pistes die soms wel tot een hoogte van 1274 meter reiken geniet je elke dag opnieuw van dit unieke winterwonderland. En met meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus bepaal je zelf hoeveel uitdaging je nodig hebt.

Begin voorzichtig of daag jezelf uit

In Zweden zijn de winters koud door de noordelijke ligging en dat maakt het een ideale bestemming voor je wintersportvakantie. Skistar Åre staat dan ook bekend als een sneeuwzeker walhalla voor iedereen die wel van een adrenalinekick houdt. Van ervaren skiërs tot freeriders en snowboarders, dit gebied heeft voor ieder wat wils. Gelukkig is het hier ook erg toegankelijk voor beginners en kinderen. Het meest populaire gedeelte om te skiën en snowboarden vind je bij Åre-By. Hier wisselen uitdagende, steile afdalingen en off-piste gebieden elkaar af en zorgen de verlichte pistes ervoor dat je de hele dag en avond plezier hebt. Wil je liever rustig beginnen voordat je het avontuur opzoekt? Gelukkig is Åre-By verbonden met Are-Björnen. Dit gedeelte is rustiger en er zijn meer glooiende pistes en oefenweides wat het ideaal maakt voor beginners en kinderen om de techniek te verbeteren. Een ander rustig gedeelte vind je bij Duved-Tegefjäll. Door de vele blauwe en rode pistes is dit gebied een prima uitvalsbasis voor beginners.  

Unieke belevenis: maak een hondensledetocht of pak de sneeuwscooter

Als je het sneeuwzekere Åre eens op een heel andere manier wil verkennen, dan zijn er genoeg bijzondere activiteiten die je kunt doen. Maak bijvoorbeeld een sneeuwschoenwandeling of een waanzinnige sledetocht met husky’s. Neem plaats op de slee en laat de honden het werk doen. Je kijkt je ogen uit: de besneeuwde natuur is hier prachtig en er zijn ontelbaar veel dennenbomen. Wat een adembenemende ervaring! Heb je niks met honden of zit je liever zelf achter het stuur? Maak dan eens een avontuurlijke tocht op een sneeuwscooter. Als je geluk hebt, spot je misschien wel rendieren of elanden terwijl je door de sneeuw aan het cruisen bent. Dit soort ervaringen vergeet je de rest van je leven niet meer. De kou en vele indrukken zorgen ervoor dat je trek krijgt. Ook dan zit je goed in Åre: het is namelijk een echte culinaire hotspot. Je vindt hier alles van een snelle snack tot een uitgebreid diner. Kun je daarna gezellig het bruisende nachtleven ontdekken. De après-ski mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je wintersportvakantie.

Pistes

20Km
46Km
52Km
2Km
Totaal 120Km

Liften

3

8

35

Hoogte

1274m
384m

Gletsjer

0

Loipe

88Km

Funpark

3

Åre

Bestemmingen